Yolun açık olsun Luksa Andric..

Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu lider tamamlayan fakat play-off turunda yarı finalde ezeli rakibi BJK Milangaz'a elenen Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımında gelecek sezon öncesi hamleler gerçekleşmeye başladı. İki sezondur formamızı giyen Hırvat pivot Luksa Andric kontratının bitiminin ardından opsiyon maddesi kullanılmayınca serbest kaldı. Bu sezon sarı-kırmızılı forma altında 60 maçta forma giyen Luksa Andric hiç kuşkusuz forma giydiği iki sezon boyunca Tutku Açık'la ortaya koyduğu ikili oyunlarla hatırlanacak.

Geçtiğimiz sezon Oktay Mahmuti'nin göreve getirilmesiyle birlikte transfer edilen Hırvat pivot ilk sezonunda Beko Basketbol Ligi'nde play-offlar dahil olmak üzere toplamda 42 maçta forma giyerken maç başına 9.2 sayı - 4 ribaund - 0.8 asist ile sezonu tamamlamıştı. Eurocup serüveninde 12 maçta süre alan Luksa Andric bu karşılaşmalarda maç başına 9.8 sayı - 3.5 ribaund ve 0.8 asist ortalamasını tutturmuştu. Geçtiğimiz sezon kontratı bir yıl daha uzatılan Luksa Andric yeni sezonda da Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımının pota altında yer bulan önemli bir isim konumundaydı. Furkan Aldemir ile birlikte pota altında süre bulan Hırvat oyuncu ligde play-off dahil olmak üzere toplamda 36 maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda maç başına 8 sayı - 3.7 ribaund ve 0.4 asist ortalaması ile takımımıza katkı sağlayan Luksa Andric, top8 kapısından dönen takımımızda THY Euroleague kapsamında da 16 maçta forma giydi. Kulüp tarihinde ilk kez Avrupa'nın bir numaralı organizasyonunda mücadele eden takımımızda tüm maçlarda görev alan Luksa Andric bu karşılaşmalarda maç başına 20 dakika sahada kalırken, istatistik hanesine 10.8 sayı - 4.3 ribaund - 0.6 asist ve 0.8 top çalma yazdırabildi.

İki sezon içerisinde 100'den fazla Galatasaray Medical Park forması giyen ve bu sezon Pınar Karşıyaka karşısında Beko Basketbol Ligi'nde 500.sayısına ulaşan Luksa Andric'e gerek mücadelesi, gerekse emekleri ve katkılarından dolayı teşekkür ediyor, kariyerinin devam eden bölümünde başarılar diliyoruz. Yolun açık olsun Luksa Andric..

1 yorum:

  1. Çok beğemdiğim bir oyuncuydu.
    Yolu açık olsun...

    Luksaaaaa Andrıcccccc
    Luksaaaaa Andrıcccccc....

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0