TBL | Lider Galatasaray!

Beko Basketbol Ligi'nin 20.haftasında deplasmanda (!) Anadolu Efes'e konuk olan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı rakibi karşısında 65-74'lük galibiyetle sahadan ayrılırken, bir maç eksiğine rağmen liderlik koltuğuna oturdu ve Anadolu Efes karşısında ikili averajda üstün duruma geçti. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanılan karşılaşmaya 'konuk ekip' sıfatıyla çıkan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımında başantrenör Oktay Mahmuti'nin cezası nedeniyle tribünde olduğu karşılaşmada yardımcı antrenörümüz Recep Şen takımın başında yer aldı.Karşılaşmanın yıldızı hiç kuşkusuz 16 sayı - 6 asist - 5 ribaund ve 2 top çalma ile galibiyeti getiren Jamon Gordon oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Anadolu Efes’ti. Ev sahibi, Dusa Savanovic (3), Esteban Batista (2) ve Sasha Vujacic’in (5) sayılarıyla 10-2’lik seri yakalayıp öne fırladı. Lacivert-Beyazlılar, Göksenin Köksal’ın üçlüğüne de Kerem Tunçeri ile yanıt verirken, Galatasaray Medical Park ise Furkan Aldemir - Jaka Lakovic ikilisinin devreye girmesiyle toparlandı. Konuk ekip 12-0’lık seriyle skoru lehine çevirdikten sonra (15-19) Anadolu Efes 3 sayı buldu ve ilk periyot 18-19’luk skorla tamamlandı. Karşılıklı basketlerle girilen ikinci çeyreğin ilk 3 dakikası sonunda durum 24-26’ydı. Josh Ship ve Mert Shumpert’ın üçlükleriyle farkı 8’ye yükselten Sarı-Kırmızılılarda Jamon Lucas iki isabetle ev sahibinin arayı kapatmasını önledi. Galatasaray Medical Park, Shipp ile sayı üretmeye devam ederek ilk yarıyı 34-43 önde kapattı.

Üçüncü periyodun ilk basketini Sasha Vujacic kaydederken, Galatasaray Medical Park’ın sayıları Jamon Lucas’tan geldi. Oliver Lafayette veVujacic’in 3’er sayılık oyunlarıyla farkı 5’e indiren Anadolu Efes’e Boris Savovic - Caner Topaloğlu ikilisini cevap verdi. Lacivert-Beyazlılar bu kez Sinan Güler’in çabasıyla arayı kapatsa da Cevher Özer’in üçlüğü konuk ekibin final çeyreğine 52-58 avantajlı girmesini sağladı. Anadolu Efes dördüncü periyodun başında art ada iki basketle farkı 2’e düşürdü. Sonraki bölümde savunmalar ön plana çıktı ve takımlar 36. dakikayı 57-60’lık skorla geride bıraktı. Galatasaray Medical Park’ta Jaka Lakovic üst üste 4 isabetle serbest atışla son 3 buçuk dakikaya girilirken takımını rahatlattı. Mola alan ev sahibi, Kerem Tunçeri ve Kerem Gönlüm’ün gayretleriyle maça asılsa da Jamon Lucas - Josh Shipp ikilisi farkın kapanmasını engelledi ve Galatasaray Medical Park 65-74’lük galibiyete ulaştı. 

Anadolu Efes karşılaşmasında süre alan 11 oyuncusundan skora katkı almayı başaran Galatasaray Medical Park'ta en skorer isim 18 sayı ile Joshua Shipp oldu. Rakibi karşısında takım halinde 16 asist yapan takımımızda en etkili isim bu alanda 6 asist ile oynayan Jamon Gordon oldu. Hafta içinde yaşadığı adale ve bilek sakatlığının ardından Anadolu Efes karşısında 30 dakika oynayan tek oyuncumuz olan Amerikalı oyuncuyu 3 asist ile Jaka Lakovic takip etti. Rakibi karşısında 35 ribaund alan takımımızda bu alanda öne çıkan isim 11 ribaund ile oynayan Luksa Andric olurken, Hırvat pivota en büyük destek 5 ribaund ile Jamon Gordon ve 4 ribaund ile Jaka Lakovic'ten geldi. Kısa oyuncularından ribaundlara bu derece katkı alması Galatasaray Medical Park adına günün ilginç notlarından birisi olarak yer aldı.

Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluk yolunda en ciddi adaylarından birisi olan Anadolu Efes karşısında 15 gün içerisinde 2.kez sahadan galibiyetle ayrıldı, Galatasaray Medical Park. THY Euroleague'de çeyrek finalin kapısından dönen ve bu sezon hiç kuşkusuz Avrupa'da en başarılı Türk takımı olarak yer alan takımımımız ligde de rakiplerine mesaj göndermiş oldu. Avrupa dönüşünde böyle bir galibiyet takımın özgüvenine ekstra katkı sağlayacaktır. Belirtmeden yazıyı bitirirsek olmaz. Fark 9 olduğunda Oktay Mahmuti'nin yumruğunu sıkışı ve yüzündeki hırsı, inancı herşeyin özetiydi aslında. Şimdi onlar düşünsün, çünkü herşey daha yeni başlıyor.

ANADOLU EFES (65): Kerem Tunçeri 14 (4 ribaund- 4 asist), Cenk Akyol 7 (3 ribaund- 2 asist), Kerem Gönlüm 5 (7 ribaund- 1 asist), Esteban Batista 8 (5 ribaund- 1 asist), Sasha Vujacic 12, Dusko Savanovic 9 (5 ribaund), Sinan Güler 6 (4 ribaund- 2 asist), Oliver Lafayette 3 (3 ribaund), Stanko Barac 1

GALATASARAY MEDİCAL PARK (74): Josh Shipp 18 (3 ribaund - 1 asist), Jaka Lakovic 11 (4 ribaund - 3 asist), Göksenin Köksal 3 (1 ribaund), Caner Topaloğlu 3 (3 ribaund), Mert Shumpert 6 (1 asist), Luksa Andric 6 (11 ribaund), Furkan Aldemir 4 (4 ribaund - 2 asist), Jamon Lucas 16 (5 ribaund - 6 asist), Ender Arslan 2 (1 asist), Cevher Özer 3 (1 asist), Boris Savovic 2 (1 ribaund - 1 asist)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0