Divan Kurulu | Ünal Aysal'ın açıklamaları..

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bugün düzenlenen Divan Kurulu'nda başkanımız Ünal Aysal önemli açıklamalarda bulundu. Sezonun genel bir değerlendirmesini yapan Ünal Aysal ayrıca hedeflerinde yer alan plan ve projelerden de bahsederken; futbol takımımızın yaşadığı şampiyonlukla ilgili olarak başta Fatih Terim ve teknik heyetin önemine değindi. Basketbol, voleybol ve diğer branşlarımızın da değerlendirmelerinde bulunan Ünal Aysal'ın tüm açıklamalarını canlı yayında derledik, toparladık..

"Hem içte, hem dışta usta bir itfaiyecilik gerektiren yangınlarla karşı karşıya kaldık. Evdeki sorunları halletmeye başladığımızda, dışarıda başlayan bir yangın daha 3 Temmuz ve Galatasaray'ı işin içine çekme çabaları karşımıza çıkan en büyük sorunlardan birisi oldu. Futbol açısından hiçbir yanlış yapma lüksümüzün olmadığı dönemde yeni bir yönetim kadrosuyla işe başladık. Drogba'yı alamadığım için medya tarafından başarısızlıkla itham edildim.

Yepyeni bir takım kurduk, kadro derinliğimizin olmamasına rağmen play-off nedeniyle uzayan sezonda iki kere şampiyon olduk. Şampiyonluk hepimizi sevindiriyor, gururlandırıyor fakat Florya'nın bugünkü idare şekli bizi gururlandırıyor. Başta Fatih Terim olmak üzere tüm teknik heyete teşekkür etmek istiyorum. Benim Florya'ya ilk geldiğim gün izlenimim buraya hangi hoca gelirse gelsin, bir asit fıçısına girmiş gibi sadece kemikleri buradan çıkar olmuştu. Ama bugün gördüğünüz gibi ortada herhangi bir sorun yok, bahçemizde çiçekler açmış durumda. Üstün başarı sağlayan tekvando, su sporları, Engelsiz Aslanlar ve bayan voleybol hariç diğer branşlarda doğrusunu isterseniz istediğimiz başarılara kısmen ulaştığımızı söyleyebilirim. Özellikle erkek basketbolda yüzdük yüzdük sonuna gelip, Avrupa Liglerini de tam garantilemişken üç defa üstüste Beşiktaş'a kaybetmiş olmamız hevesimizi kursağımızda bıraktı. Bunun tedbirlerini yeni sezonda alacağız.

Sportif sonuçlardan başladık, çünkü bu kilidi açamasaydık yangınlara karşı usta itfaiyeceliğimizde yeterli olamayabilirdi. Bir yandan ligdeki pozisyonumuzun verdiği moralle birikmiş işlerimize konsantre olmaya çalışırken, alabileceğimiz en iyi sonucu bile tehlikeye atacak federasyonla karşılaştık. Ne kadar kendimizi soyutlarsak soyutlayalım, içinde bulunduğumuz camianın sorunları bizi kucaklıyor. Biz kendimizi ne kadar buradan soyutlamaya çalışsak bile, basın ve medyanın baskısıyla bizi sürüklüyor. Hedeflerimizin ilk bölümünü tamamlamış durumdayız. Önümüzdeki günlerde borçlarımızda daha da hızlı bir azalma göreceğiz. 2013 Mali Kongresi'ne yaklaşık 1/3'e inmiş bir borç yüküyle girebileceğiz. En azından hedefimiz bu ve dikkatli bir şekilde bu hedefe ilerliyoruz. Bunların işin elle tutulur kısmı.

Dünya ve Avrupa Spor Kulüpleri yönetimlerine baktığınız zaman tüm Türk kulüplerinin modernleşmede geri kaldığını söylemek mümkün. Bu geleceğimiz açısından öncelikle tehlikedir. Yaklaşık 2 ayda uygulama safhasına girdiğimiz dönemi geride bıraktık. Önümüzdeki haftalarda bu konuda önemli adımlar atmış olacağız. Günlük olaylarımız yetkin kadroların elinde, rasyonel ve verimli bir şekilde yürütülecek. Bu hedefe Kasım ayı sonunda ulaşacağımızı tahmin ediyorum. 2014 UEFA mali kriterlerine en çabuk ve en iyi uyum sağlamış kulüp olacağımızın sözünü verebilirim. Geçtiğimiz günlerde üç kulübün başına gelen olaylar, Galatasaray için bir kurgu sebebi bile değildir. İçiniz bu konuda rahat olsun. Mali sorunları geride bırakıyor olmanın verdiği güvenle, transferlere yoğunlaşmış durumdayız. Hedef büyük ama kolay olduğunu söyleyemem. Ama tüm ekibime güvenim tam. Basında çıkan dedikodulara ve yapay krizlere lütfen kulak asmayınız. Camiamız uyum içerisinde çalışıyor, oto-kritik dediğimiz sistem sürekli çalışıyor. Bütün çabamız hataların önlenmesine yöneliktir.

Galatasaray'ın marka gücünü dünya safhında güçlendirmek. Milyonlarca taraftarlarımızı pasif durumdan aktif destekçi durumuna getirmek istiyoruz. Türkiye'nin dışında Amerika, Kıbrıs, Belçika ve Almanya'da taraftarlarımızla biraraya geldik. Projelerimizi paylaştık. Camiamızdaki heyecanın son derece yüksek olduğunu söyleyebilirim. Yeni bir bilinçlenme bizi yepyeni bir boyuta ulaştırmak üzere. Galatasaray'ı yurtiçi kadar yurtdışı desteğini de kullanmamız gerekmektedir. Pazar günü taraftarlarımızla buluşmak üzere Kuşadası'na gideceğim. Buradaki taraftarlarımızın da ilgisini birebir yaşamış olacağım. 2020 Galatasaray taraftarı kartı projemiz yer alıyor. 2020 bildiğiniz gibi Olimpiyat'lara adayız. Yılda 50 lira karşılığında alınacak bu kart, bilet önceliği ve alışverişte kolaylık sağlayacaktır. Buradan elde edilecek gelir Olimpiyat branşları olan basketbol, voleybol ve diğer branşlarımıza ek gelir sağlayacak. Kombine satışlarımız şuanda rekor bir talep görmekte. Bu sabah itibariyle ilk 35binlik rakama ulaştık. Böyle gidersek önümüzdeki 10 gün içeisinde bütün stadın kapasitesini satabiliriz. Satışı durduracağımız noktayı kendi aramızda tartışıyoruz.

Efsaneler projesiyle vefanın bir semt adı olmadığını kanıtladık, bizi biz yapan sporcularımıza sahip çıktık. Galatasaray'ı dünya kulübü yapma yolunda ilk adımları atan Ali Uras ağabeyimizi kaybettik. Kız ve erkek basketbol takımlarımız Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandılar. Sosyal medyada dünyanın en güçlü 6. kulübüyüz. Abdürrahim Albayrak kardeşimiz bir maçta zıplarken, omur iliğinde beş noktayı kırdı. Dünyanın hayranlıkla izlediği tribün şovlarıyla gururlandık. Taraftarımızdan ötürü stadımızda hiç ceza almadık, bu Galatasaray için gurur verecek bir olaydır. Taraftarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Galatasaray Store kapsamında yeni açtığımz mağazamız Nike'ın araştırmasına göre kulüp mağazaları içerisinde ciroda açıldığından itibaren dünyada 1 numaraya geldi. Kalecimiz dahil tüm yeni oyuncularımız gol attı. Galatasaray TV'yi 2.5 milyon haneye ulaştırdık. Sarı formamız ülkemizdeki ilk çevreci forma oldu, geri dönüşüm malzemesinden yapıldı. Stadımızda bir çok devlet başkanlarını ağırladık. Görme engelliler için dergimizin internet sitesini sesli hale getirdik. Engelsiz Aslanlar'da Avrupa Şampiyonası'nı organize ettik, Dünya Şampiyonu olduk. Kulüp merkezimiz ve Galatasaray TV yayın stüdyolarını stadımıza taşıdık. 2011/2012 sezonunu en fazla gol atan, en az gol yiyen, en fazla maç kazanan, en az maç kaybeden takım olarak iki kere şampiyon tamamladık.

Galatasaray'ı çok güzel günler bekliyor. Bu kendiliğinden olabilecek bir sonuç değil. En büyük görev bizlere düşüyor. Hepimiz bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için elele verirsek, ortak hayallerimize çok çabuk ulaşırız. Önümüzdeki dönem rahatlama dönemi değil, aksine hedeflerimizin büyüdüğü ve görevlerimizin daha da ağırlaştığı dönem olarak görüyorum. Bu sadece bizim için değil, Türk sporu için, federasyonumuz için ve Galatasaray'ın ağırlığını her gün daha çok iyi hissettireceği bütün kurumlar için görüyorum. Bütün bu zorlu süreçte, bize güvendiğiniz ve verdiğiniz destek için sizlere teşekkür ediyorum. Daha büyük başarılarımızı birlikte kutlamak dileğiyle."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0