Bir ihtimal daha var; Euroleague mi dersin?


Geçtiğimiz sezon kulüp tarihinde ilk kez katıldığı THY Euroleague'de önemli bir başarıya imza atarak top16 turuna kalma başarısı gösteren ve final 8'i son maçta kaçıran Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı normal sezonda ligi lider bitirmişti. Normal sezonu lider tamamlamasına karşın play-off serisinde yarı finalde Beşiktaş Milangaz'a elenerek sezonu noktalayan Galatasaray Medical Park aynı zamanda THY Euroleague'e doğrudan katılım şansını da kaybetmişti. Takımımız yeni sezon öncesi wild-carda başvurmuş, fakat olumsuz sonuçlanmıştı. Yeni sezon öncesi çalışmalarını sürdüren Yenilmez Armada'ya yeni sezonda  Euroleague'de mücadele etmesini sağlayacak piyango vurabilir.


Yeni sezonda Avrupa'nın iki numaralı organizasyonu olan Eurocup'ta mücadele edeceği açıklanan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı için yeni bir şans doğdu. Adriyatik Ligi'nde yer alan Slovenya temsilcisi Union Olimpija kendi ülkesinde ilk sırada yer aldığı için THY Euroleague'e doğrudan katılma şansını elde etmişti. Geçtiğimiz sezonun yarısından itibaren ekonomik sorunlar yaşayan Sloven ekibinin yeni sezonda da maddi sorunlar yaşadığı belirtiliyor. Avrupa basınında çıkan haberlere göre Sloven ekibi 20 Temmuz'a kadar maddi sorunlarını çözemezse Fransız ekibi Le Mans, yeşil-beyazlı takımın yerine doğrudan gruplara katılacak. THY Euroleague elemelerinde boy gösterecek olan Le Mans'tan boşalan elemelere ise Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımının davet edileceği belirtiliyor. Bu konuda beklemek lazım, 20 Temmuz'a kadar şartlar ne gibi değişimler gösterecek. Union Olimpija cephesinde ise bu gelişmenin süpriz olmadığı söyleniyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0