IWBF Champions Cup | Yarı finale emin adımlarla..

İstanbul'da düzenlenen ve ev sahipliği yaptığımız IWBF Champions Cup'ta ilk gün geride kaldı. Turnuvada şampiyonluğun en büyük favorisi Galatasaray TSB takımı (nam-ı diğer Engelsiz Aslanlar) turnuvanın ilk gününde oynadığı iki karşılaşmadan da rahat galibiyetler elde ederek grubunu ilk iki sırada tamamlamayı garantiledi ve adını yarı finale yazdırdı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanılan turnuvanın açılış maçında İngiliz temsilcisi Capital Awes84-66 mağlup eden Sedat İncesu'nun öğrencileri, günün ikinci maçında Alman rakibi RSC Rollis Zwickau karşısında 92-54'lük skorla sahadan galibiyetle ayrıldı.


84-66 | CAPITAL AWES
Turnuvanın açılış seramonisinin ardından gerçekleştirilen günün ilk maçında Engelsiz Aslanlar rakibi karşısında maça durgun başlasa da (ilk üç dakika 2-10 Capital üstünlüğü ile geçildi), maçın başlarında aldığımız mola sonrasında oyuna ağırlığını koydu ve üstünlüğü ele aldı. İngiliz rakibi karşısında Özgür ve Filipski ile hücumda etkili olan takımımız aynı ikilinin savunmada da sertliği arttırması ve bu ikiliye hücumda Knowles'tan da destek gelmesiyle birlikte ilk yarıyı 44-30 önde kapattı. Karşılaşmada her geçen dakika üstünlüğünü ortaya koyan ve rakibi karşısında farkı arttırmaya devam eden Sedat İncesu'nun öğrencileri hücumda günün en etkili isimleri Özgür ve Filipski'yi kullanarak rakip potada sayı bulmayı başardı. Mücadelenin son çeyreğine 24 sayı önde giren takımımızda Filipski ve Özgür'ün yanı sıra skora diğer oyuncularımızın da (toplamda 8 oyuncu skora katkı verdi) katkı sağlamasıyla sahadan 84-66 galibiyetle ayrıldık. Maçın yıldızı 35 sayı - 10 ribaund - 6 asist ile oynayan Filipski olurken, galibiyette önemli bir paya sahip olan Özgür karşılaşmayı 27 sayı - 4 ribaund - 6 asist ile tamamladı.

92-54 | RSC ROLLIS ZWICKAU
Turnuvada günün ikinci maçında sahneye çıkan Engelsiz Aslanlar, turnuvaya oldukça dar (7 kişi) bir rotasyonla katılım gösteren Alman rakibi Zwickau karşısında sahaya mutlak favori olarak çıktı. Mücadeleye hızlı başlayan takımımız bir önceki maçın yıldızı Filipski'nin önderliğinde rakip potada etkili oldu ve ilk çeyrekte rakibi karşısında 23-18'lik üstünlük sağladı. Bir önceki maçta 35 sayı üreten Filipski ilk çeyrekte Alman temsilcisinin potasına 15 sayı bıraktı. İkinci çeyrekte Özgür'ün de oyuna dahil olmasıyla birlikte rakibi karşısında oyunun kontrolünü ve skor üstünlüğünü eline alan Engelsiz Aslanlar, oyunkurucusu Knowles'ın da devreye girmesiyle ilk yarıyı 47-33 önde kapattı. Soyunma odasının dönüşünde momentumu elinde bulunduran takımımız, geniş rotasyonunu iyi değerlendirdi. Özgür ve Filipski'nin kenarda olduğu bölümlerde Luszynski ve Knowles hücumda sazı eline alırken, takımımız rakibi karşısında son çeyreğe 63-42'lik skorla girdi. Bir önceki maçın yıldızları Filipski ve Özgür'ün süre almadığı son çeyrekte Luszynski sahneye çıktı. Hem savunmada, hem hücumda oldukça etkili olan 38 yaşındaki Polonyalı oyuncu eski takımı karşısında hücumda sayı üretmeye devam etti. Farkı 30'lu sayılara taşıyan Engelsiz Aslanlar günün ikinci maçında üç oyuncunun hücumda 20 sayıyı görmesiyle birlikte sahadan 92-54'lük galibiyetle ayrıldı ve adını yarı finale yazdırdı. 22 sayı - 10 ribaund - 6 asist ile oynayan Luszynski'nin yanı sıra, 22 sayı - 3 ribaund - 5 asist ile oynayan Knowles galibiyette büyük rol oynarken, sadece ilk yarı oynayan Filipski maç kağıdına 21 sayı - 6 ribaund - 4 asist yazdırmayı başardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0