ÖZEL | 2012/3 sezonu formalarına dair..

Galatasaray özelinde "forma" denildiği zaman kuşkusuz ilk akla gelen bloglardan birisi Galatasaray Formaları Blog ekibi. Forma koleksiyonu olan ve bu işe karşılıksız gönül vermiş bir arkadaşımızın kaleme aldığı, günden güne büyüttüğü ve sonunda forma konusunda mevcut bloglar ve kaynaklar arasında ilk sırada yer alan ekip olmayı başardılar. Gerek üretici firma hakkında sponsorluk anlaşmaları, gerekse gelecek sezonlara dair forma tasarımlarına dair bilgileriyle de öncü oldular. Uzun yıllardır "dost" olarak birbirimize bilgi aktarımı sağladık. Galatasarayformaları ekibinden gelecek sezona dair kullanacağımız formalarımız hakkında bizlere bir yazı kaleme almalarını rica ettik. Bizleri kırmadılar ve 2012/13 sezonunda Galatasaray'ımızın kullanacağı "elit" formalar adına detaylı bir yazı kaleme aldılar.  Keyifle okuyacağınız, detaylı yazı için Galatasarayformaları ekibine teşekkür ederiz. Söz buraya kadar bizdeydi.. Bundan sonrası Galatasarayformaları ekibinde..

GELECEK SEZON FORMA BİLGİLERİ
Sızan formalara geleceğiz, ancak önce fotoğraflardan daha eski olan duyumlara göre gelecek sezon formalarımızı hatırlatalım. Nike tarafından Galatasaray için gelecek sezon hazırlanan 2 kesin forma bilgisi var elimizde. Biri parçalı, diğeri ise beyaz. Bu iki forma çok büyük ihtimalle gelecek sezon raflarımızda olacak, bir de düşünülen bir 3rd var. Ancak Nike premium kategorisindeki takımlara 3 farklı özel forma yapmaya pek sıcak bakmaz, bu sebeple kesinliği olmayan bir 3rd duyumumuz var. Siyah-Sarı-Vişne çürüğü olmak üzere 3 farklı duyum geldi bugüne kadar 3rd ile ilgili. Bu da 3rd bilgisinin-duyumunun kesin olmadığının kanıtı nitelikte. Bu sebeple bu formayı bir kenara bırakalım şimdilik.

Yine aldığımız duyumlara göre Parçalı forma beyaz katkılı düşünülmüş. Bizim tahminimiz  yaka ve kol uçlarının beyaz olacağı. Bu tahmini Nike’ın kendi kalıplarını düşünerek yapıyoruz. Kısaca toparlarsak; Galatasaray 2012-2013 sezonunda kesine yakın söyleyebileceğimiz duyumlara göre beyaz katkılı bir parçalı ve 2 sezondur hasret kaldığımız beyaz bir forma giyecek. 

NIKE’IN ELİT TAKIMLARLA ÇALIŞMASI
Sızan formalara geçmeden önce bu bilgiyi de paylaşmamız lazım. Nike “elit” kategorideki takımlarına önlerindeki sezon için pek çok forma hazırlar. Yani, örneğin Inter’e şuan oynanan sezon için 3 farklı iç saha forması tasarlamışlardı. Bunlardan biri seçildi. Aynı şekilde dış saha forması için de en az 3 farklı forma tasarlanmıştı. Yukarıda yazdığımız gibi, Nike premium takımlara 2’den fazla forma yapmaz, bu sebeple, yine Inter örneğini verecek olursak adamlara 3 farklı renk ve tasarımda dış saha forması tasarlamışlardı, bunlardan bir rengi ve tasarımı beğenip kulüp kullanmaya başladı. Galatasaray da artık bu kategoride olan bir kulüp. Bu sebeple 1’den fazla iç saha, 1’den fazla dış saha forma hazırlandı kulüp için. Galatasaray bunlardan 2 tanesini seçti (belki 3) ve önümüzdeki sezon o formaları giyecekler. Bu yüzden bize sızan fotoğraflardaki formaların kesinlikle gelecek sezon giyeceğimiz formalar olduğunu söylemek çok yanlış olur. Bu sızan formalar Nike’ın Galatasaray için hazırladığı pek çok tasarımdan sadece 3’ü. Örneğin çubuklu formaya bakalım, kulüp için hazırlanan iç saha formalarından bir tanesi. Ancak kulüp bu formayı kabul etmemiş ve home forma olarak hazırlanan ve kulübe sunulan 2 parçalı formadan (belki daha fazla) birini seçip gelecek sezonki iç saha formamızı belirlemişler.

Tekrar altını çizerek söyleyelim, bu fotoğraflara bakıp gelecek sezonki formalarımız bunlardır demek büyük hata olur. Ancak yine de bu fotoğrafların bize gösterdiği bir kaç ipucu var. Şimdi onlara gelelim.

SIZAN FORMALARIN ŞİFRELERİ
Elimizde Nike’ın Hollanda’daki ana fabrikasından, pek çok dünya kulübünün formalarının tasarımının ve üretiminin yapıldığı merkezden bize ulaşmış 3 forma fotoğrafı var. 3 adet, üzerinde Nike’ın forma kodları girilmiş ve Galatasaray forması olduğu görülen forma.. Nike ile yapılan sözleşme sonrasında hem yöneticilerimiz, hem de Nike’ın kendi yöneticileri kulübümüzün “elit” kategoride olacağını bize duyurmuşlardı Temmuz ayında. Nike’ın 20 küsür takımlık (sanıyorum 22)  elit ketagorisine ilk kez Türkiye’den Galatasaray’a teklif götürülmüştü. Barcelona, Manchester United, Arsenal, Inter gibi dünya devleri ile aynı merkezde, bize özel bir ekip tarafından hazırlanan en üst kalitedeki premium formalara sahip olacaktık anlaşma gereği, ancak şuan içinde bulunduğumuz sezona premium formalar yetiştirilemedi. Çünkü diğer büyük takımlardan bildiğimiz gibi, yaklaşık 1 senelik bir çalışma sonrasında bu özel tasarımlar kulüplere sunulur, fakat Nike ile yapılan anlaşmamız Şubat ayında imzaya döküldüğü için bize ilk sezonda premium formalar yetişmedi. Bu durum pek çok taraftarı hayal kırıklığına uğratmıştı. Ancak sızan formaların bize sağladığı en büyük bilgi önümüzdeki 2012-2013 sezonuda formalarımızın “premium” forma kategorisinde olacağı, yani Barcelona’nın giydiği formaların kalitesinde, en üst seviyede olacağı. Bunu sızan fotoğraflardan anlayabiliyoruz. Çünkü sadece premium formalarda olan omuzlardaki T bantları ve yan taraftaki hava geçiren delikler bize bu bilgiyi sağlıyor. Kısacası bu sezon herkesin şikayet ettiği hazır kalıp ve hazır tasarımlardan kurtuluyoruz  ve bize söz verildiği gibi ülkede ilk kez bir kulüp takımına Nike en üst düzey kalitede formaları sunacak. Hatırlatalım; Trabzonspor ve İBB de ülkemizde Nike kullanan kulüpler, fakat onların muhatabı Nike Türkiye ve onlar sadece -bizim tıpkı bu sezon giydiğimiz gibi- hazır tasarım ve kalıplar, ayrıca alt kategorideki kaliteye sahip formalar kullanacaklar. Sızan fotoğraflara bakınca artık formalarımızın premium seviyesine atladığını görüyoruz. Bu konu açıklığa kavuşuyor. Tasarımlar da bize özel oluyor ve taraftarın büyük şikayet ettiği konu gelecek sene başımızı ağrıtmıyor.
 
Diğer bir konu da renk. Bu sezon ne yazık ki renklerimizde formaların hazır tasarım olmaları sebebiyle bir açılma ve esas hallerinden uzaklaşma olmuştu. Fotoğraftaki çubuklu formayı incelediğimizde renklerin de üzerinde daha fazla çalışıldığı ve esas renklerimizde olacağı (en azından şuanki formalardan daha doğru renklere sahip olacağı) belli oluyor. Sızan formalar belki gelecek sezon giyeceğimiz formalar olmayacaklar (çubuklu kesin olmayacak), ancak bu formalar bu takım için özel ekip tarafından hazırlanmış birkaç tasarımdan 3’ü. Yani formalarımızı bilemesek de bu 3 formaya bakıp Nike’ın bizim için neler düşündüğünü anlayabiliyoruz. Bu açıdan sızan fotoğraflar oldukça faydalı.

Galatasarayformalari.com ekibi olarak bize bu güzel blogda güzel bir köşe ayırdıkları için dostumuz FCN Blog ekibine teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0