Süper Final | Diriliş..

Spor Toto Süper Final'de beşinci hafta karşılaşmasında ezeli rakibi Beşiktaş'ı evinde konuk edecek olan Galatasarayımız sahadan mutlak galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yürüyüşüne devam etmek istiyor. Geçtiğimiz gün oynanılan karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrılarak şampiyonluk yolunda darbe alan Fatih Terim'in öğrencileri taraftarının da desteğiyle yeniden ayağa kalkmak ve şampiyonluk yolunda masabaşı oyunlara inat hedefini sürdürmek için sahaya çıkacak. Pazar günü saat 19:00'da oynanacak olan ve Bülent Yıldırım'ın düdük çalacağı Beşiktaş karşılaşması öncesinde istatistikler, maç öncesi son bilgiler ve mini analizler..


DİRİLİŞ
Spor Toto Süper Lig'de normal sezonu en yakın takipçisinin 9 puan önünde lider tamamlayan Galatasaray, bu sezon ilk kez uygulanan Süper Final organizasyonunda en yakın takipçisiyle başabaş bir mücadele veriyor. 9 puanlık avantajından 4 puan kaybeden Fatih Terim'in öğrencileri organizasyonun ilk maçında ezeli rakibi Beşiktaş'ı deplasmanda 0-2'lik skorla mağlup ederken, ikinci hafta şampiyonluk mücadelesi verdiği ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 1-2 mağlup oldu. Süper Final'de beş gün içerisinde oynanılan üçüncü ve dördüncü hafta karşılaşmalarında Trabzonspor karşısında deplasmandan 2-4'lük skorla galip ayrılan Galatasarayımız, geçtiğimiz gün evinde konuk ettiği bordo-mavili takım karşısında sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Siyah-Beyazlı rakibi karşısında yeniden ayağa kalkmak isteyen Fatih Terim'in öğrencileri şampiyonluk yolunda iddasını devam ettirmek ve Kadıköy'de şampiyonluk kupasını kaldırmak için mutlak zafer parolasıyla sahaya çıkacak. Uzun lafın kısası, bu maç bir nevi diriliş olacak.

HAGİ'NİN İZİNDE; SELÇUK İNAN
Bu sezon Galatasarayın ortasahasında kelimenin tam anlamıyla maestro rolünü üstlenen Selçuk İnan geride kalan 38 haftalık periyotta rakip fileleri 13 kez havalandırırken, takım arkadaşlarına 14 kez gol pası verdi. Bu istatistik verilerinin yanı sıra 7 golde de atağı başlatan isim olan tecrübeli ortasaha oyuncusu bu sezon attığı 5 frikik golüyle Karpatların Maradonası lakabına sahip olan efsanevi oyuncumuz Hagi'yi takip ediyor. Selçuk bu sezon duran toptan beş kez rakip fileleri havalandırırken sadece Beşiktaş'a frikikten gol atamadı fakat iki kez bu sevince çok yaklaştı. 27 yaşındaki ortasaha oyuncusu eğer kalan 2 hafta içerisinde bir frikik golü daha atarsa şuanda Hagi ile birlikte ortak olduğu bir sezonda duran toptan en çok gol bulan oyuncu ünvanının tek sahibi olacak. Galatasaray'ın unutulmaz 10 numaraları arasına adını yazdırmayı başaran Rumen efsane, 2000/1 sezonunda beş kez serbest vuruştan rakip fileleri havalandırmıştı.

I. İNÖNÜ ZAFERİ 
Bu sezon Galatasarayın başına 3.kez geçen İmparator, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez bu sezon İnönü deplasmanında sahadan galibiyetle ayrıldı. Daha evvel kariyerinde 7 kez lig maçında Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşan İmparator bu maçlarda hiç galibiyet alamazken, bir kez kupa, bir kez TSYD Kupası'nda olmak üzere sadece 2 kez galibiyetle ayrılabilmişti. İmparator Fatih Terim kariyerinin ilk İnönü galibiyetini Süper Final'in ilk haftasında oynanılan Beşiktaş karşılaşmasında elde etmişti.

STSL 28.HAFTA | KARAKTER
Spor Toto Süper Lig'de normal sezonun 28.haftasında evinde ezeli rakibini konuk eden Galatasaray, karşılaşmanın son dakikalarında bulduğu golle sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılıyor ve en yakın takipçisiyle puan farkını 9'a çıkartıyordu. Karşılaşmada rakibi karşısında iki kez öne geçmesine rağmen, son 10 dakikaya 2-2'lik beraberlikle giren takımımız müthiş çekişmeye sahne olan mücadelede 90+2'de Johan Elmander'in kafa golüyle galip ayrılarak şampiyonluk şarkısını söylemeye devam ediyordu. Galatasarayımıza galibiyeti getiren goller derbilerin golcüsü olmasına karşın Süper Final'in suskun ismi Johan Elmander (2) ve Felipe Melo'dan gelmişti.

EN KÖTÜ SEZONA ORTAK
Bu sezon geride kalan 38 haftalık maç periyodunda aldığı 12 mağlubiyet sonrasında Beşiktaş tarihinin en kötü sezonlarından birisine ortak oldu. 34 haftalık normal sezonda Eskişehir, Kayserispor (2), Gençlerbirliği, Galatasaray, Trabzonspor, Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu ve Samsunspor'a mağlup olan siyah-beyazlı takım geride kalan dört haftalık Süper Final karşılaşmalarında da Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye mağlup olmaktan kurtulamadı. Tayfur Havutçu'nun öğrencileri bu sezon toplamda aldıkları 12 mağlubiyet sonrasında 1997/8 sezonunda 34 hafta sonunda alınan 12 mağlubiyetlik rekora ortak oldular.

NİSAN AYINDA GALİBİYET YOK
Bu sezon oldukça kötü bir sezon geçiren ve hem yönetim, hem teknik kadro değişiklikleri yaşayan Beşiktaş, geçtiğimiz Nisan ayında oynadığı beş karşılaşmada galibiyet yüzü göremezken sadece Karabükspor karşısında sahadan beraberlikle ayrılmayı başardı. 1 Nisan günü oynanılan Samsunspor karşılaşmasında evinde sahadan mağlubiyetle ayrılan ezeli rakibimiz, ligin son haftasında Kardemirçelik Karabükspor karşısında sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Süper Final'de geride kalan dört maçın üçünde mağlubiyetten kurtulamayan Tayfur Havutçu'nun öğrencileri böylece Nisan ayında oynamış olduğu beş maç sonunda 4 mağlubiyet, 1 beraberlik alabilmiş oldu. Siyah-beyazlı rakibimiz Süper Final organizasyonunda ilk galibiyetini geçtiğimiz hafta karşılaşmasında Fenerbahçe karşısında, kendi evinde 1-0'lık sonuçla aldı ve Mayıs ayına galibiyetle başladı.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0