Altyapı | Galatasaraylı Okan..

Geride bıraktığımız sezon öncesinde Almanya'nın Frankurt ekibinden transfer edilen Okan Derici'nin yazısını ilk transfer olduğunda detaylı bir şekilde yazarlarımızdan Kemal Demirkan kaleme almıştı. O dönem muhtemelen Okan'ı tanımayanlar için iyi bir tanıtım yazısı olmuştu, ki bizlerde kendisini bu sezon Galatasaray A2 takımında takip ederek hakkında detaylı bir fikir sahibi olabildik. Bu sezon takımla birlikte kampa gitmesi bekleniyordu fakat kendisinin kiralanacağı bilgisi yer alıyor, bununda altını çizmekte fayda var.

Yıl içerisinde dergimiz için yaptığımız röportaja Galatasaraylı Okan başlığı atmıştık, yine aynısını atıyoruz. Adını bir Galatasaray futbolcusundan alan Okan Derici'nin "Galatasaraylı Okan" denilince akla geleceği günleri bekliyoruz.

Sezon başında Eintracht Frankurt takımından transfer edilen, hazırlık maçlarında oynadıktan sonra sezonu A2 takımda geçiren Okan Derici, geldiğinde kimsenin tanımadığı bir gurbetçi oyuncudan ötesi değildi ancak kısa sürede doğru bir transfer olduğunu gösterdi. A2 Takım'da sezonu 27 maçta ter dökerek tamamlayan Okan, duran toplardaki becerisi ve ortalamanın üzerinde top tekniğiyle göze çarpan isimlerden biri oldu. Farkli mevkilerde oynayabilmesiyle de öne çıkan Okan, milli takım forması altında da başarılı sınavlar verdi. A2 Ligi Final Grubu'nu ilk sırada bitirme başarısını gösteren A2 takımımızda özellikle son düzlükte aldığı sorumluluğu arttıran ve Mayıs ayında üç kez ağları sarsan Okan, formamız altında beş ve milli forma altında dört gol kaydederek geride bıraktığı sezonun ardından, önümüzdeki yıllarda A Takım'ın bir parçası olabilmek için çalışmalarına devam ediyor.

Okuduğunuz değerlendirme yazısı Galatasaray Dergisi editörü Atahan Altınordu'nun kaleminden yazılan ve bu ay dergimizde yayınlanan yazıdır. Yazının orjinaline Galatasaray Dergisi'nin 113.sayısının 98.sayfasından ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0