TKBL | Fowles fark yaratmaya devam ediyor.

Kadınlar Basketbol Ligi'nde en büyük şampiyonluk adaylarından Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı ligin 21.haftasında evinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni ağırladı. Ceyhun Yıldızoğlu'nun öğrencileri baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan 67-41'lik skorla galip ayrılarak ligde 18.galibiyetini elde etti. Rakibi karşısında son derece rahat bir oyun ortaya koyan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımında maçın yıldızı 20 sayı - 12 ribaund - 5 blok performansıyla galibiyette büyük rol oynayan Sylvia Fowles oldu.

Karşılaşmaya Işıl Alben, Diana Taurasi, Şaziye İvegin, Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles beşiyle başlayan takımımız eski oyuncumuz Tuğba Palazoğlu'nun basketlerine engel olamayınca 2-7 geriye düştü. Top kayıpları sonrası Işıl'ın yerine Yasemen oyuna dahil oldu ve savunmada reaksiyon gösteren takımımız bitime dört dakika kala skoru 9-9'da eşitledi. Taurasi'nin iki üçlüğüyle takımımız öne fırladı. Birinci çeyrek 19-11 sona erdi. İkinci çeyreğe 8 sayılık üstünlükle giren takımımız rakibin kolay sayılar bulmasına izin verince fark ikiye kadar düştü ve Ceyhun Yıldızoğlu'nun molası geldi. Mola dönüşünde Epiphanny Prince ve Syliva Fowles ile suskunluğunu bozan Galatasaray Medical Park  özellikle oyunkurucusu Epiphanny Prince yönetiminde 12-0'lık seri yakaladı ve son beş dakika potasında sayı görmedi. Rakibi karşısında oyunu domine etmeye başlayan takımımız soyunma odasına 38-26 ile gitti. 

İkinci yarıya içerden ve dışarıdan bulduğu sayılarla başlayan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı, Şaziye İvegin’in de skora katkı vermesiyle birlikte farkı 17 sayıya kadar çıkartmayı bildi. Bu dakikadan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi yabancı oyuncuları önderliğinde 7-0'lık bir seri yakalayarak farkı yeniden 10 sayıya çekti. Maçtan kopmamaya çalışan Zafer Kalaycıoğlu'nun takımı son periyoda 49-37 geride girmekten kurtulamadı. Final periyodunda da Epiphanny Prince-Diana Taurasi ile skor bulmaya devam eden Galatasaray Medical Park, hücumda ve savunmada günün en istekli isimlerinden birisi olan Fowles'ın katkılarıyla farkı koruyarak maçtan 67-41 galip ayrıldı. Karşılaşmada son 7.5 dakikada rakibine sayı şansı tanımayan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı son çeyrekte rakibine sadece 4 sayı şansı tanıdı.
 
GALATASARAY MEDİCAL PARK (67): Epiphanny Prince 11 (1 ribaund-1 asist), Yasamen Saylar (2 ribaund-1 asist), Ayşe Cora (2 ribaund), Bahar Çağlar 6 (3 ribaund-3 asist), Işıl Alben (1 ribaund-1 asist), Diana Taurasi 18 (2 ribaund-4 asist), Şaziye İvegin 6 (1 ribaund-1 asist), Sariye Kumral (2 ribaund-1 asist), Melisa Can 4 (5 ribaund), Tina Charles 2 (4 ribaund), Syliva Fowles 20 (12 ribaund-1 asist)

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (41): Christy Thomas 11 (6 ribaund-2 asist), Tuğçe İnöntepe (1 ribaund-2 asist), Erlana Larkins (11 ribaund-1 asist), Dilek Ünüvar (2 ribaund), Shavonte Zellous 11 (8 ribaund-2 asist), Tuğba Palazoğlu 8 (2 asist), Melek Bilge 2 (5 ribaund), Deniz Boz 7 (1 ribaund), Latoya Thomas 2 (1 ribaund-1 asist)
 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0