Anlaşılamaz bir hikaye..

14 Mayıs günü resmi site aracılığıyla sözleşme yenilediğini duyuran Galatasaray'da aradan geçen bir aylık süre sonunda Mahmuti ile yollar ayrıldı. Yeni sözleşmenin yürürlüğe konulmadan askıda kalması, iki taraf arasında yer alan rakamların birbirine uyuşmaması, planların ve projelerin farklı olması.. Bir çok neden sayabiliriz ama hiçbirisi biz bu yazıyı kaleme alırken hala resmi sitede yer alan "Oktay Mahmuti ile sözleşme yenilendi." haberinin iptal edilmesine neden olamaz. Keza bir görüşme yapıyor ve anlaşmaya varıyorsanız o gün o şartları kabul etmiş sayılırsınız. Aradan bir ay geçince mi aklınıza geliyor bazı şeyler? Elbette bu işin gerçeği böyle değil..


Yaşanılan forma skandalı sonrasında Cem Akdağ'ı göreve getiren ve lige son maçta tutunan Galatasaray erkek basketbol takımına 2 yıllık imzayla gelmişti, Oktay Mahmuti. 2 yıl içerisinde bambaşka bir kimliğe bürünen erkek basketbol takımı eski günlerine dönmenin sinyallerini veriyor, Yenilmez Armada lakabını yeniden hatırlamamızı sağlıyordu. Galatasaray'a geldiği ilk yıl 21 yıl aradan sonra final oynatan Oktay Mahmuti, yatırımlarının ve attığı adımların karşılığını alıyordu. Sezon sonunda hepimizin gurur duyduğu, bizden kat ve kat büyük bütçeli takımların gıpta ettiği ve avuçlarımız patlarcasına alkışladığımız bir takım sahada yer alıyordu. Yeni sezon büyük umutlar demekti.. Sezon öncesinde alınan Cumhurbaşkanlığı Kupası'yla yine 20 yıllık aradan sonra bu başarıya ulaşan Galatasaray erkek basketbol takımı, kulüp tarihinde bir ilki başarıyor ve Oktay Mahmuti önderliğinde Avrupa'nın bir numaralı basketbol organizasyonu olan THY Euroleague'de mücadele etme hakkını kazanıyordu. Yaklaşık yarım asır yıllık aradan sonra normal sezonu lider bitiren, THY Euroleague'de ilk yılında top16'nın son maçında çeyrek final şansını kaçıran, yenilmez denilen CSKA Moskova'yı ve şampiyon Olympiakos'u kendi evinde mağlup eden, karakterli ve belli bir kimliğe sahip olan Galatasaray erkek basketbol takımı tarihinin en başarılı dönemlerini yaşıyordu. Normal sezonu lider bitiren Galatasaray, play-off öncesinde şampiyonluğun bir numaralı favorisiydi. Çeyrek finalde Tofaş'ı geçen erkek basketbol takımımız, yarı finalde ligi şampiyonlukla tamamlayan Beşiktaş Milangaz'a elenerek sezonu noktalıyordu. Büyük umutlar, büyük beklentiler ile başlayan sezon sonunda sadece Cumhurbaşkanlığı Kupası başarısı bulunurken, THY Euroleague'de ilk sezonunda akıllarda kalan ve müthiş izler bırakan bir takım sahne almıştı. Gerek kupada, gerek ligde şampiyonluğa bu kadar yakınken Galatasaray'ın şampiyonluktan uzak olması, bir takım sorunları da beraberinde getirdi.

Beşiktaş Milangaz serisi öncesinde şartlarında anlaşma sağlanan sözleşme bir türlü resmiyete dökülemedi. Siyah-beyazlı takım karşısında yarı final serisinde 3-1'lik skorla elenen Galatasaray'da şubenin bir anda bıçak gibi kesildiğini belirtelim. Yarı final serisi öncesinde anlaşması sağlanan sözleşme yürürlüğe girmedi, şubeyle kimse ilgilenmedi. En azından aksi iddia edilene kadar şuanda öyle, keza Oktay Mahmuti yönetimde imza töreninin yapılması için haber bekliyordu. Beşiktaş serisi sonrasında ne bir geçmiş olsun, ne de bir canın sağolsun içerikli bir telefon almamıştı hoca. Haliyle bir kırgınlık vardı. Ünal Aysal'ın da bizzat "2 yıl coach, 2 yıl yönetici olarak Oktay takımın başında" demeci hafızalarımızda tazeliğini koruyor. Ortada bir takım sorunlar olduğu gerçekti, fakat gerek yönetim kanadı gerekse Mahmuti kanadı bunu sürekli yalanladı. Anlaşmanın yakın olduğu, hatta sadece işin imzaya kaldığı ve gerekirse faxla bile imzaların atılabileceği söylendi. Oktay Mahmuti'nin yıllık ücretinden ve istediği şartlardan pek memnun olunmadığı bir gerçekti, yönetime göre 'başarısız' geçen bir sezonun ardından. Ama herşeyden önce şu soruyu sormak gerekiyor. Yaklaşık bir ay evvel bu adamla anlaşma sağladığınızda, bu şartları neden kabul ettiniz? Beşiktaş Milangaz'a elendikten sonra mı aklınıza geldi, istediği şartların diğer antrenörlere oranla yüksek olduğu? Elbette bu sorunun cevabını verebilecek birileri vardır yönetimde. Kendilerince bir açıklama yapacaklardır. Ama kaybedilen bir güven, kırılan bir basketbol taraftarı var. Yıllarca uğraşılan, salon kültürü yaratılmaya çalışılan bir camiadan bahsederken böyle birşey yaşamak, insanların şevklerini kırmak değilmidir?

14 Mayıs'ta anlaşması sağlanan sözleşme sonrasında Haziran ayının ilk günlerinde Oktay Mahmuti ve menajeri Misko Raznatovic ile yeniden görüşme yapıldı. Bu yapılan yeni görüşmede yeni bir sözleşme üzerinden teklif edildi ve görüşmeler gerçekleştirildi. İki gün süren görüşmelerin ardından kulüp tarafından sunulan yeni sözleşme üzerinde anlaşma sağlandı fakat bu sözleşmede de imzalar atılmadı. Neden imzalanmadığı konusunda tek bir kelime bile edilmiyor, edilmedi. Oktay Mahmuti'nin yanı sıra Galatasaray'da kulislerde de konuşulan, daha doğrusu istenilen iki  coach var. Liseli tayfasının ısrarla istediği ve her yıl dile getirdiği Erman Kunter'in yanı sıra, bu sene Beşiktaş Milangaz ile müthiş bir başarıya imza atan Ergin Ataman adaylar arasında.

Yaşanan olaylarda her iki tarafın hataları olduğunu söylemek mümkün, fakat büyük pay yönetime ait. Bir antrenörle çalışmak istemeyebilirsiniz, şartlarınız uymuyor olabilir fakat bunun yöntemi, idare edilişi bu şekilde olmamalıdır. Cem Akdağ ile geçtiğimiz dönemlerde yaşanılan problemleri hatırladığımız da, aslında pek fazla şaşırmamak gerekiyor. Yolun açık olsun Oktay Mahmuti.. Yeni sezonda şampiyonluk mücadelesi vermen dileğiyle Galatasaray Medical Park.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0