Ünal Aysal: Oyun oynanırken kurallar değiştirilmez.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal dün akşam Kanaltürk kanalında yayınlanan Serhat Ulueren'in sunduğu TELEGOL programına canlı yayın konuğu olarak katıldı. Şike soruşturması kapsamında yaşanan süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Ünal Aysal, 58.maddenin değiştirilmesine karşı tavırlarının asla değişmeyeceğini ve ilk günden itibaren duruşlarının belli olduğunu dile getirdi. Ayrıca dün kulübümüz tarafından TFF'e çekilen ihtarname hakkında görüşlerini dile getiren Ünal Aysal, alınacak kararların yazılı olması gerektiğini ve aksi takdirde hiç bir şekilde kabul etmeyeceklerini belirtti. Ünal Aysal ayrıca kulübümüzde yaşanan ekonomik konularla ilgili bilgi verdi.

58.MADDENİN DEĞİŞTİRİLMESİ
Biz yasaların değiştirilmesine karşıyız. Biz yasaları uygulamakla sorumluyuz. Yasaları değiştirme hakkımız yok. Federasyonun 58.maddeyi değiştirmesi kendi kararıdır. Ama bunun risklerini de federasyon taşımak zorundadır. Biz kendimizi sağlama alıp federasyona bu riski hatırlatmak istedik. Düşüp, düşmemeyle ilgili bu konuda fikir belirtmek istemem, bu benim görevim değil. Federasyonun görevi. Galatasaray kurumsal bir şirkettir blöf yapmaz. Galatasaray'ın menfaatlerini sonuna kadar korumak zorundayım. Gerektiği vakit en ağır kararları almak kaydıyla, menfaatlerimizi korumak zorundayım.

UEFA'DAN GELEBİLECEK CEZA
Benim projem Galatasaray'ı yurtdışına taşımak ve orada başarılı olmaktır. Benim hedefim Türkiye içinde yarışmak değildir. Galatasaray eğer birileri tarafından yurtdışında çıkma hakkını kaybederse Mayıs ayında ben çekilirim, başkaları devam eder. Benim hedefim, projem Galatasaray'ı yurtdışında başarılı bir noktaya ve başarılı bir takım haline getirmek. Eğer federasyonun kararı doğrultusunda Galatasaray'ın yurtdışına çıkışı engellenirse bu ortamda başkanlık yapmam.

KÜME DÜŞME CEZASI
Galatasaray geçen sene küme düşseydi ne olacaktı? O zaman futbolumuz batıyor muydu? O zaman insanlar "Futbolumuz batıyor" diyerek Galatasaray'ı düşürmeyecekler miydi? Galatasaray bir alt lige gidecekti tıpkı Juventus gibi ve kurallara uyarak paşa paşa gidip oynayıp geri gelecekti. Kurallara uymak zorundayız. Oyun oynanırken kural değiştirilmez. Oyun bittikten sonra kuralları değiştirebilirsiniz. Aziz Yıldırım'ın zamanlaması sizce çok manidar değil mi? Bu konuda kendisinin bir stratejisi var.

AYNI ŞEY SİZİN BAŞINIZA GELSE?
Aynı şey benim başıma zor gelirdi. Ben bu mücadeleyi vermezdim. Kendimi kulübümden soyutlar, kulübümü rahat bırakırdım. Taraftar demek ki Aziz Bey'i şuanda destekliyor. Galatasaray taraftarı böyle değildir, Fenerbahçe taraftarından farklıdır.

TFF'YE İHTARNAME
Bugün göndermiş olduğumuz yazıda benim onayım var, imzam yok. Kulüp avukatımız hazırladı ve kaleme aldı. Genel Kurul'a gidiyoruz ama ne teklif ediyorsunuz, neyi görüşeceğiz onu bilmiyoruz. Benim imzam olması hiç önemli değil. Duyurulması yeterli. Bir bu yazıyı hukuki bir kanalla yazmak istersek her zaman yazdırırız.

TÜRK TELEKOM ARENA
Taraftarımız arasında yaşanan olaylara kulüp olarak engel olabileceğimiz birşey yok. Biz oraya güvenliği sağlasın diye 2500 güvenlik personeli görevlendirdik. Özel bir güvenlik şirketi ile anlaştık. Bu konuda daha fazla yapabileceğimiz birşey yok, çünkü stadyumun kapasitesi 52bin kişi. Herkesi tek tek kontrol edemeyiz yönetim olarak. Bu konuda bir firmayla anlaştık ve gerekenin neyse yapılmasını istediğimizi söyledik. Stadyumla alakalı bir projemiz var. Üzerinde bir süredir çalışıyorduk, yakında tamamlanacak. Alttan ısıtmalı bir sistem önerdiler, tribünlerimize dair. Herhalde gelecek seneye yetişir.

KULÜPLER BİRLİĞİ
Ben geldiğimden beri Kulüpler Birliği'nin ne işe yaradığını anlamış değilim. Zaman içinde öğrenmeye çalışacağım, uğraşıyorum. Kulüpler Birliği neyi elde etmeye kurulmuştur, müşterikleri nedir ben bunu çözemedim. Ama umuyorum ki kendilerini en kısa zamanda daha iyi tanıyacağım.

YAYINCI KURULUŞ
Bu lig 18 takımla oynanıyor. 2 takım düşse, 2 takım girecek. Maç sayısı azalmıyor. Fenerbahçe büyük bir camia gelirleri etkiler. Aynı durum Galatasaray'ın başına da gelse elbette yayın gelirlerini etkiler. Yayıncı kuruluşun kendisini sigorta etmesi gerekir. Büyük kurum ve kuruluşlar, büyük sözleşmelerin altına imza attıkları zaman kendilerini daima sigorta ederler.

26 OCAK: TFF GENEL KURULU
Ayın 26'sında ne diye toplanıyoruz, kim ne teklif edecek, neyi tartışacağız onu dahi bilmiyoruz. Benim UEFA'nın verdiği sözlerin yarın öbürgün tutulmayacağı konusunda endişelerim var. Yazılı olarak teminat olması gerekir. UEFA eğer yazılı teminat vermezse federasyon bir risk alacak. Hepimiz risk alıyoruz, risk almadan bir iş olmuyor. Federasyonumuz alacağı kararı büyük bir dikkatle ve hassasiyetle alacaktır. İnce eleyip, sık dokuyacaktır.

EKONOMİK KONULAR
Biz Galatasaray'da ilk defa 5 senelik nakit akışına dair tablo oluşturduk. Burada eksiğimizi biliyoruz. Buradaki eksiğimizi kapatmak üzere çalışmalarımızı başlattık, umarım bu eksiğimizi kapatabileceğiz. 5 yıllık nakit akışını gösteren bir yönetim tablosu, her departmanın ilgili aylık raporu gerçekleştirilecek bir sistem oturuyor. Futboldan anlamıyor olabilirim ama bu tip ekonomik konulardan oldukça anlarım. Riva'yla ilgili temel sorunlarını aştık. Zaman içerisinde değerlendireceğiz. Riva konusunda en temizi şeffaf bir ihaleyle pazarlamak. Satmak bizim bünyemize en uygun formül. Ama şuanda uzun vadede gelir getirecek bir plan ve projenin gerçekleşmesini sağlamak benimde tercihim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0