Necati Ateş yeniden Galatasaray'da..

Devre arasında ısrarla hücum bölgesine forvet takviyesi yapmak isteyen Galatasarayımızda sonunda bu hamle gerçekleşti. Hemen hemen her transfer döneminde ismi Galatasaray ile anılan ve Medical Park Antalyaspor takımında forma giyen 32 yaşındaki eski oyuncumuz Necati Ateş devre arasından itibaren Galatasaray formasının başarısı için mücadele edecek. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan tecrübeli oyuncu için kırmızı-beyazlı ekibe 250bin euro bonservis ücreti ödenmesinin yanı sıra sezon sonunda Aydın Yılmaz (veya bir başka oyuncu) bonservisiyle birlikte Antalyaspor'a gönderilecek.

3 Ocak 1980, İzmir doğumlu olan tecrübeli forvet oyuncusu çocukluk yıllarının büyük bir bölümünü Almanya'da geçirdi. 1994 yılında memleketine dönen Necati Ateş futbola Narlıdere Esnafspor takımında başladı. Burada üç sezon forma giyen tecrübeli forvet oyuncusu İzmir'in köklü kulüplerinden Altay altyapısına transfer oldu. İlk olarak A2 takımda forma giymeye başlayan Necati, sezonun ortalarına doğru A takımda boy göstermeye başladı. Altay forması altında ilk resmi maçına 16 Aralık 1997 tarihinde İstanbulspor'a karşı oynanan Türkiye Kupası müsabaka'da 46.dakikada Ömer Pehlivan yerine oyuna girerek çıktı. İlk lig karşılaşmasını ise yine aynı sezonda 18 Ocak 1998 tarihinde Bursaspor karşısında oynadı. Altay'daki ilk sezonunda genç yaşına rağmen 8 müsabakada görev aldı ve bu müsabakalarda iki gol kaydetti.

Altay'da geçireceği iki sezon bu kadar olumlu geçmedi ve iki sezonda 14 müsabaka'da görev alabildi. Altay'daki üçüncü sezonunun devre arasından itibaren sezon sonuna kadar Aydınspor kiralık olarak verildi. Sezon sonu (2000/1 sezonu öncesi) Altay'a geri döndükden sonra Altay'ın bir alt lige düşmesi yüzünden düzenli olarak forma giyme firsatı bularak kendisini gösterdi ve 25 lig maçında 19 gol kaydetti. Bir alt ligde gösterdiği performans forvet oyuncusunun önünü açtı ve 2001 yılının yaz aylarında Adanaspor'a transfer oldu. Adanaspor'da geçirdiği ilk sezonunda adından söz ettirmeye devam eden forvet oyuncusu 32 müsabakada 17 gol atarak Adanaspor'un bir üst lige yükselmesinde büyük pay sahibi oldu. Süper Lig'e yükselen turuncu-beyazlı takımda geçirdiği iki sezonda adından söz ettirmeye devam eden Necati, 33 lig karşılaşmasında forma giydiği 18 kez fileleri havalandırdı ve gol krallığında adını 2.sıraya yazdırdı. Tecrübeli oyuncunun yükselen form grafiği büyük takımların dikkatini çekmesinin yanı sıra gelen tekliflere rağmen 2003/4 sezonuna Adanaspor formasıyla başladı. Ligin ilk yarısında 16 maçta turuncu-beyazlı formayı giyen Necati Ateş, bu karşılaşmalarda 5 gol atmayı başarırken sezon ortasında Galatasaray'a transfer oldu.

2004 Ocak ayında Galatasaray'a transfer olan tecrübeli oyuncu sezonun devam eden bölümünde 14 maçta forma giydi, 9 kez fileleri havalandırırken dikkatleri de üzerine çekti. Hücum bölgesinde bir çok pozisyonda forma giyebilen Necati Ateş, bir sonraki sezon Galatasaray'da önemli isimlerden birisi olacaktı. 2004/5 sezonunda Galatasaray formasıyla ligde 33 maçta forma giyen tecrübeli oyuncu 15 kez fileleri havalandırdı. Türkiye Kupası'nda da aynı sezon 5 maçta forma şansı bulan Necati, 4 gol atarak takımının şampiyonluğuna katkı sağladı. 2005/6 sezonunda yaşanılan efsanevi şampiyonlukta da Necati'nin payı azımsanamayacak kadar olacaktı. Eric Gerets yönetimininde efsanevi şampiyonluğunda 32 lig maçında forma giyen 18 kez fileleri havalandıran Necati Ateş, sezonu 39 maçta 22 golle tamamladı.

Galatasaray'da efsanevi bir sezon geçiren ve şampiyonlukta büyük pay sahibi olan tecrübeli oyuncu 2006/7 sezonunda pek etkili olamadı. 20 lig maçında forma şansı bulan Necati Ateş bu karşılaşmalarda 8 kez fileleri havalandırırken sezon sonunda Ankaraspor'a kiralık olarak gönderildi. Bazı nedenler yüzünden takımda istenmeyen adam konumuna gelen Necati'nin ayrılığı bununla sınırlı kalmayacaktı. Sezon sonunda takıma dönmesine karşın tıpkı bir önceki sezon olduğu gibi takımda düşünülmeyen tecrübeli oyuncu kariyerinde ilk kez Avrupa macerası yaşamak için İspanyol kulübü Real Sociedad'ın yolunu tuttu. 2008/9 sezonunda İspanya'da forma giyen Necati Ateş kendisini yeniden göstermek için çabaladı ama pek başarılı olduğunu söylemek zor. 35 maçta forma giyen ve fileleri sadece bir kez havalandıran Necati, sezon sonunda takıma döndüğünde yine takımda istenmeyen oyuncuydu. 2009 yılının yaz döneminde sözleşmesini fesheden ve takımdan ayrılan Necati kariyerinin en olgun döneminde -29 yaşında- Antalyaspor'un yolunu tuttu. Antalya yepyeni bir macera, yepyeni bir çıkış olacaktı.

2009/10 sezonunda Antalyaspor formasıyla aradığı çıkışı yakalayan Necati birnevi kendisine güvenmeyenleri mahcup etti. Antalya forması altında ilk yılında 29 lig karşılaşmasında forma giyen tecrübeli forvet oyuncusu 12 kez fileleri havalandırdı. Türkiye Kupası'nda 8 karşılaşmada forma şansı bulan tecrübeli oyuncu 5 golle burada da takımını sırtlayan isim oldu. Sezon sonunda Antalyaspor ile sözleşmesini 2 yıl daha uzatan Necati bir sonraki sezon olan 2010/11 sezonunda da Antalyaspor'un en büyük hücum gücü olmayı başardı. Mehmet Özdilek'in çalıştırdığı Akdeniz temsilcisinde ilk yılında 37 maçta 17 gol kaydeden ve takımın skor yükünü büyük oranda çekmeyi başaran tecrübeli oyuncu geçtiğimiz sezon ligde 25 maçta forma şansı bulurken 13 golle takımına katkı sağladı. Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 maçta forma giymesine rağmen fileleri havalandıramayan Necati kariyerinin 100.golüne Antalyaspor forması altında ulaşmayı başardı. Ankaragücü karşılaşmasında fileleri 2 kez havalandırmayı başaran tecrübeli forvet oyuncusu 100.lig golüne imza atarken Antalyaspor forması altında da en skorer oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyordu.

Bu sezon Antalya'da 3.sezonunu geçiren ve geride kalan 23 haftada 18 maçta forma giyen tecrübeli hücum oyuncusu 5 kez fileleri havalandırmayı başardı. Geçtiğimiz hafta Antalya'da oynanılan ve 2-2'lik eşitlikle sonuçlanan Gençlerbirliği karşılaşmasında fileleri havalandırmayı başaran Necati Ateş böylece Antalyaspor tarihindeki en golcü oyuncu olmayı başardı. Lig tarihinde Antalyaspor formasıyla 29 gol atmayı başaran Fazlı Ulusal'ı geçmeyi başaran Necati, bu sezon ligde attığı 5.golle Antalyaspor adına ligde 30 gol atan ilk oyuncu olmayı başardı.

Kısa vadede takıma uyum sorunu yaşamayacak ve hücum bölgesine katkı sağlayacak bir yerli oyuncu eksikliğini kapattığımız aşikar. Galatasaray'ın geleceğine dair yorumlar yaparken ve önümüzdeki sezon Avrupa'da mücadele etmenin hayallerini kurarken bugünü kurtarmamız gerektiği gerçeğini unutmadan hareket etmek gerekeiyor. Hücumda farklı pozisyonlarda forma giymesi, ligi çok iyi bilmesi ve forvette en azından bir alternatif olması Necati tranferini 'gereksiz' konumuna sokmuyor. Yaşanılan süreç, maddi nedenlerden ötürü gerçekleştirilemeyen transferleri bir kenara bıraktığınızda transfer döneminin sona ermesine sayılı saatler kala Necati Ateş'in transfer edilmesine çok büyük tepki göstermemek gerekiyor. Takıma katkı sağlayacağı aşikar ve bu yoğun maç programında Necati gibi oyunculara ihtiyacımız olduğu gerçeği de ortada. Fazla anlatmaya veya süslü kelimelerle Necati'yi  dile getirmeye gerek yok. Keza hepimiz kendisini çok yakından tanıyor ve neler yapabileceğini az-çok kestirebiliyoruz.

Hücum bölgesinde forma giyen 32 yaşındaki Necati Ateş'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

1 yorum:

  1. transfer'de bir tek dogru yaparak bu yıl şampiyonluğu garantileyebilecekken, 10 yanlış yaparak rakiplerimizi tekrar yarışın içine sokma becerisine sahip transfer komitemiz bulunuyor.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0