STSL | Karlar düşer..

Spor Toto Süper Lig'in 24.haftasında evinde Medical Park Antalyaspor'u konuk eden Galatasarayımız geriye düştüğü karşılaşmada beraberlik golünü bularak 1-1'lik skorla ayrıldı ve oynadığı son 4 maçta 7.puan kaybını yaşadı. Takımımız maçın başında oyunun kontrolünü ele almasına rağmen, korner dönüşünde kalesinde golü görünce ufak çaplı bir panik havası yaşadı ve hücumda etkili olamadı. 34.dakikada maçın eyyamcı orta hakemi İlker Meral'in vermek istemediği ve vermeye cesaret edemediği ama yardımcı hakemin ısrarla ve inatla penaltı noktasını göstermesi sonrasında vermek zorunda kaldığı penaltı sonrasında Felipe Melo ile beraberliği yakalayan takımımız devreye bu sonuçla girdi.


Karşılaşmanın ikinci yarısında "Bu nasıl kaçar?" denilebilecek bir pozisyonu bulunmayan, ortada geçen ve karşılıklı atakların yer aldığı 45 dakikalık bölüme damgasını vuran yine karşılaşmanın orta hakemi İlker Meral oldu. Tüm takdir haklarını Galatasaray aleyhinde kullanan, Antalyaspor'lu oyuncuların sert faüllerine ses çıkartmayan ve çift dalışlarda bile elini cebine atmaktan çekinen İlker Meral nedense pozisyon içerisinde Galatasaraylı oyuncular olduğunda elini cebine atan ve kartlarını çekinmekten hiç çekinmeyen eyyamcı orta hakem müsvettesi Milan Baros'u kırmızı kartla oyundan ihraç edince hücumda sıkıntı yaşayan ve pozisyon üretemeyen takımımız 10 kişi kalmanın sıkıntısını yaşadı. Kalan son bölümde Elmander'in direkten dönen kafa topu dışında gol şansı yakalayamayan takımımız karşılaşmadan 1 puanla ayrılarak, üstüste 4.maçında 7 puan bırakmış oldu. Bu beraberlik sonrasında 51 puana ulaşan takımımız liderliğine devam ederken, maç fazlasıyla takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 3'e taşıdı.

Karşılaşmanın detaylı analizi ilerleyen saatlerde..

4 yorum:

  1. Yaz transfer sezonu geçti, ara transfer sezonu bitti ama gerekli yerlere transfer yapan kulübümüz ( eboe, Muslera, Ufalji ) EN gerekli yerlere yapamadığı hamleler yüzünden maçlar zorlaştıkça, dirençli rakipler karşımıza çıktıkça yamanamayan delikler su yüzüne çıkmaya başladı. Hakan balta sadece bu maç için konuşursak en az 6-7 kere boş pozisyonda her yapması gereken ortayı 4-5 metre önündeki adamın ya kafasına ya sırtına çarptırıyor , Sabri içerde 2 adamımız varken bel hizasından saçmaladığı ortayla birde penaltı bekliyor..Ne yapsın Fatih Hoca ? hakana sabriye bu yaştan sonra orta yapmayımı öğretsin ? pas vermeyi mi ?
    Bu arada 40 yaşında bile olsa Necati sercan denen futbol özürlüsünden daha faydalı olacaktır eminim buna.

    YanıtlaSil
  2. Galatasarayımız Eskişehirspor maçından beri bir düşüş içinde...umarım bu düşüş transfer sezonunda kafaların karışmasından ve buna bağlı olarak morallerin bozulmasından dolayı oluşmuştur.

    Artık sezon sonuna kadar transfer konuşulmayacağı için Eskişehir maçından önceki iyi durumumuza geri döneriz umarım.

    Bu maçta da takımda bu moral bozukluğu çok net göze çarpıyordu. Futbolcularda bir isteksizlik...geçen sezonkine benzer bir uyuşukluk vardı. Keza Antalyaspor'da tam tersi...şampiyonluk maçına çıkmış gibilerdi.

    Necati'nin transferi bu maçta bize değil onlara yaramış gibiydi. Hele Deniz Barış'ın ve Ömer Çatkıç'ın maç içindeki hareketleri...özellikle Ömer Çatkıç ligimizdeki 2.Volkan gibi olmuş çirkeflik özellikleri bakımından...maç bitiminde kollarını havaya kaldırıp tribünlerle alay etmesi...birilerine "görev tamam" der gibi mesajlar vermesi çok düşündürücüydü...defalarca Fatih Terim ve Abdülrahim Albayrak kendisini uyarmasına rağmen bu çirkin hareketlerini sürdürdü...1-1 biten normal bir lig maçını provake etmek için elinden geleni yaptı...ama gelin görün ki kendisi tek bir sarı kartla kurtulurken Milan Baroş'a acımasızca kırmızı kart hemen çıkıverdi. Galiba Engin Baytar'ın geçen gün demecinde söylediği doğru gibi; "Galatasaray'a karşı hakemler arenada çok daha cesurlar"
    Umarız hakemlerimiz diğer rakiplerimizin evinde maç yönetirkende böyle cesur olabilirler?

    YanıtlaSil
  3. 1- artık birisi Baroş'u uyarmalı , bu hakeme itirazdan dolayı aldığı kaçıncı kart. yaptığı resmen terbiyesizlik
    2-hakan baltaya nasıl orta yapılacağını bir türlü öğretemediler gitti.

    YanıtlaSil
  4. kaldı kşi bana herşey transfer değilmiş gibi geliyor. bir problem var ama ne? çok soğuk bu aralar takım. çok fazla guvendıler galıba kendılerıne. ama bı yerde bı sıkıntı var transfer harıcınde

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0