Altyapı | Sağ kanatta kopan fırtına..

Kanat oyuncuları için çok kullanılan bir benzetmedir, "fırtına." Oyun stilini bu tabire Mertan kadar yakıştıran oyuncu ise azdır. Bir anda kopma özelliğiyle Mertan, gelecek yılların Galatasaray'ı için önemli bir potansiyel barındırıyor. Sezon ortasında oynanılan Benfica maçında oynadığı futbolla taraftarlarda da beklenti yaratan genç oyuncu sezonun büyük kısmını A2 takımda geçirmesine karşın, sık sık A takımla birlikte antremanlara çıktı. Genç oyuncu yeni sezon öncesi A Takım'la birlikte hazırlık kampında Avusturya'da yer alıyor. 

A2 takımımızda üçüncü sezonunu geride bırakan Mertan Caner Öztürk, istikrarlı grafiğini bu sezon şu ana kadarki en yüksek noktaya taşıdı. Sezonun ilk bölümünde bir milli maç arasında Benfica ile oynadığımız hazırlık karşılaşmasında A takım formasını ilk kez sırtına geçiren genç oyuncu, ikinci 45 dakikada oynadığı futbolla taraftarlarımızı heyecanlandırmış, bir anda en çok konuşulan isimlerden biri haline gelmişti. Karşısında oynayan ve yıllarca İspanya milli takımında görev yapmış Capdevilla'yı hemen hemen her pozisyonda alt etmeyi başaran Mertan'ın resmi maçlarda ne zaman A takım forması giyeceği hakkında tartışmalar başlamış, nihayet Adana Demirspor ile oynanılan kupa maçında oyuncumuz kendisine ilk 11'de yer bulmuş ve maçı bir asist ile tamamlamıştı.

Galatasaray'da önümüzdeki yıllarda önemli roller üstlenmesi beklenen Mertan Caner Öztürk, henüz en üst seviyede oynama fırsatı elde edemediyse de çok geçmeden bu şansı yaratacak gibi görünüyor. A2 takımında bu sezon 28 maçta forma giyen oyuncumuz, golleri ve asistleri ile pek çok maçta skora katkı sağlarken, sağ kanattaki mücadelesi, inatçılığı ve yırtıcılığı ile her maçta yeteneğini ve farkını belli etti.

Galatasaray akademisinde üç sezondur yer alan Mertan'ın istatistikleri şu şekilde;
2009/10: 25 maç, 7 gol
2010/11: 24 maç, 5 gol
2011/12: 28 maç, 5 gol

Okuduğunuz değerlendirme yazısı Galatasaray Dergisi editörü Atahan Altınordu'nun kaleminden yazılan ve bu ay dergimizde yayınlanan yazıdır. Yazının orjinaline Galatasaray Dergisi'nin 113.sayısının 97.sayfasından ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. En son bir kaç sene önce GS dergisi Aydın Yılmaz posteri vermişti. Altında da sol kanattan kopan fırtına yazıyordu. Bir türlü kopamamıştı o fırtına.

    YanıtlaSil
  2. Mertan umarım Arda'nın yaptığı patlamaya benzer bir patlama yapacaktır. Şımarmadan çalışarak başaracaktır. Yetenekli bir oyuncu fizik gücü var ve çabuk hızlanıyor eksik yönlerini kapatırsa çok verimli olur yeni bir yıldızımız olur inşallah...Allah yardımcısı olsun kardeşimizin.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0