Next station: Sivasspor

Spor Toto Süper Lig'in 29.haftasında deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacak olan lider Galatasaray, bu zorlu deplasmandan da galibiyetle ayrılarak hem galibiyet serisine devam etmek, hem takipçisi ile arasındaki 9 (dokuz) puanlık farkı korumak istiyor. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş karşısında aldığı galibiyetle Fatih Terim'in öğrencileri, ligde normal sezonun bitimine 6 hafta kala şampiyonluk grubunda mücadele etme hakkı kazandı. Bu sezon oldukça iyi bir mücadele ortaya koyan ve UEFA Avrupa Ligi play-off grubunu zorlayan Sivasspor karşısında oldukça zor bir deplasmana çıkacak olan takımımızda sarı kart cezası nedeniyle Engin Baytar forma giyemezken, bu oyuncunun dışında eksik bir oyuncu bulunmuyor. 5 Mart Pazartesi günü oynanacak karşılaşma öncesinde en yakın takipçisine 9 (dokuz) puan farkla liderliğini koruyan Galatasarayımızda karşılaşma öncesinde son bilgiler, istatistikler ve rakibimizin analizi sizlerle..

GALİBİYET SERİSİ: 4 MAÇ
Süper Lig'de 19 galibiyetle en çok galibiyet alan takım konumunda bulunan Galatasarayımız son oynadığı 4 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmayı başardı. Gaziantepspor deplasmanında geriye düştüğümüz maçta 1-2'lik skorla galibiyetle ayrılmamızla birlikte başlayan galibiyet serisi Türk Telekom Arena'da konuk ettiğimiz Kayserispor'u 1-0 mağlup etmemizle devam etti. Mersin İdmanyurdu deplasmanında öne geçmemize karşın son 20 dakikaya girilirken beraberlik golünü kalesinde gören takımımız bu karşılaşmada da göstermesi gereken reaksiyonu göstererek sahadan 1-3'lük galibiyetle ayrıldı ve seriyi 3 maça taşımış oldu. Geçtiğimiz hafta evinde ağırladığı ezeli rakibi Beşiktaş karşısında maçta iki kez öne geçmesine rağmen son 10 dakikaya 2-2'lik eşitlikle giren takımımız karşılaşmanın son saniyelerinde Johan Elmander'in golüyle derbiden de 3-2'lik skorla galip ayrıldı ve seriyi 4 maça taşıdı. 

ŞUBAT AYINDA OYNANAN 5 MAÇTA 4 GALİBİYET
Süper Lig'de normal sezonun ardından oynanacak olan play-off maçları nedeniyle sıkıştırılan program Şubat ayında olması gerektiği haline döndü. Bu sene 4 yılda bir 29 çeken Şubat ayına 5 maç sığdıranlara inat Galatasaray bu maçlarda sadece 2 puan kaybetti. Şubat ayının ilk gününde evinde Medical Park Antalyaspor'u ağırlayan Fatih Terim'in öğrencileri rakibi karşısında 1-1'lik beraberlikle sahadan ayrıldı. Ocak ayında 6 maç oynayan ve özellikle son 2 deplasman maçında (Eskişehir ve Bursaspor) 5 puan kaybeden takımımız, Akdeniz ekibi karşısında yaşadığı puan kaybının ardından bir üst paragrafta belirttiğimiz galibiyet serisine imza attı. Şubat ayının ilk gününde oynanılan Antalyaspor karşılaşmasında aldığı beraberliğin ardından Gaziantepspor (D), Kayserispor, Mersin İdmanyurdu (D) ve Beşiktaş karşılaşmalarından galibiyetle ayrılan lider Galatasaray oynadığı 5 karşılaşma sonunda 13 puan toplamış oldu.

EN GOLCÜ (11 GOL) JOHAN ELMANDER
Sezon başında bonservissiz olarak transfer edilen İsveçli forvet oyuncumuz Johan Elmander, bu sezon attığı 11 golle takımımızda en skorer isim olarak yer alıyor. Beşiktaş derbisinde açılış ve kapanışı yapan tecrübeli golcü bu sezon oynadığımız 14 deplasman maçında da fileleri 3 kez havalandırmayı başardı. Türk Telekom Arena'da 8 gole imza atan İsveçli golcü ayrıca bu sezon oynadığı tüm derbilerde (Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş) rakip fileleri havalandırarak alınan galibiyetlerde büyük pay sahibi oldu. Geçtiğimiz hafta oynadığımız Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında karşılaşmanın 28.dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Johan Elmander yerini genç forvetimiz Sercan Yıldırım'a bırakmıştı.

MAESTRO; SELÇUK İNAN
Sezon başında tıpkı Johan Elmander gibi ücretsiz olarak transfer edilen Selçuk İnan bu sezon takımımızda fark yaratan önemli isimlerin başında geliyor. Geride kalan 28 haftada sadece bir maçta (4-0'lık Ankaragücü maçı) forma giymeyen tecrübeli oyuncu 27 maçın tamamında 90 dakika sahada kalarak takımın en istikrarlı oyuncularında ilk sırayı alıyor. Ortasahada önemli bir isim olan Selçuk bu sezon attığımız 20 gole ama doğrudan, ama dolaylı olarak damgasını vurdu. Bu sezon 8 kez rakip fileleri havalandıran tecrübeli ortasaha oyuncusu 12 golde de pay sahibi olurken, takımımızın toplamda attığı 54 golün yaklaşık üçte birine doğrudan etki etmiş oldu. Son deplasman maçında Mersin İdmanyurdu karşısında penaltıdan attığı golle skoru 2-1'e taşıyan Selçuk İnan, geçtiğimiz hafta oynanılan Beşiktaş derbisinde de yaptığı 2 asist ile karşılaşmada fark yaratan isimlerden olmuştu.

PLAY-OFF MÜCADELESİ
Süper Lig'de bu sezon ilk kez sezon sonunda uygulanacak olan play-off uygulamasında Şampiyonluk Grubu ve UEFA Avrupa Ligi grubu olarak iki farklı grup yer alacak. 34 haftalık lig maratonunun sonunda ilk 8 takımın katılabileceği bu play-off grupları bir çok takım adına umut kapısı açmış durumda. Ligin bitimine 6 hafta kala "Şampiyonluk Grubu"na katılmayı garantileyen Fatih Terim'in öğrencileri, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veren ve bu nedenle play-off'u zorlayan Sivasspor ile deplasmanda karşılaşacak. Bu sezon ligde oynadığı 28 karşılaşma sonunda 43 puan toplayarak ligde 6.sırada bulunan Rıza Çalımbay'ın takımı alacağı puan ve puanlar doğrultusunda Şampiyonluk Grubu'nda bile mücadele edebilir. 43 puanlı kırmızı-beyazlı takımın önünde 44 puanla yer alan Gençlerbirliği, 46 puanla Trabzonspor ve 49 puanla Beşiktaş bulunuyor. Üçüncü ile arasında 6 puan bulunan Sivasspor'un lider Galatasarayımız ile arasındaki puan farkı 20! Üst sıralar için hedefleri oldukça yakın olan Rıza Çalımbay ve öğrencilerinin takipçilerininde oldukça yakın olduğu inkar edilemez bir gerçek. Spor Toto Süper Lig'de 6.sırada bulunan Sivasspor'u 41 puanla Eskişehirspor, 40 puanla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 39 puanla play-off grubunun dışında kalan (şuanda) Bursaspor takip ediyor.

SİVAS 4 EYLÜL'DE KAZANILAN 27 PUAN
Bu sezon rakiplerini 14 kez evinde ağırlayan Sivasspor bu karşılaşmalarda 7 galibiyet - 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanılan karşılaşmalarda rakip filelere 24 gol bırakan Rıza Çalımbay'ın ekibi kendi kalesinde de 14 gol gördü. Bu sezon evinde topladığı puanlar doğrultusunda iç sahada en çok puan toplayan (27 puan) 6.takım konumunda bulunan Sivasspor evinde ilk ve tek mağlubiyetini ligin 2.haftasında Eskişehirspor karşısında 0-4'lük sonuçla almıştı. Sivasspor evinde oynadığı son 2 karşılaşmadan da (Kayserispor ve Beşiktaş) 1-1'lik beraberlikle ayrılırken, ligde son 5 maçta sadece bir galibiyet/mağlubiyet alırken 3 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı.

ATILAN 6 GOL, PAYLAŞILAN 1 PUAN
Süper Lig'in 28.haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşan Sivasspor hiç kuşkusuz haftanın akılda kalan karşılaşmalarından birisine imza attı. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanılan karşılaşmada 25.dakikada rakibi karşısında 2-0 geriye düşen Rıza Çalımbay'ın öğrencileri Pedriel'in golüyle soyunma odasına 2-1'lik mağlubiyetle girdi. Devre dönüşünde Pedriel ile beraberliği sağlayan konuk ekip bir çok pozisyona girmesine karşın bunları değerlendiremeyince 65'te ev sahibi ekip Azofeifa ile skoru 3-2'e taşıdı. Topun bir o kalede, bir bu kalede olduğu mücadelede 9 kişi kalmasına rağmen mücadele etmekten geri adım atmayan Sivasspor karşılaşmanın son saniyelerinde Navratil ile beraberlik golünü buldu ve karşılaşma 3-3'lük skorla sona erdi. Ziya Erdal ve Murat Akça'nın kırmızı kart gördüğü Sivasspor'un en golcü ismi olan Eneramo sarı kart cezası nedeniyle Gençlerbirliği deplasmanında yer almamıştı.

LİGİN EN GOLCÜ 3.TAKIMI
Süper Lig'de bu sezon oynadığı 28 karşılaşma sonunda rakip fileleri 50 kez havalandıran Sivasspor, ligin en çok gol atan 3.takımı konumunda bulunuyor. Bu alanda 54 golle ilk sırada bulunan takımımızı 53 golle ezeli rakibimiz Fenerbahçe takip ederken, bu kategoride üçüncü sırada 50 golle Sivasspor bulunuyor. 13 farklı oyuncudan skora katkı alan Rıza Çalımbay'ın takımında en golcü isim attığı 9 golle Nijeryalı forvet Michael Eneramo oldu. Nijeryalı forvet oyuncusunu 7 golle Erman Kılıç takip ederken, 6'şar golle Kamil Grosicki ve Pedriel Suarez hücuma destek sağlayan önemli isimler arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0