Euro 2012 | Süpriz!

Ukrayna ve Polonya'nın ev sahipliği yaptığı Avrupa'nın uluslararası en prestijli turnuvasında A Grubu'nda maçlar tamamlandı. Dün oynanılan karşılaşmalarla birlikte çeyrek finale çıkan ilk iki takımın belli olduğu Euro 2012'de ev sahibi Polonya ve turnuvaya müthiş bir başlangıç yapan Rusya turnuvaya veda ederken, grubun en dengesiz takımlarından Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti adını çeyrek finale yazdırdı. Milan Baros'un ilk onbirde sahaya çıktığı karşılaşmada Çek Cumhuriyeti, ev sahibi Polonya'yı 1-0 mağlup ederken, Yunanistan büyük bir süprize imza attı ve Rusya'yı aynı skorla mağlup etmeyi başardı.

Euro 2012'de sekizinci günün karşılaşmaları aynı saatte start aldı. Oldukça karışık bir konumda olan A Grubu'nu aslında Rusya'nın domine etmesi ve diğer takımların ikincilik için mücadele etmesi bekleniyordu. Fakat hiçbirşey göründüğü gibi değildi. Futbolun adaletinin olmadığını bu sezon defalarca yaşayan bizler yine futbolun cilvesiyle karşılaştık. Turnuvaya çok kötü başlayan ve ağır eleştirilere maruz kalan Çek Cumhuriyeti grubu -1 averajla lider tamamlamayı başardı. Polonya karşısında çok önemli bir galibiyet alan Çek Cumhuriyeti her ne kadar eski gücünde olmasa da, turnuva genelinde ortaya koydukları futbol vasatın biraz üzerinde olsa da grup lideri olarak adını çeyrek finale yazdırmayı başarırken, Polonya'yı ev sahibi olduğu turnuvada saf dışı bıraktı. Çek Cumhuriyeti'ne galibiyeti getiren daha doğrusu çeyrek finalin kapısını açan gol Milan Baros'un asisti sonrasında 72.dakikada Jiracek'ten geldi. Polonya'nın son dakikalarda imkansızı başararak müthiş bir gol kaçırdığını da belirtelim, o gol olsa bugün farklı şeyieri konuşuyor olabilirdik.

Rusya - Yunanistan maçında ise tam anlamıyla futbolun adaleti olmadığını gördük. Turnuvanın başından beri en iyi futbol oynayan takımlardan birisi olan Rusya belkide Kerzhakov'un kaçırdıklarının bedelini ödüyordu. Yunanistan karşısında maça yine tempolu başlayan, baskı kuran ve oyunu domine eden Rusya ilk yarının son dakikalarında savunmada Zhirkov-Ignashevich ikilisinin hatasını gruptan elenerek ödedi, desek pek haksız sayılmayız. Savunmadan atılan uzun topu kontrol edemeyen ikili Karagounis'e de pres yapmayı düşünmeyince Yunanistan adına bu turnuvanın en formda isimlerinden Karagounis ülkesine çeyrek finali getiren golü kaydediyordu. İlk yarının bu skorla bitmesinin ardından devre arasında Kerzhakov-Pavlyuchenko değişikliği gerçekleşti, fakat yine de sonuç değişmedi. Dzagoev ile maçın sonlarına doğru çok önemli bir fırsattan yararlanamayan Rusya puan puana eşit olduğu Yunanistan'a çeyrek final biletini kaptırırken, kendisi de evin yolunu tutuyordu. 

Turnuva adına süprizlerle başladı diyebiliriz, keza A Grubu'nda iki favori takım Rusya ve Polonya olarak yer alıyordu. İlk günün ardından da bu takımların bir üst tura çıkacakları hemen hemen tüm futbolseverlerin kafasında yer edinmeye başlarken, futbolun tanrıları bu oyunun adaletinin olmadığını yeniden kanıtladı. Milan Baros için vitrin, kendisini pazarlama dönemi sürüyor. Çeyrek finalde olası bir süpriz, Çek Cumhuriyeti'nin yaşacağı yarı final bizim elimizi de güçlendirecektir. Bu arada Baros'un turnuvada ilk kez düzgün oynadığını, vasatın üzerine çıktığını ve ilk şutunu da Polonya karşısında attığının altını çizelim. Çok kötü bir dönemdeydi Baros, gerek takımın sistemi gerekse mental problemleri yüzünden. Fakat onun için şans devam ediyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0