Avrupa'ya gidecek takımlar resmen açıklandı..

2011/2012 Spor Toto Süper Lig ve Süper Final organizasyonu resmen tescillenmiş oldu. Yeni sezonda Türkiye adına Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek beş takım bugün Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklandı. Normal sezon ve play-off şampiyonu olan Galatasarayımız yeni sezonda Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde doğrudan gruplara katılacak. Galatasarayımızın dışında Avrupa'ya dört takım daha gönderecek olan ülkemizde toplam 2 takım Şampiyonlar Ligi, 3 takımımız ise UEFA Avrupa Ligi organizasyonunda boy gösterecek.

Süper Lig ve Süper Final şampiyonu olan Galatasarayımız, uzun bir aradan sonra gediklisi olduğu Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanırken, ligi ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe bu organizasyonda mücadele etmek için öneleme turunda yer alacak. Avrupa'nın 2 numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi'nde ise Trabzonspor, Bursaspor ve Beşiktaş mücadele edecek. Eleme turları ve play-off etabından turnuvaya katılacak olan takımlarımızla birlikte ülkemiz toplamda 5 takımla birlikte Avrupa'da temsil edilmiş olacak. Bu takımların Türkiye Futbol Federasyonu tarafından UEFA organizasyonuna gönderilen listede yer aldıklarını hatırlatalım, bu takımların katılıp katılmayacağına UEFA yönetimi karar verecek. Malumunuz bizim dışımızda dört takımın da durumu biraz karışık..

Şike davası devam eden Fenerbahçe'nin, davada adı geçen Trabzonspor'un yanı sıra geçtiğimiz günlerde Avrupa'dan men edilen Beşiktaş ve Bursaspor'un özel bir durumu olduğunu belirtelim. UEFA tarafından geçtiğimiz günlerde men edilen iki takım, ilgili konuyu CAS'a taşıdıklarını belirttiler. Eğer buradan istedikleri sonucu (men kararının iptali) alabilirlerse iki takım yeni sezonda Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. Eğer bu karar CAS tarafından onanırsa (yani geçerli kabul edilir ve bozulmazsa) iki takım gelecek sezon Avrupa'da mücadele edemeyecek ve bu takımların yerine katılacak takımlar Eskişehirspor ve İstanbul BŞB olacak. Bu kararı da önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz, Ağustos ayına kadar hareketli bir süreç bizleri bekliyor.

Şike davasında adı geçen Fenerbahçe'nin de gelecek sezon başının ağrıyacağını belirtebiliriz. UEFA'nın gerekli cezalar verilmemesi halinde duruma müdahil olacağı, geçtiğimiz gün açıkladığı disiplin kararlarının mali konular olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu konuda en rahat takımın Galatasaray olduğunu sizlere belirterek, bugün bir kez daha Galatasaraylılığınızla gurur duymanızı öneririz. Ülke çapında lisans iptali gibi bir ceza gelmezse (ki bu düşük bir ihtimal) yeni sezonda özlediğimiz, beklediğimiz ve hepsinden önemlisi anamızın ak sütü gibi helal olan, hakettiğimiz arenada mücadele edeceğiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0