2012 - 2013 | Neriman Özsoy resmen Galatasaray'da..

Yeni sezon öncesi transfer hamlelerini birer birer hayata geçiren Galatasaray kadın voleybol takımı, sezon ortasında prensip anlaşmasına vardığı milli smaçör Neriman Özsoy ile sözleşme imzalıyor. Geçtiğimiz sezon yatırımlarının karşılığını almayı başaran Galatasaray kadın voleybol takımı bilindiği üzere İtalyan antrenör Massimo Barbolini'yi takımın başına getirmiş, takımın yıldızları Calderon ve Lo Bianco ile sözleşme yenilemesinin yanı sıra İtalyan yıldız Gioli'yi de kadrosuna katmıştı. 1988 doğumlu olan Neriman Özsoy geçtiğimiz sezon Dinamo Krasnodar forması giyiyordu.

13 Temmuz 1988 doğumlu olan Neriman, Bulgaristan doğumlu ve göçmen.. Küçük yaşlarda Türkiye'ye gelen başarılı oyuncu voleybola Eczacıbaşı altyapısında başladı. 1999 yılında altyapıda başlayan voleybol kariyeri sonrasında 2004 yılında Eczacıbaşı'nda A takıma yükselen genç oyuncu sezon başında Rusya'nın Uralochka takımına transfer oldu fakat bu transferde kulübünün onayı olmadığı için Eczacıbaşı'na geri dönmek zorunda kaldı. 2004-2006 yılları arasında Eczacıbaşı forması giyen genç smaçör, 2006 yılında İzmir temsilcisi Karşıyaka DYO takımına kiralandı. 2006/7 sezonunda Karşıyaka formasını giyen Neriman sezon sonunda yeniden Eczacıbaşı'na döndü. 2007-2010 yılları arasında Eczacıbaşı kadrosunda yer alan genç oyuncu kariyerine Avrupa'da devam etmek istedi ve 2010/11 sezonu öncesinde İtalyan temsilcisi Despar Perugia'ya imza attı. Neriman transfer olmasının ardından Polonya ekibi Atom Trefl Sopot'a iki yıllığına kiralık olarak gönderildi. Geçtiğimiz sezon devre arasında Polonya temsilcisinden ayrılan milli smaçör sezon sonuna kadar Rusya temsilcisi Dinamo Krasnodar'a kiralanmıştı.

Çok genç yaşta voleybola başlayan ve Eczacıbaşı'nda küçük yaştan beri A takımda yer alan Neriman Özsoy,  kariyerinin ilk profesyonel yılında (2004/5 sezonu) Eczacıbaşı ile ligde final oynadı. 2005/6 ve 2007/8 yıllarında şampiyonluk sevinci yaşayan genç oyuncu bir sonraki sezon olan 2008/9 sezonunda ligde yine final oynama başarısı gösterirken, kupada da şampiyonluk sevinci yaşadı. Türkiye'de geçirdiği son sezonu olan 2009/10 sezonunda ligde üçüncü olarak sezonu tamamlayan Neriman yurtdışında geçirdiği ilk yılında Polonya temsilcisi Atom Trefl Spot forması altında ligde final oynadı. 2007 yılından itibaren milli takım formasını giyen genç oyuncu son olarak Londra 2012 vizesini alan Filenin Sultanları'nda boy gösteriyordu.

188 boyunda olan Neriman Özsoy, smaçör pozisyonunda oynuyor. Smaç yüksekliğinde 310'a yükselmeyi başaran genç oyuncu blok yüksekliğinde de 290'a kadar çıkabiliyor. Türk voleybolunun gelecek vaadeden önemli oyuncuları arasında gösterilen Neriman Özsoy ile kulübümüz sezon ortasında da görüşmüş, fakat genç oyuncu sezonu Rusya'ta tamamlamayı tercih etmişti.

Neriman Özsoy'a hoşgeldin diyor ve Galatasaray kadın voleybol takımı forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0