Ya tamam, ya devam..

Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu lider olarak tamamlayan, çeyrek final serisinde de Tofaş'ı 2-0'lık skorla geçen Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı bu akşam saat 20:00'de yarı final serisinin dördüncü maçında Beşiktaş Milangaz ile deplasmanda karşılaşacak. Tarihinde ilk kez mücadele ettiği THY Euroleague'de son 8'in kapısından dönen, ligde 43 yıl aradan sonra normal sezonu lider tamamlayan Oktay Mahmuti'nin öğrencileri son derece başarılı bir şekilde sürdürdüğü sezonun tamam mı, devam mı maçına çıkıyor. Yarı final serisinde siyah-beyazlı ezeli rakibi karşısında 2-1 geride bulunan takımımız sahadan galibiyetle ayrılması halinde seriyi son maça taşıyacak. Takımımız ezeli rakibi karşısında alacağı olası bir mağlubiyette sezonu noktalayacak.

SİNAN ERDEM'DE GALİBİYETİMİZ YOK
Bu sezon gerek ligde, gerekse Avrupa'da önemli başarılara imza atarak eski günlerine dönme sinyali veren Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımının bu sezon ilginç bir istatistiği bulunuyor. Sinan Erdem Spor Salonu'nda bu sezon oynadığı 4 karşılaşmadan da sahadan mağlubiyetle ayrılan takımımız bugün kazanması halinde bu kötü talihini kırmış olacak. Anadolu Efes karşısında ligde ve Euroleague'de sahadan mağlubiyetle ayrılan takımımız, Beşiktaş Milangaz karşısında da ligde ve play-off üçüncü maçında sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı. Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımının bu salonda ilk ve tek galibiyeti geçtiğimiz sezon final serisinde Fenerbahçe Ülker'e karşı olmuştu. Takımımız karşılaşmanın bitimine 1 saniye kala Shipp'in basketiyle sahadan 71-72'lik galibiyetle ayrılmıştı.

ERGİN ATAMAN VE ÖĞRENCİLERİ İLE 7.KEZ
Son derece başarılı bir sezon geçiren Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı bu sezon 7.kez Beşiktaş Milangaz ile karşılaşacak. Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonda oynadığı iki maçın yanı sıra Spor Toto Türkiye Kupası yarı finalinde de siyah-beyazlı ekiple karşılaşan takımımız play-off yarı final serisinde de ezeli rakibi ile karşılaştı. Bugüne kadar oynanılan 6 maçta rakibi karşısında 4 kez sahadan mağlubiyetle ayrılan takımımız, Ergin Ataman'ın öğrencileri karşısında ligin 25.haftasında oynanılan maçta ve play-off serisinin ilk maçında sahadan galibiyetle ayrılmayı başarabildi. 

17 SAYILIK FARKTAN DÖNÜŞ
Beko Basketbol Ligi'nde play-off yarı final serisinin ilk maçında Beşiktaş Milangaz'ı evinde konuk eden Galatasaray Medical Park karşılaşmaya müthiş bir ivme ile başladı ve rakibi karşısında oyunu domine ederek ilk yarıyı 42-28'lik skorla önde kapattı. İlk iki çeyrekte Luksa Andric ve Furkan Aldemir ikilisinden 25 sayı (11/11 isabet) üreten Oktay Mahmuti'nin takımı serinin devam eden bölümünde iki oyuncudan da böyle bir katkı alamadı. Rakibi karşısında üçüncü çeyrekte farkı 17 ve hatta 20 seviyesine çeken Galatasaray Medical Park oyunun kalan bölümünde müthiş bir düşüş yaşayarak rakibinin maça ortak olmasına engel olamadı. Takımımız bu karşılaşmadan 75-74'lük skorla galip ayrılarak seride 1-0 öne geçmişti, ancak gelecek maçlar adına özellikle savunma konusunda bir takım sorunlar yaşayacağının sinyalini vermişti. Serinin son iki maçında Furkan ve Andric ikilisinin ürettiği toplam sayının 20 olması aslında herşeyi açık olarak özetliyordu.

X FAKTÖR: BORIS SAVOVIC
Sezon ortasında Songaila'nın yerine takıma dahil olan genç pivot Boris Savovic play-off serisinde son iki maçta beklenmeyenin dışında bir oyun ortaya koydu. 75-74'lük galibiyetimizle sonuçlanan ilk maçta rakip potaya yalnızca 2 sayı bırakan Sırp oyuncu serinin ikinci maçında 82-91 mağlup olduğumuz maçta attığı 17 sayı ile en skorer oyuncumuz oldu. Bu aynı zamanda genç oyuncunun Galatasaray Medical Park forması altında bir maçta rakip potaya bıraktığı en yüksek sayı olmuştu. Geldiği günden itibaren beklentilerin altında kalan Savovic, serinin üçüncü maçında Sinan Erdem Spor Salonu'nda pota altında adeta tek başına direnen isim olmayı başardı ve 16 sayı ile takımımızda en etkili isimlerin başında geldi. İlk maçta Luksa Andric ve Furkan Aldemir'in etkili performansını bir daha sahaya yansıtamayan ve göremeyen Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımında pota altında Boris Savovic seride geride kalan üç maçta (ki özellikle son ikisinde) beklenmeyen faktör olmayı başardı. Savovic ayrıca son iki maçta da rakip uzunlara karşı 7 ribaund almayı başardı.

TAMAM MI, DEVAM MI?
Ezeli rakibi ile play-off yarı finalinde mücadele eden Galatasaray Medical Park bu akşam saat 20:00'de siyah-beyazlı takıma konuk olacak. Rakibi karşısında kelimenin tam anlamıyla "Tamam mı, devam mı" maçına çıkacak olan Oktay Mahmuti'nin öğrencileri karşılaşmadan galibiyetle ayrılması durumunda seriyi beşinci maça taşıyacak ve Abdi İpekçi Arena'da taraftarının önünde final vizesi için mücadele edecek. Oktay Mahmuti'nin öğrencileri eğer bu akşam sahadan mağlubiyetle ayrılırsa Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başlayan, THY Euroleague'de tarih yazarak devam edilen ve Beko Basketbol Ligi'nde yıllar sonra normal sezonu lider bitirmek gibi ekstra bir başarıyla sezonu tamamlayacak. Şampiyonluğa bu kadar yaklaşmış ve bu kadar başarılarla dolu bir sezonu bugün tamamlamak hiç kuşkusuz bu takıma takıma yakışmayacak. Onlarda bunun farkında olup, sahada son topa kadar savaşacaklar..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0