Ünal Aysal: Şampiyonlar Ligi'ni hedefliyorum..

Galatasaray TV'de dün yayın hayatına giren "Başkanın Ajandası" isimli programda yer alan başkanımız Ünal Aysal gündeme, transferlere ve geleceğe dair önemli açıklamalarda bulundu. Bahri Havadır'ın sunduğu programda transfer politikalarından, taraftarın desteğine, yönetim anlayışından, yeni sezondaki hedeflerine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulunan Ünal Aysal, geçen sezon ligi 9 puan farkla bitirmemize rağmen bir takım nedenlerden dolayı şampiyonluğun son maçta kazanıldığına dikkat çekerek bu sene daha rahat şampiyon olacağımızı dile getirdi. Galatasaray'da bir numaralı isim olan Ünal Aysal'ın tüm açıklamaları şu şekilde...
Kadroyu değiştirmedik, biraz takviye ettik. Gelen güzel isimler taraftarımızın gönlünde yatan isimlerdi. Sanki çok transfer yapmışız gibi gözüküyor ama tüm kulüplerin transferlerine bakarsanız, sayısal olarak bizim yaptığımız transferler çok daha fazla değil. Ama nitelik olarak, özgül ağırlık olarak biraz daha fazla diyebilirim. Geçen sene hocamız hakikaten sıkıntı çekti. Orada maharetini, tecrübesini ve futbol bilgisini çok iyi kullandı. Geçen seneki şampiyonluk hakikaten 9 puanlık farka rağmen çok zor gelen bir şampiyonluk oldu. Bu sene daha rahat olacağını tahmin ediyorum. Elimizden geldiği kadar onun başarısına yardımcı olmaya çalıştık. Galatasaray her sezona şampiyonluk için başlar.

İyi oyuncular, müzakere sürecinde hem satan kulüpler, hem de menajerler tarafından en iyi şekilde değerlendirilmeye çalışılır. Biz bu süreçte dirençli ve sabırlı olmak zorundaydık. Neticede herhalde her iki tarafı da tatmin eden neticelerle transferler bağlandı. Melo da bunlardan biri. Juventus çok yüksek rakamlara almış vaktiyle ve bilançosunda çok büyük bir maliyet olarak görünüyor. Bugün telaffuz ettiğimiz rakamlar, maliyetinin 3'te biri seviyesinde. Melo, Galatasaray'da güzel bir sezon geçirdi ve bu durum taraftarın onu sahiplenmesine neden oldu. Taraftarın da baskısı vardı üzerimizde. Karşı taraf ile taraftar baskısı arasında durumu yumuşatmaya, bütçemiz doğrultusunda hareket etmeye çalıştık. İyi biten her şey iyidir. Melo'ya tekrar hoş geldin diyoruz.

Hem Şampiyonlar Ligi'nde, hem Spor Toto Süper Lig'de ve hem de Türkiye Kupası'nda mücadele edebilecek derinliği olan bir takım kurduğumuzu ümit ediyorum. Ancak sadece bununla yetinmemek lazım. Büyük kulüplerin bir albenisi olması lazım. Kombinelerimizi, formalarımızı satıyoruz. Tüm bunları yaparken bazı isimler ise katma değer sağlıyor. Yani takımla 15 dakika bile sahaya çıksa ticari değerinizi yükseltiyor. Ben 'çilek' olarak bunu kastettim. Bizim pastamızın lezzeti çok güzel. Üzerinde de bir sürü kirazımız var. 'Çilek' gerekir mi, bu bir kısmet. Olursa iyi olur. Olmazsa da şart değil. Yeteri kadar kirazımız var.

Şampiyonlar Ligi'nde eninde sonunda bir şampiyonluk bekliyorum. Ama arkadaki süreç 4-5 sene olabilir, belki de 1 sene olabilir. Biraz şans, biraz da bizim çalışma tempomuza ve başarımıza bağlı. Er geç biz o kupayı Galatasaray'ın müzesine götüreceğiz. Azimliyiz. Ben bunun temellerini atmaya başladım. Bütün arkadaşlarımla beraber bu hedefte ilerliyoruz. Bir gün Galatasaray'ın müzesine Şampiyonlar Ligi kupası gelecek.

Dua ederek hedefleri yakalayamayız. Bazı yatırımlar yapmamız lazım. Futbol takımını güçlendirmemiz ve gerekli yatırımı yapmamız gerekli. 'Uçak kalkarken gerekli hıza ulaşamaz ve sonunda tam gücü veremezseniz, uçağı kaldıramazsınız. Galatasaray çok büyük bir uçak. Şu anda biz kalkışımızı yaptık. Ama bunu yaparken ben gaza biraz fazla yüklenmiş olabilirim. Ama herkes şunu bilsin, gereğinden fazla gaza yüklenmedim, yeteri kadar yüklendim. Aksi halde uçak kalkamazdı.

Biz Arda'yı daha geçen sene sattık ve kendi arzusuyla gittiği kulübünde mutlu. Kulüp başkanları ziyaret etti ve yemekteki tek konu, iki kulüp arasındaki bazı ödemelerin zamanında yapılamamasından kaynaklanan yeni bir düzenlemenin kontrata bağlanmasıydı. Biz bunu yeni bir takvime bağladık ve gitti. Arda konusu sohbette tabii ki geçti. 'Ödeme yapamazsanız, oyuncumuzu her zaman geri alabiliriz' diye espriler yaptık. Ancak gündemimizde böyle bir şey yok. Arda'nın da böyle bir talebi gelmedi.

Milan Baros iyi bir oyuncu, bize hizmetler vermiş bir oyuncu ama gelecek sezon kadroda düşünmüyoruz. Bunu kendisine de belirttik ve elini serbest bıraktık. Takım bulursa kolaylık göstereceğimizi söyledik. Çok talep geldi Orta Doğu ve Rus kulüplerinden fakat gitmek istemiyor. İstanbul gibi bir yerden oralara gitmek istemedi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0