ST Süper Lig 28. Hafta Panorama

Mart'ın kapıdan baktırdığı, ardından kazma kürek yaktırdığı bu hafta en yakın rakibe 9, bir uzağına 14, daha uzağına 17 puan fark elde ettik ve sezonu şampiyon bitirmediğimiz takdirde Play-Off sistemini getirmeyi akıl edenlere küfretme hakkını kazandık. Hayırlı, uğurlu olsun! Ayrıca futbol dışı branşlarımız da galibiyetleriyle bizi pek mesut etti. Ne güzel... Ankaragücü'nün küme düştüğü, Batuhan Karadeniz'in evlendiği Süper Lig'in 28.haftasında panoramamız sizlerle..

SON ANDA!
Galatasaray- Beşiktaş derbisi adı ve çekişmesiyle haftanın maçı oldu. İsrafil suru üflemeden kıyamet kopmayacağı gibi, hakem düdük çalmadan maçın sonun gelmiyor ve son gelmeden de ne öte taraftaki ne futboldaki skor kesinleşmiyor. Bunu ilk defa görmüyoruz, son da olmayacak. Bu tip durumlarda kazanan tarafta olmak ne kadar keyifli!
 
ONDAN DAHA GÜZEL
"Kimseyi tanımadım ben, senden daha güzel." diyor ya Kerem Tunçeri bir reklamda Anadolu Efes taraftarına: İşte tanışma vakti. Aynı kültürden çıkan bir taraftar grubunun diğerinden çok da üstün olamayacağını düşünürdüm ama bu 3boyutlu koreografi ultrAslan'ın hiç değilse işini ciddiye almada diğerlerinden ne kadar farklı olduğunu gösterdi. Tribünün her noktasından maksimum fayda sağlanan bu gösteride, hiçbir eleman görsel anlamda birbiriyle çarpışmadan uyum ve bütünlük içinde takıma ve izleyiciye duygusal anlar yaşattı. Çok güzel, haftanın taraftarı herkesten daha güzel. 

JÖN SEMİH
Haftanın talihsizi, A Milli Takım'a seçildiğini öğrendikten kısa bir süre sonra çıktığı ciddi maçta kendi kalesine gol atan Semih Kaya idi. Bu ufak kazanın, bir golün, hatta bir üç puanın, bir insanla kıyaslandığında önemsiz olduğunun farkındayız. Doğruyu yapmayı hata yapmadan öğrenen kimmiş ki Semih olsun... Talihsiz dedik ama Fatih Terim'in babacan tavrı, onun için büyük şans. Her sektöre lazım bir adam İmparator. 

GOLÜN ADI 
Gülün adı kimmiş, ne'miş pek bir önemsiz, golün adı Johann'ken. Haftanın adamı derbide iki gol atarak galibiyetin skor tabelasındaki göstergesi oldu. Kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü Milan Baros'un golünü can havliyle tamamlayarak kaydetmesi gözden kaçmadı. Artık takım içi rekabet mi dersiniz, işi şansa bırakamamaca mı... Enteresan yani.

 ANKA'LA ANKARA
Asırlık kulübün zor günler yaşadığını hepimiz biliyorduk, bu zor günlere girme süreciyle ilgili bol soru işareti olsa da kafamızda (nasılından çok nedeniyle ilgili.). "Dayan" diye seslenmiştik Galatasaray taraftarı olarak biz de. Ama bu sezonun beklenen neticesi bitime 6 hafta kala belli oldu, Ankaragücü küme düşmeyi garantiledi., haftanın vedası başkentin sarı-lacivertlilerine... Umuyoruz ki düşüşleri Anka kuşunun küle dönüşünden fazla sürmez ve biz nasıl olduğunu gene anlamadan 100 yıllık diğer takımların yanındaki yerini alır.

Haftanın damadı Batuhan Karadeniz'i de tebrik ediyor, önümüzdeki maçlara bakıyoruz...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0