AVL | IBA Ted Kimya karşısında altın sette gelen galibiyet..

Aroma Bayanlar 1.Ligi'nin 18.haftasında Galatasaray kadın voleybol takımı evinde IBA Ted Kimya Kolejliler karşısında altın set sonucunda 3-2'lik galibiyete uzanarak ligde 14.galibiyetini elde etti. Rakibi karşısında ligin ilk yarısında oynanılan karşılaşmada rakibine 3-0 mağlup olan Dragan Nesic'in öğrencileri rövanşı zor dahi olsa kazanmayı başardı. Rosir Calderon'un damgasını vurduğu ve 30 sayı ile galibiyeti getirdiği karşılaşmada rakibi karşısında ilk 2 seti 25-17'lik skorlarla önde tamamlayan Galatasaray kadın voleybol takımı rahat bir şekilde galibiyete ulaşacağı karşılaşmada yaptığı hatalar sonrasında rakibini maça ortak etti. Rakibi karşısında tie-break setinde 15-6'lık üstünlükle ayrılan takımımız galibiyete uzanmayı başardı.

Karşılaşmaya oldukça iyi başlayan Dragan Nesic'in öğrencileri hücumda rakibi üzerinde etkinliğini hissettirdi. Maçın başında rakibi karşısında baskınlığını elden bırakmayan Galatasaray kadın voleybol takımı Calderon, Natalia ve Gökçen’in yıldızlaştığı maçın ilk setinde rakibi karşısında teknik molaları 8-7 ve 16-10 önde geçti. Oyunun geri kalan kısmında hata yapmayan ve rakibi karşısında üstünlüğüne devam eden Galatasaray kadın voleybol takımı ilk seti 25-17 önde tamamladı.

İlk seti rahat kazanan Sarı- Kırmızılılar ikinci sete de iyi başlayan takım oldu. Selime yerine Denizi de oyuna alan Galatasaray bu setin de teknik molalarını 8-6 ve 16-11 önde tamamladı. Sonraki sürelerde de libero Funda iyi manşetler almayı sürdürdü. Pasör Lo Bianco çok iyi paslar vererek takımı çok iyi oynattı. Smaçörler Cardelon, Gökçen ve Natalia ile Selime yerinde bloklarıyla rakiplerinin hücumlarını kesti. Smaçlarıyla da sayıları topladı. Seti de aynı skorla 25-17 aldı.

İki set alıp maçı kolay kazanacaklarını düşünen Cim-Bom, üçüncü sette de iyi başladı. Teknik molaları da 8- 4 ve 16-11 önde geçti. Cim-Com sonraki sürelerde, diğer setlerde gösterdiği başarılı oyununu sergileyemedi. Liberolar Funda ve Derya manşet almada zorlandılar. Pasöre iyi pas gelmeyince, smaçörlerde görevlerini yapamadılar. Cim-Bom’un bu bozuk düzen oyununu iyi değerlendiren konuk takım, skor 20-20’de beraberliği sağladı. Karşılıklı alınan sayılarla geçen sette beraberlikler sürdü. Konuk takım 24-23 öne geçti. Cim-Bom 24-24 beraberliği sağladıysa da seti TED Kolejliler 26-24 alıp maç için de umutlandılar.

Maçın dördüncü seti ise kıran, kırana geçti. Üçüncü seti alan TED Kolejliler disiplinli oyunlarıyla maça ağırlıklarını koydular. Her iki takım da seti almak için büyük mücadele verdiler. Galatasaray 3 sette bloktan 14, servisten 7, Calderon 18, Gökçen 12, Natalia 9 ve Selime 8 sayı bulurken, maçın dördüncü setinde aynı başarıyı gösteremediler. Yine de rakipleriyle başa baş mücadele eden Sarı- Kırmızılılar ilk teknik molayı 8-7 önde bitirdi. İkinci teknik molayı ise TED Kolejliler 16-13 önde bitirdi. Seti de 25-21 alıp 2-2 beraberliği sağladı.

Maçı haybiye uzatan Galatasaray kadın voleybol takımı maçın kaderini belirleyecek tie-break setine hızlı girdi. Saha değişimini 8-4 önde geçen Galatasaray seti 15-6 alıp, sahadan 3-2 galip ayrılırken, rakibini hafife almanın cezasını bir puan vermekle çekti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0