ALTYAPI | Küçük kız takımımız Türkiye üçüncüsü oldu.

Isparta'da düzenlenen Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda mücadele eden Galatasaray küçük kız basketbol takımı, turnuvadan üçüncülük kupasıyla döndü. Türkiye Şampiyonası'nda grup aşamasında namağlup olarak sekizli finallere katılan takımımız yarı final maçında Botaş'a kaybedince turnuvada üçüncülük maçına çıktı. Isparta'da düzenlenen organizasyonda Doğa Koleji ile üçüncülük kupası için mücadele eden Galatasaray küçük kız basketbol takımı rakibi karşısında sahadan 64-79'luk skorla galip ayrıldı ve şampiyonayı üçüncü olarak tamamladı. Galatasaray küçük kız takımının pivotu Dila Kurt turnuvanın en iyi pivotu ve ribaund kraliçesi seçildi.

Isparta'da düzenlenen organizasyonda C Grubu'nda mücadele eden Galatasaray küçük kız basketbol takımı Turgutlu Belediye, Bağlar Belediye ve Şehit Öğretmenler İÖ ile aynı grupta yer aldı. Turnuvanın ilk maçında Şehit Öğretmenler İlköğretim Okulu karşısında sahadan 56-42'lik galibiyetle ayrılan takımımız, grup liderliği için en büyük rakibi karşısında büyük bir avantaj sağlayarak turnuvaya başladı. Turnuvanın ikinci gününde Turgutlu Belediye karşısında 44-67'lik skorla sahadan galibiyetle ayrılan Galatasaray küçük kız basketbol takımı, ikinci günün sonunda grup lideri olarak sekizli finallere katılma hakkı elde etti. Grup aşamasının üçüncü ve son gününde Bağlar Belediyesi karşısında sahadan 67-70'lik skorla galibiyetle ayrıldı ve adını namağlup olarak sekizli finallere yazdırdı.

Çeyrek final turunda Antalya Koleji ile karşılaşan takımımız 53-75'lik skorla sahadan galibiyetle ayrıldı ve yarı finale yükseldi. Türkiye Şampiyonası'nda final oynamak için yarı final turunda Botaş ile karşılaşan takımıımz Adana temsilcisi karşısında sahadan 39-56'lık mağlubiyetle ayrılırken, final oynama şansını kaybetti. Botaş karşısında aldığı mağlubiyet sonrasında üçüncülük-dördüncülük maçı oynama hakkı kazanan takımımız bu karşılaşmada da Doğa Koleji karşısında sahadan 64-79'luk galibiyetle ayrıldı ve şampiyonayı üçüncü olarak tamamladı.

Türkiye Şampiyonası'nın finalinde Botaş'ı 72-33'lük skorla mağlup eden Fenerbahçe küçük kız basketbol takımı şampiyonluğa ulaşırken, turnuvanın en değerli oyuncusu (aynı zamanda turnuvanın en iyi forveti) Fenerbahçe takımından Şelale Kepenç oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0