Nordin Amrabat resmen Galatasaray'da..

Süper Lig ve Süper Final şampiyonu olarak sezonu kapatan, yeni sezonda da şampiyonluk ünvanını korumanın yanı sıra Avrupa'da eski günlerine dönmek için mücadele edecek olan Galatasarayımız, yılan hikayesine dönen Nordin Amrabat transferini tamamladı. Kayserispor forması altında 1.5 yıl geçiren 25 yaşındaki Hollanda asıllı Faslı hücum oyuncusu Nordin Amrabat için takımımız Kayserispor'a 8 milyon euro bonservis bedeli öderken, hücum bölgesinin hemen hemen heryerinde forma giyebilen tecrübeli oyuncuya yıllık 1 milyon euro ödenecek.

31 Mart 1987 tarihinde Hollanda'nın Naarden kentinde dünyaya gelen Faslı bir ailenin çocuğu olan Nordin Amrabat futbol altyapısını Hollanda'da aldı. Doğup, büyüdüğü şehrin takımlarından HSV De Zuidvogels altyapısında futbola başlayan Fas asıllı oyuncu çok küçük yaşta Ajax altyapısına transfer edildi. Hollanda'nın en büyük kulüplerinden birisi olan Ajax'ın altyapıda yaptığı oyuncu taramasında yetkililerin gözüne takılan Fas asıllı Amrabat 11 yaşından itibaren Ajax altyapısında oynamaya başladı. Yaklaşık 5 sezonluk Ajax macerası içerisinde bir çok kez sakatlık geçiren Faslı oyuncu altyapıda yeterli görülmedi ve Huizen takımına gönderildi. Huizen formasıyla bir sezon geçirdikten sonra dönemin 2.Lig takımlarından Omniworld (şimdiki adıyla Almere FC) takımının Rezerv takımına transfer oldu. Sırasıyla Zuidvogels, Ajax, Huizen ve Omniworld takımlarının altyapısında forma giyen Nordin Amrabat'ın artık A takımda oynama zamanı gelmişti.

2 SEZONDA 25 GOL, 15 ASİST!
2006/7 sezonunda Hollanda 2.Ligi'nde mücadele eden Omniworld takımının kadrosunda bulunan 20 yaşındaki Fas asıllı Hollandalı oyuncu Nordin Amrabat, kırmızı-siyahlı takımın formasını 36 maçta giydi. Hücumda sağ ve sol kanatların yanı sıra forvet arkası ve ikinci forvet olarak zaman zaman görev yapan Amrabat, Hollanda 2.Ligi'nde forma giydiği 36 karşılaşmada 15 kez fileleri havalandırmayı başardı ve ayrıca 8 asiste imzasını attı. Yeni adıyla Almere, eski adıyla Omniworld takımında fırtına gibi esen Fas asıllı oyuncu bu performansıyla bir çok takımın dikkatini çekmeyi başardı. Kırmızı-siyahlı takımın formasıyla geçirdiği parlak sezonun ardından yaklaşık 100bin euro transfer bedeli ile Hollanda 1.Ligi'ne yükselen VVV-Venlo'nun yolunu tuttu. Faslı bir ailenin Hollanda doğumlu çocuğu Amrabat için kendisini kanıtlama, Avrupa'ya adını duyurma vakti gelmişti. Genç oyuncu Eredivise'de düzenli olarak forma giyebileceği bir takıma gelmişti.

2007/8 sezonunda sarı-siyahlı forma altında dönemin teknik direktörü André Wetzel'in kadrosuna kattığı Nordin Amrabat ligin ilk maçında AZ Alkmaar deplasmanında ikinci yarıda oyuna girdi. Hiç maç kaçırmadan, sezon sonuna kadar 34 resmi maçta forma giyen Amrabat ilk yılında Hollanda Ligi'nde 10 gol - 7 asistlik performansı ile parmak ısırttı. Hücumda bir çok bölgede oynayan Nordin Amrabat, 1.Lig kariyerinde ilk kez ilk 11 çıktığı Rotterdam karşısında ilk golünü atarak ilkleri yaşadı. Bir sonraki hafta 3-5'lik Roda mağlubiyetinde 1 gol, 2 asist ile oynayan Nordin Amrabat takımının farklı mağlup olmasına engel olamadı. Sezon genelinde 34 maçta forma giyen Amrabat bu maçların 32'sinde ilk 11'de sahaya çıktı. Bir önceki sezon Hollanda'da 2.Ligi kasıp kavuran Fas asıllı hücum oyuncusu istikrarını ve performansını sürdürmeye devam etti. Sezon sonunda VVV-Venlo'nun attığı toplam 44golün, 17'sinde Nordin Amrabat'ın doğrudan etkisi vardı. Amrabat'ın ligde ilk yılında gösterdiği bu etkili performans onu sezon sonunda Hollanda'nın en büyük takımlarından PSV Eindhoven'a transfer olmasını sağlıyordu. Bir sezon önce ikinci ligde mücadele eden, 3 sezon evvel Ajax altyapısından "yetersiz" diye gönderilen Fas asıllı oyuncunun kendisini gönderen Hollanda efsanesinin ezeli rakibine imza attı. Amrabat sezon sonunda 2 milyon euro transfer bedeli karşılığında PSV Eindhoven'ın yolunu tuttu.

BÜYÜK UMUTLARIN GETİRDİĞİ HAYAL KIRIKLIĞI
VVV-Venlo forması altında gösterdiği etkili performans sonrasında Nordin Amrabat ülkenin en büyük takımlarından birisine imza attı. PSV Eindhoven forması altında ilk yılında 25 lig, 3 Şampiyonlar Ligi, 1 Johan Cruyff maçına çıkan Nordin Amrabat beklenen performansın uzağında kaldı. Fas asıllı 22 yaşındaki hücum oyuncusu dönemin teknik direktörü Huub Stevens tarafından hücum hattında Afellay ve Koevermans ile birlikte ileri üçlüde görev yapıyordu. PSV Eindhoven formasıyla oynadığı ilk lig maçında Utrecht karşısında ağları havalandıran Amrabat, Afellay'ın karşılaşmada 2., takımının 4.golünün de asistini yapıyordu. Kırmızı-beyazlı forma altında ilk lig maçında etkili bir performans gösteren genç oyuncu ligin 4.haftasında Graafschap karşısında 2 asist ile yıldızlaştı. Gerek zaman zaman geçirdiği sakatlıklar, gerekse teknik kadronun tercihi sonrasında ligde 25 maçta forma giyebilen Amrabat bu karşılaşmalarda 5 gol - 4 asistlik hücum performansı ile takımına katkı sağladı. Kariyerinin ilk Avrupa Kupası deneyimini Şampiyonlar Ligi'nde kırmızı-beyazlı takımın forması altında geçiren Amrabat, grupta 3 maçta forma giydi fakat bu maçlarda fileleri havalandıramadı. 3 karşılaşmada da ilk 11'de sahaya çıkan Amrabat ilk sezonunda beklentilerin uzağında kaldı. Afellay, Dzsudzsák, Koevermans, Lazovic gibi oyuncularla birlikte PSV'nin hücum rotasyonunu oluşturan Fas asıllı Hollandalı oyuncu sezon sonunda Hollanda U23 takımına davet edildi. Milli takım ile 2 maçta forma giyen Amrabat bu karşılaşmalarda da İtalya karşısında gol bulamazken, 4-0 kazanılan Almanya maçında 1 gol - 2 asist ile dikkatleri üzerine çekti.

2008/9 sezonunda bir adaptasyon, uyum süreci geçirdiği düşünülen Nordin Amrabat bir sonraki sezon Fred Rutten'in çalıştırdığı PSV Eindhoven'da hücum rotasyonunda yer alması beklenen önemli isimlerden birisi oldu. Sezonun ilk maçında eski takımı VVV-Venlo'yu boş geçmeyen Nordin Amrabat, PSV adına sezonun ilk golünü atan isim oldu. Sezon sonuna kadar 26 lig maçında forma giyen, rotasyon oyuncusu olmaya başlayan Amrabat ayrıca 4 UEFA Avrupa Ligi, 3 Hollanda Kupası maçında forma giydi. Sezon sonunda 33 maçta forma giyen Amrabat beklentilerin çok uzağında kaldı. Fas asıllı Hollandalı oyuncu ligde oynadığı 26 maçta 3 gol - 5 asist yaparken, Avrupa Ligi ve Hollanda Kupası maçlarında da birer gol atabildi. Amrabat performansı sonrasında Afellay, Dzsudzsák, Toivonen gibi önemli isimlerin yer aldığı hücum bölgesinde yedek kulübesine hapsoldu. Oynadığı karşılaşmaların önemli bir bölümünde (26 lig maçında 17 kez) sonradan oyuna giren Amrabat tabir-i caizse eski günlerini mumla arıyordu.

Fred Rutten'in pek tercih etmediği bir isim olan Amrabat, yeni sezonda da takımın rotasyon oyuncusu olmuştu. 2009/10 sezonunda PSV Eindhoven takımında kenardan oyuna dahil olmaya devam eden Fas asıllı oyuncu ligin ilk yarısında 6 maçta forma giydi ve 1 gol atabildi. Bu karşılaşmaların tamamında sonradan oyuna giren Amrabat ağırlıklı olarak son 20-25 dakika kala oyuna giriyordu. Ligde oynadığı 6 karşılaşmanın yanı sıra Avrupa Ligi'nde 5, Hollanda Kupası'nda 3 maçta forma giyen 24 yaşındaki hücum oyuncusu Nordin Amrabat bu karşılaşmalarda da 1 gol - 1 asistlik katkı sağlayabildi. PSV'nin önlemez gerileyişi, Nordin Amrabat'ın forma giymek istediği bir takıma gitmek istemesi ve takımda gerek görülmeyen bir oyuncu olması nedeniyle Faslı oyuncu devre arasında takımdan ayrılmak istediğini dile getirdi. 24 yaşındaki hücum oyuncusu yaklaşık 1 milyon euro transfer bedeli ile Şota Arveladze'nin çalıştırdığı Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'un yolunu tuttu. AZ Alkmaar'da görev yaptığı dönemde Amrabat'ın performansını yakından takip etme şansı bulan Şota Arveladze genç oyuncunun hücumdaki potansiyeline inanıyor ve güveniyordu.

KAYSERİ'NİN HÜCUM MERKEZİ..
2010/11 sezonun ilk yarısını Hollanda'da geçiren, devre arasında Kayseri'ye gelen Nordin Amrabat ilk maçında sarı-kırmızılı forma altında İstanbul BŞB karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. İlk maçında oldukça etkili bir görüntü çizen ve "Kim bu?" sorularını sordurtan Amrabat ilk maçında 1 gol - 1 asist ile takımını 3 puana taşıyan önemli bir performans çizdi. Kayserispor forması altında ilk yılında 14 maça çıkan Faslı hücum oyuncusu 1 gol - 6 asistlik performansı ile Türk futbolseverlere "Merhaba" derken, adından söz ettireceğine dair sinyaller vermeyi başarmıştı. Şota Arveladze'nin teknik direktörlüğünü yaptığı sarı-kırmızılı takımda hücum organizasyonlarının merkez ismi olan Nordin Amrabat sürati, tekniği, becerileri ile futbolseverlerin de dikkatini çekmeyi başarmış ve sezon sonunda büyük takımların radarına girmişti.

İlk 6 ayda gösterdiği performans sonrasında yeni sezon öncesinde Kayserispor'un hücum bölgesinde önemli isimlerinden birisi olan Nordin Amrabat'ın performansı merak konusu olmuştu. Sezon öncesi adı bir çok büyük takımla anılan Faslı oyuncu milli takıma da çağırılmıştı. Eric Gerets'in teknik direktörlüğünü yaptığı Fas milli takımında 2 maçta forma giyen ve fileleri bir kez havalandıran Nordin Amrabat yeni sezon öncesinde Kayseri'nin en büyük silahı konumundaydı. Kayseri'nin en büyük silahı hücumda Amrabat'tı ama işler istediği gibi gitmedi. Kayseri ekibinin sezona kötü başlaması Fas asıllı oyuncuyu oldukça etkiledi. Geride kalan 17 hafta içerisinde sakatlığı ve sarı kart cezası nedeniyle 2 maç kaçıran Amrabat, forma giydiği 15 maçın tamamında ilk 11'de sahaya çıktı. Ligin ilk 5 haftası suskun ve durgun olan Nordin Amrabat ligin 5.haftasında Mersin IY karşısında 2 asist yaptı. Mersin karşısında takımının 1 puanı kurtarmasında önemli bir payı olan Fas asıllı oyuncu bir sonraki hafta Beşiktaş'ı evinde yıkan adam oldu. Kayserispor takımının deplasmanda 0-2 galip geldiği karşılaşmada 2 golün hazırlayıcısı olan Amrabat bu formunu sürdürmeye devam etti ve 6-2'lik Sivasspor galibiyetinde 2 gol - 1 asist ile galibiyette büyük pay sahibi oldu. Ligin 5.haftasına kadar durgun gözüken fakat son 3 haftada 2 gol - 5 asist ile Kayseri'nin hücum varyasyonlarında en önemli isim olan 24 yaşındaki hücum oyuncusu süregelen haftalarda takımın 5 haftada sadece 1 galibiyet kazanmasına doğru orantılı olarak performansında düşüş yaşadı. Ligin 13.haftasında İstanbul BŞB karşısında alınan galibiyette golün hazırlayıcısı olan Amrabat, bir sonraki hafta sarı-kırmızılı takımın evinde Karabükspor'u mağlup ettiği karşılaşmada da fileleri havalandırmayı başardı. Süper Lig'in geneline baktığımızda devre arasında Galatasaray'a gelmek için tabir-i caizse gemileri yakan ve Kayseri yönetimi ile papaz olan Hollanda asıllı Faslı oyuncu sezonu 24 maçta 5 gol - 8 asistlik performansı ile tamamladı. Milli takımıyla birlikte Afrika Kupası'nda da mücadele eden hücum oyuncusu 2011/12 sezonunda resmi olarak 32 karşılaşmada forma giyerken bu maçlarda 6 gol - 9 asistlik performans gösterdi. Nordin Amrabat'ın sezon ortasında transfer olmak istemesiyle bir süre kadro dışı kaldığını, takımda mutsuz olduğunun altını çizmekte fayda var.

SÜRATLİ, TEKNİK, YARATICI..
Hemen hemen hepimizin yakından tanıdığı Nordin Amrabat'ın en önemli özelliği yaratıcı olmasıyla birlikte topu çok süratli bir şekilde rakip yarı alana taşıması olarak görünüyor. Kendi yarı alanında kazandığı veya arkadaşlarından aldığı paslarla rakip yarı alana çok çabuk hareketlenen, topu süratle kaleye doğru dikine taşıyan Amrabat aynı zamanda kapalı savunmaları açma konusunda da oldukça etkili. Çok rahat adam eksiltebilen ve kaleye hareketlenen Amrabat'ı zaman zaman takım oyunundan yoksun gördük. Kayserispor'da oyunun üzerine kurulduğu bir gerçek ama Galatasaray'da bu böyle olmayacaktır. Faslı oyuncunun ayrıca savunmanın arasına bıraktığı milimetrik paslarla hücumda uç oyuncularını pozisyona soktuğunu ve rakip savunmanın arkasına sık sık gerek yerden, gerekse havadan pasları çok rahat bıraktığını belirtelim. İlginç bir yorum olacak fakat, forvetlerin koşu yoluna attığı milimetrik pasları şutlarından daha iyi.

Yılan hikayesine dönen transferi sonlandırılan Nordin Amrabat'a kulübümüze hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

7 yorum:

  1. fuzuli bir transfer daha dogrusu fatih terimin her sene yapmak zorunda olduğu yanlış transfer statüsünde bir oyuncu.4 m € dan fazla verilecek adam değil kesinlikle.10 m € ya aldıran hocaya da,kayseriden topçu alan yönetime ve baskana da yazıklar olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen futboldan anlıyorsan ne olayım, senin o begenmedigin Terim bizi gecen sene hangi kadroyla şampiyon yaptı, klavye cengaverleri

      Sil
  2. daha henüz resmi siteden bir açıklama gelmedi ama sitenize güveniyorum

    evet 10 € etmeyebilir ama ihtiyacımız bir transfer olduğu bence su götürmez bir gerçek

    galatasaray'ın insiyatif alabilen, adam eksiltebilen bir oyuncuya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. hamit ve ambrabat transferleri bu anlamda bu ihtiyacı giderecektir. kayseriden topçu alma meselesine gelince , chemsjheer arkadaşa sonuna kadar katılıyorum ama bir yerden sonrada sanırım bu transfer bir gurur meselesi haline gelmişti. hamit ve ambrabat transferleri bu anlamda bu sene şampiyon takımın prestij hareketi-yada nerede ise 40.000 ne yakın kombine almış şampiyon takımın taraftarına hediyesi gibi düşünülebilir. şampiyonlar liginde iyi performans göstereceğini umduğum amrabat seneye avrupadan gelebilecek iyi bir teklif sonrasında kesinlikle kar elde edilerek satılmalıdır. çünkü kayserispordan sıkılan bir oyuncu bir gün mutlaka galatasaraydan da sıkılıcaktır.

    YanıtlaSil
  3. "Amrabat iyi futbolcu değil" diyen arkadaş futbol yorumu yapmasın bi zahmet. Sen 8 verip almasan fener alacaktı. Bazen biraz fazla para feda etmek lazım, iyi para iyi mal!! böyle bir silahı rakibe kaptırmamak lazım. Amrabat'la gücümüzü %50 arttırdık. Bu transfer'de emeği geçen herkese saygı duymak lazım.

    YanıtlaSil
  4. öncelikle amrabat iyi futbolcu değil diyen olmadı sadece 10 m € etmez dedim.8 m € ya fenere teklif etti kayseri zaten kabul etmedi fener.sonra malkid arkadaşım o fatih terim 2. döneminde yaptığı 30 transfer ile takımı 10 sene geriye götürdü hatırlarsan.bu sene sampiyon olduysak bu kadro ile yine hocanın cok istediği riera,yiğit ve sercan sayesinde olduk değilmi.bu sene yapacağımız transferlerden biri mutlaka patlayacak. burak,amrabat hamit biri kesinlikle bekleneni veremeyecek.sen futboldan anlıyorsan esas ben ne olayım.

    YanıtlaSil
  5. @chemsjheer
    hoca yiğit ve rierayı istemedi asla, istedikleri alınmadığı için mecbur kaldığı için o transferler yapıldı. ilk geldiğinde hataları oldu dikkat edersen aynı hataları yapmadı geçen sene egosundan eser de kalmamış. hocaya laf edeceğine olayları takip et birader.

    YanıtlaSil
  6. @chemsjheer kardeşim yaşım 42, 35 senedir futbolun içindeyim, bazı bilmediğiniz, belkide basına yansımayan olaylar var. Hoca Amrabat'ı çok istiyordu. İstemesinin sebepleri Amrabat'ın çok iyi futbolcu olması tabiiki. Herhalde Terim de futboldan anlamıyor diyemeyiz dimi? Şimdi gelelim fiyat meselesine: 8 eder, 4 eder, 3 eder herkesin bir düşüncesi muhakkak vardır bununla ilgili. Tabii ki 8'den daha ucuza da alabilirdik ama karşında aportta bekleyen bir ezeli rakibin var. Hiç bir Galatasaray'lı "Ben Galatasaray'da oynamak istiyorum" diyen Amrabat'ı fenerde görmek istemezdi. Bu aynı zamanda psikolojik yıkım da olacaktı. Herşeyden önce ödenen paranın çoğu bunun içindir. Diğer taraftan; bir müzakereye gittiğini düşün, sahip olmayı çok istediğin bir de tablo var açık arttırmada, tablonun ederi maksimum 100 lira, sen baştan 80 verirsin, birisi 90 verir, beklersin, 95 verirsin adam 100 verir. Başka bi adam çıkar 300 lira fiyat çeker, adam fiyat yükseltmek isteyen biri de olabilir ama bazen risk alamayacağın zamanlar vardır. Adam tabloyu alıp gidecektir ve sen o tabloyu çok istiyorsan şartlarını her şekilde zorlar, 350 lira verip o tabloyu alırsın. Bu işte buna benzer. Belki Amrabat'ı zamanında PSV'den sen keşfedip buraya getirebilsen, belki 1 milyon'a da alırdın ama Kayseri bulmuş getirmiş, adamın Türkiye'de yaptığı şişen piyasası da bu istersen al, istemezsen alan çıkacak zaten. Sen bu parayı vermezsen Amrabat'ı da alamazsın. Olay bu kadar net

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0