Lindsay Whalen resmen Galatasaray'da..

Geçtiğimiz sezon tarihinin en pahalı kadrosunu kurmasına rağmen başarısızlıklarla dolu bir sezonu geride bırakan Galatasaray kadın basketbol takımı Ekrem Memnun yönetiminde yeni bir yapılanmaya giderken, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Galatasaray kadın basketbol takımı kısa rotasyon için son beş sezondur USK Prag forması giyen 30 yaşındaki Amerikalı oyunkurucu Lindsay Whalen ile anlaşma sağladı. WNBA takımlarından Minnessota Lynx forması giyen Whalen aynı zamanda milli takımda da yer alıyor.

9 Mayıs 1982, Hutchinson doğumlu olan Lindsay Whalen'in basketbol kariyeri de doğup büyüdüğü yerin okulu olan Hutchinson Lisesi'nde oldu. 4 yıl boyunca burada basketbol oynayan Lindsay Whalen'in performansı hem takımını şampiyonluklara taşıyor, hem de kendisini öne çıkartıyordu. Okuğu ve basketbol oynadığı 4 yıl içerisinde 3 kere konferans şampiyonluğu yaşayan Hutchinson Lisesi'nin en gözde oyuncusu hiç kuşkusuz tüm sezonlar kapsamında 22.8 sayı - 5.8 ribaund ve 4.3 asist ortalaması ile oynayan Whalen oluyordu. Genç oyuncunun bu performansı tüm üniversitelerin dikkatini çekerken, Whalen'in tercihi yine doğup büyüdüğü bölgenin okulu olan Minnessota University oldu. 2004 draftlarına kadar burada forma giyen Whalen, okulundan ayrılırken kariyeri boyunca attığı 2.285 sayı ile tarihin sayfalarına ismini yazdırıyordu. Minnessota tarihinin en skorer oyuncuları arasında yerini alan Whalen ayrıca bir maçta en çok sayı atma başarısı gösterirken, Minnessota tarihinin en yüzdeli serbest atış kullanan oyuncusu olarak adını yazdırdı. Doğup büyüdüğü şehrin lisesi ve üniversitesinde adından sıkça söz ettirmeyi başaran Lindsay Whalen'ın giydiği 13 numaralı forma 2005 yılında yapılan törenle emekliye ayrıldı ve takımın efsaneleri arasında yerini aldı. Müthiş bir üniversite kariyerinin ardından Whalen, 2004 senesinde yapılan draftlarda (Diana Taurasi aynı yıl ilk sıradan seçilmişti) 4.sıradan Connecticut Sun takımının yolunu tuttu.

Connecticut Sun forması altında altı sezon mücadele eden Lindsay Whalen bu süre içerisinde bir kez (2006) All-Star seçilirken, 2008 yılında da sezonun en iyi beşine seçildi. Candace Parker, Lila Leslie, Diana Taurasi ve Sophia Young ile birlikte sezonun en iyi beşinde yer bulan Whalen kariyerinde ilk kez böyle bir başarıya imza atıyordu. Tecrübeli yıldızın bu başarıya ulaşması çok zor olmayacak ve geçtiğimiz sezon (2011) yeniden WNBA'nin en iyi beşinde Diana Taurasi, Angel McCourthy, Tina Charles ve Tamika Catchings ile birlikte kendisine yer bulacaktı. 2008 yılında sezonun en çok asist yapan oyuncusu olma başarısı gösteren Lindsay Whalen kariyerinin ilk WNBA şampiyonluğunu geçtiğimiz sezon Minnessota Lynx forması altında yaşadı. 6 yıllık Connecticut Sun macerasında tüm maçlara ilk beşte çıkan Whalen, istatistik hanesine maç başına 29.4 dakika - 11.6 sayı - 4.2 ribaund -  4.9 asist ve 1.4 top çalma yazdırmayı başardı. Altı yıllık kariyerinin ardından tecrübeli oyuncu Seimone Augustus'un da formasını giydiği Lynx takımına imza attı. Whalen için bu transfer ayrıca eve dönüş anlamına geliyordu.

Whalen eve dönüşün ardından geçirdiği ilk sezonunda (2010) 33 maçta ilk beşte sahaya çıkarken sezon sonunda istatistik hanesine 12.6 sayı - 5.6 asist - 4 ribaund yazdırdı. Cheryl Reeve yönetimindeki Lynx normal sezonda 13 G - 21 M ile beşinci sırada tamamladı ve play-off'un dışında kaldı. Whalen için ilk yıl fena sayılmazdı, ama özlenen/beklenen ve WNBA'de her oyuncunun hayalini kurduğu şampiyonluk fazla gecikmedi. Geçtiğimiz sezon normal sezonu 27 G - 7 M ile konferans lideri olarak tamamlayan Lynx, yarı finalde San Antonio'yu 2-1'lik skorla geçerken, konferans finalinde de Phoneix'i 2-0 mağlup etti ve kulüp tarihinde ilk kez finale adını yazdırdı. Atlanta karşısında rakibini 3-0'lık skorla süpüren Whalen ve arkadaşları sezonu şampiyonluk kupasıyla noktaladı. Tecrübeli oyuncunun istatistik hanesinde ise tamamı ilk beşte olmak üzere normal sezonda 34 maç sonunda 13.6 sayı - 5.9 asist - 3.5 ribaund yazıyordu. Takımını şampiyonluğa taşıdığı play-off serisinde ise 8 maçın tamamına ilk beşte çıkarken maç başına 32 dakika sahada kaldı. Maç başına 12 sayı - 3.8 asist ve 3.6 ribaund ortalaması ile oynayan Whalen sezonun en iyi beş oyuncusu arasında yerini aldı.

Geçtiğimiz sezon Avrupa'da USK Prag takımının formasını giyen tecrübeli oyuncu Euroleague'de sadece altı maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda maç başına 8.2 sayı - 5.8 ribaund ve 3 asist ortalaması ile oynayan tecrübeli oyuncu ligde takımının başarısında büyük pay sahibiydi. 21 maçta forma giyen Whalen bu karşılaşmalarda maç başına 24 dakika sahada kalırken, 14.3 sayı - 4.6 ribaund ve 2.5 asist ortalaması ile mücadele etti. Whalen, milli takım forması altında 2010 yılında 9 maçta forma giyerken, bu karşılaşmalarda maç başına ortalama 19 dakika sahada kaldı. Dünya Şampiyonası'nda şampiyonluk sevinci yaşayan ve altın madalyayı boynuna takan Whalen bu karşılaşmalarda istatistik hanesine 6 sayı - 2 ribaund ve 1.6 asist yazdırmayı başarmıştı.

8 sezondur WNBA'de forma giyen, 30 yaşındaki Amerikalı oyunkurucu Lindsay Whalen'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray kadın basketbol takımı forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0