Süper Final | Kaldığımız yerden..

Spor Toto Süper Lig'de normal sezonu lider tamamlamasının ardından Süper Final organizasyonunda da ilk maçında ezeli rakibi Beşiktaş'ı deplasmanda 2-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda en yakın takipçisiyle arasındaki 5 puanlık farkı korumayı başaran Galatasarayımız play-off karşılaşmalarının ikinci haftasında ezeli rakibi ve en yakın takipçisi Fenerbahçe'yi evinde konuk edecek. Şampiyonluk yolunda gelecek haftaların kaderini belirleyecek olan karşılaşmadan mutlak galibiyetle ayrılmak isteyen Fatih Terim'in öğrencileri rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılması durumunda şampiyonluğa bir adım daha yaklaşacak. Türk Telekom Arena'da oynanacak olan karşılaşma öncesi son bilgiler, istatistikler ve mini analizler..

18.ŞAMPİYONLUK İÇİN SON 5 MAÇ
Bu sezon ilk kez uygulanan Süper Final statüsü öncesinde normal sezonu 9 puan farkla önde tamamlayan takımımız play-off karşılaşmalarına da 4.5'tan 5 puanla önde başlama avantajını yakaladı. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Beşiktaş'ı mağlup ederek final grubuna galibiyetle başlayan Fatih Terim'in öğrencileri, en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin de Trabzonspor karşısında evinde galip gelmesiyle puan farkını 5'te tutmayı başardı. 6 maç üzerinden oynanacak olan Süper Final karşılaşmalarında ilk hafta geride kalırken, takımımız kalan 5 maçta da avantajını korumak ve normal sezonun sonunda hakettiği fakat birilerinin çıkarları uğruna çalınan şampiyonluk kupasına ulaşmak için mücadele edecek.


KAYBEDİLMEYEN 7 DERBİ
Bu sezon normal sezonda 6 (altı), play-off karşılaşmalarında bir derbi oynayan Fatih Terim'in öğrencileri bu karşılaşmalarda rakiplerine hiç boyun eğmedi. Normal sezonda 3 galibiyet, 3 beraberlik alan takımımız play-off karşılaşmalarının ilk maçında Beşiktaş deplasmanında da galibiyete ulaşırken bu sezon derbilerde 4.galibiyetini elde etti. Beşiktaş karşısında deplasmanda galibiyetle Süper Final'e başlayan ve şampiyonluk yürüyüşüne devam eden takımımızın aldığı bu galibiyet Fatih Terim'in teknik direktörlük kariyerinde ilk kez lig maçında siyah-beyazlı takım karşısında deplasmanda aldığı ilk galibiyet olmuştu.


MELO + SELÇUK = 35 GOL
Bu sezon başında sarı-kırmızılı formayı giymeye başlayan ve takımımızın ortasahasında değişilmez konumda bulunan Felipe Melo ve Selçuk İnan kariyerlerinin en verimli sezonunu geçiriyor. Süper Final karşılaşması dahil olmak üzere toplamda 35 maçta rakip fileleri 71 kez havalandıran Fatih Terim'in öğrencilerinde gollerin yarısında bu ikilinin imzası yer alıyor. 11 gol - 12 asistlik performansı ile ortasahada hücuma müthiş destek sağlayan Selçuk İnan'ın yanı sıra, kariyerinin altın yılını geçiren Felipe Melo skora 11 gol - 1 asistlik katkı sağladı. 

DEVAJU - SARAÇOĞLU'NUN DİREĞİ
Bu sezon Türk Telekom Arena'da oynanılan karşılaşmada ezeli rakibi karşısında baştan sona ezici bir üstünlükle sahadan 3-1'lik galibiyet ve sayısız kaçan gol şanslarıyla ayrılmıştı. Oyunun 75 dakikalık bölümünü tek kale oynayan Galatasarayımız taraftarı önünde ezeli rakibi karşısında galibiyete ulaşırken, 14.hafta itibariyle liderlik koltuğunun sahibi olduğunu ilan ediyordu. Spor Toto Süper Lig'de normal sezonun 31.haftasında Kadıköy'de oynanılan karşılaşmada ilk 20 dakikada kalesinde gördüğü 2 golle geriye düşen lider Galatasaray, bu dakikadan sonra bizlere dejavu yaşattı. Türk Telekom Arena'da oynanılan maçta olduğu gibi rakibi karşısında üstünlüğü ele alan ve oyunu rakip yarı alana yıkan, ikinci yarının tamamını rakip yarı alanda oynayan Galatasarayımız sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılırken, uzun süre hafızalardan çıkmayacak son dakika pozisyonunda Baros'un vuruşu üst direğin içinden dönmüş, dönen top altı pasın içerisinde bulunan 4 Galatasaraylı oyuncunun yerine uzak köşede bulunan Fenerbahçeli oyuncuların önüne düşmüştü. Galibiyetten kıl payı dönen Fatih Terim'in öğrencileri ezeli rakibi karşısında aldığı beraberlik sonucunda normal sezonun bitimine 3 hafta kala ligi lider (yani şampiyon) tamamlamayı garantilemişti.

2-0 İLE BAŞLAYAN SÜPER FİNAL
Normal sezonun ardından başlayan Süper Final karşılaşmalarının ilk haftasında Galatasarayımız deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşırken, takipçimiz Fenerbahçe evinde Trabzonspor'u ağırladı. Süper Final'de ilk haftanın en dikkat çeken noktası ise Şampiyonluk Grubu'nda oynanılan karşılaşmaların yanı skorla (2-0) bitmesi oldu. Cumartesi günü oynaması gereken karşılaşmayı saha şartlarının yetersiz olması nedeniyle Pazartesi günü oynayan takımımız siyah-beyazlı rakibi karşısında 2-0'lık galibiyetle ayrılmasını başarırken, Pazar günü açılış karşılaşmasında sarı-lacivertli rakibimiz bordo-mavili bir diğer rakibimizi 2-0'lık skorla mağlup ediyordu.


3.KEZ FIRAT AYDINUS
Geçtiğimiz sezon Ocak ayında taşındığımız Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanılan ilk Fenerbahçe derbisinin hakemi Fırat Aydınus, bu sezon ligin ilk yarısında oynanılan Fenerbahçe derbisinde de görev almıştı. Süper Final'in ikinci haftasında bu haftasonu oynanacak olan derbinin hakemi yine Fırat Aydınus oldu. İlginç bir istatistik, ilginç bir detay. Geçtiğimiz yıl oynanılan karşılaşmayı 2-1 kaybederken, bu sene oynanılan ilk karşılaşmadan 3-1'lik galibiyetle ayrılmasını başarmıştık.

SON 5 MAÇTA 3 GALİBİYET
Spor Toto Süper Lig'de normal sezonun son dört haftası ve play-off karşılaşmalarının ilk haftası dahil olmak üzere son beş karşılaşmasında 2 kez Trabzonspor, 1 kez Galatasaray - Bursaspor ve Antalyaspor ile karşılaştı. Ligde oynadığı Galatasaray ve Trabzonspor karşılaşmalarından bir puanla ayrılan Aykut Kocaman'ın öğrencileri diğer karşılaşmalardan galibiyetle ayrılırken bu karşılaşmalarda 8 kez fileleri havalandırdı, kalesinde 3 gol gördü. Sarı-Lacivertli takım son 2 karşılaşmasında (Antalya ve Trabzon) rakipleri karşısında sahadan 2-0 galibiyetlerle ayrılma başarısını gösterdi.

ALEX + STOCH = 34 GOL
Süper Lig'de 61 gol atarak sezonu tamamlayan Aykut Kocaman'ın öğrencileri, geçtiğimiz hafta Süper Final'in ilk haftasında da 2 gol kaydederek 63 gole ulaştı. Sarı-lacivertli takımın gol yollarında en büyük kozu ise hiç kuşkusuz Alex de Souza ve Miroslav Stoch oldu. 34 yaşındaki Brezilyalı ofansif ortasaha oyuncusu 14 gol - 8 asist ile takımının en önemli oyuncusu konumunda bulunurken, tecrübeli oyuncuyu Slovak kanat oyuncusu Miroslav Stoch takip etti. 10 gol - 4 asist ile skora katkı sağlayan Stoch, takım kaptanı Alex ile birlikte attığı ve attırdığı gollerle birlikte sarı-lacivertli takımın attığı gollerin yarısından fazlasına imza atmış oldu.

ÇOK (!) SÜPER FİNAL
Bu sezon ilk kez uygulanan play-off statüsünün amacı hiç kuşkusuz batmakta olan Türk futbolunu kurtarmak değil, batmakta olan Digiturk'u kurtarmak. 180 liradan paketlerin satıldığı Süper Final karşılaşmalarında açılış maçında Fi-Yapı İnönü Stadı hava koşulları ve saha şartlarının yetersizliği nedeniyle karşılaşma ertelenmişti. TFF yönetmelikleri gereğince 24 saat sonra oynanması gereken karşılaşma Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasıyla çakıştığı için Pazartesi gününe ertelendi. Türk futbolunun çıkarları değil, Digiturk'un çıkarları uğruna hazırlanan bu düzende farklı bir durum beklemek bizim hayalperestciliğimizden olsa gerek. Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasında yaşanan tribün olayı nedeniyle bir taraftar beyin ameliyatı geçirirken, tüm taraftarlar birlik oldu ve sarı-lacivertli taraftar için geçmiş olsun mesajları yayınlarken, tribünde daha evvel onlarcasında olduğu gibi açamadıkları koreografi nedeniyle beyin ameliyatı olan kişinin taburcu olduktan sonra "İnşallah o şehir (Trabzon) haritadan silinir." şeklinde mesaj yazmasıyla beyninin aslında ameliyat masasında kaldığını görmüş olduk. Galatasarayımızın deplasmanda oynadığı Beşiktaş karşılaşmasında maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar rakip takım taraftarları takımlarını desteklemek yerine oyuncularımıza ve camiamıza koro halinde küfürler ederken, maçın son dakikalarına doğru oyuncularımıza saldırmak için sahaya girenleri de gördük. Nede olsa oynanacak olay potansiyeli yüksek maçlar sayesinde Türk futbolunu kurtaracak ve çok eğlenecektik. Öyle olmuyor mu sizce?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0