Altyapı | Skoru belirleyen adam..

Gaziosmanpaşaspor altyapısında attığı gollerle dikkat çekerek transfer edilen Berk İsmail Ünsal, geçirdiği bir buçuk sezonun ardından Galatasaray'da beklentileri yükselten ve A Takım'la birlikte kamplara götürülen isimlerden oldu. Geçtiğimiz sezon devre arasında Benfica maçında ilk kez A Takım formasını giyen genç oyuncu yeni sezon öncesinde de takımla birlikte Avusturya kampında yer alan üç genç oyuncudan birisi oldu. 1994 doğumlu Berk İsmail'in önünde uzun bir yol var. O yoldan sapmadan yürüyüşünü sürdürürse, yolun sonunda güzel şeyler var.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Kazım Kazım ile birlikte aynı gün Gaziosmanpaşa'dan transfer edilen Berk İsmail Ünsal'ın takıma adapte olması geçirdiği bir sakatlığından da etkisiyle çok kolay olmadı. Eski takımında U18 Ligi'nin ilk yarısını 12 golle kapatan oyuncu, Galatasaray formasıyla üç kez aynı başarıyı gösterebildi. Bu süreçte antrenörleri tarafından yaptırılan özel çalışmalarla fiziksel olarak daha iyi bir seviyeye gelen Berk İsmail, bu sezon yükseldiği A2 takım'ın en önemli gol tehdidi olmayı başardı. Sezonu, büyük çoğunluğu somut olarak puana çevrilen 11 golle tamamlayan genç golcü, uzun boyunun getirdği hava topu üstünlüğünün yanı sıra, ayaklarına da son derece hakim oluşuyla fark yarattı. Yine hızı ve adam eksiltme kabiliyetiyle bir hücum oyuncusunda olması gereken her özelliğe belli bir oranda sahipse de, elbette kariyerinin gidişatını bu özelliklerini ne oranda geliştirilebileceğiyle kendisi çizecek. Berk İsmail'in en önemli avantajlarından biri de çalışkanlığı. A2 Takımı'nın en genç oyuncusu olmasına karşın en skorer ismi olması da biraz bunun göstergesi. 1994 doğumlu olan Berk İsmail eğer fizik kuvvetini biraz daha geliştirebilir ve yeteneklerini doğru şekilde kullanabilirse uzun yıllar sonra Galatasaray, altyapısından etkili bir forvet oyuncusu çıkarabilir.

Okuduğunuz değerlendirme yazısı Galatasaray Dergisi editörü Atahan Altınordu'nun kaleminden yazılan ve bu ay dergimizde yayınlanan yazıdır. Yazının orjinaline Galatasaray Dergisi'nin 113.sayısının 97.sayfasından ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0