Ünal Aysal: Fatih Terim'in hayır dediği hiç bir oyuncuyu almam.

Galatasaray Spor Kulübü başkanı Ünal Aysal, dün akşam Kanaltürk kanalında yayınlanan Telegol programına canlı yayın konuğu oldu. Gündeme dair genel açıklamalarda bulunan ve özellikle yaşanan süreçle birlikte 58.madde hakkında açıklamalarda bulunan Ünal Aysal programın sonlarına doğru kendisine sorulan transferlerle ilgili konularda da son derece net ve açık bilgiler verdi. Transfer döneminde devre arası nedeniyle fazla takviye yapmanın mantıklı olmadığını dile getiren Ünal Aysal, teknik direktörümüz Fatih Terim'in istemediği hiç bir oyuncuyu Florya'nın kapısından dahi sokmayacağını belirtti. Ünal Aysal devre arası transferde adı Galatasaray ile anılan Xherdan Shaqiri, Matias Suarez ve Ronaldinho hakkında da konuya açıklık getirdi.

"Bizde transferi yönetim kurulu yapmaz. Futbol komitemiz var ve bu komitede Fatih Terim var. Fatih Terim'in hayır dediği hiç bir oyuncuyu almam. Evet demediği hiç bir oyuncuyu kulübün kapısından sokturmam. Fatih Hoca alın dediği her adam için imkanları zorlarım. Gelmek istiyor mu, kulübü bırakacak mı, şartları nedir, yıllık ne kadar istiyor, kulübü ne kadar istiyor, bu oyuncu daha evvel neler yapmış? Bir çok kıstas var. Messi'yi, Ronaldo'yu getirmek çok isterim ama Fatih Terim istemiyorum dese ben bu adamları da getirmem.

Ronaldinho konusunda Fatih Terim'i bizzat ben bilgilendirdim. Oyuncunun şartlarını sundum. Kendisi bana 24 saat sonra döneceğini söyledi ve Ali Dürüst aracılığıyla takımda dengeleri bozabileceğinden, maliyetinin fazla olmasından dolayı Ronaldinho ile ilgilenmediklerini söyledi.

Bu bir çalışma şeklidir. Herkesin yöntemi farklıdır. Herkesin görüşünü alırım, değerlendirmeyi yaparım. Bir gün hesap soracağım adam "Ben bu adamı istemiyorum" derse ve ben o adamı transfer edersem o zaman o kişiye birşey diyemem. Bunun adı parayı sokağa atmaktır.

Shaqiri için resmi teklifimizi yaptık. İlk teklifimizden memnun olmadılar, bizlerde yeni bir teklif daha yaptık. 10 milyon euro üstünde bir rakam önermedik. Bonuslarla birlikte kendisine o civarda bir para öneriyoruz. Xherdan Shaqiri için Basel ilk başta kapıyı 15 milyon eurodan açtı. Başka teklifler almışlar, düşünmek istediler. Fakat oyuncunun açıklamalarını hep birlikte okuyoruz, kendisi Türkiye'de oynamaya sıcak bakıyor.

Matias Suarez hakkında takımı olan Anderlecht'e girişimde bulunduk fakat sezon sonuna kadar asla satmak istemediğini söylediler. Ancak 20 milyon euro verirseniz görüşürüz dediler. Normal değeri 3-4 milyon euro civarındadır.

Transferi biraz yavaştan almamızın tek sebebi 26 Ocak'tır. 26 Ocak çok limit bir tarihtir. Galatasaray'da tıpkı diğer takımlar gibi mali sorunları olan ve bunu güncel yaşayan takımlardan birisidir. Eğer sadece annemizin liginde oynayacaksak neden çok büyük paralar harcayalım ki?"

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0