Ergin Ataman: Avrupa'da final oynayacağız..

Yeni sezon öncesi çalışmalarını Fransa'nın Paris kentinde katılacağı özel turnuvayla birlikte tamamlayacak olan Galatasaray Medical Park başantrenörü Ergin Ataman açıklamalarda bulundu. Sabah Gazetesi'nin yaptığı röportajda oldukça önemli açıklamalarda bulunan Ergin Ataman taraftarlardan kombine kart satın almaları konusunda ricada bulundu. Bu sezon tüm kulvarlarda başarı hedefiyle yola çıktıklarını dile getiren deneyimli başantrenör, sezon açılışında ziyaret ettikleri Van'dan etkilendiğini ve burs vereceğini dile getirdi. Galatasaray Medical Park başantrenörü Ergin Ataman'ın tüm açıklamaları şu şekilde..
"Galatasaray taraftarından beklentilerim var. Futbol takımı için 40 bin kombine kart satışı yapılmışsa, basketbol takımının başına geçen sezon Beşiktaş'ta üç kupa kazanmış Ergin Ataman getiriliyorsa, iyi bir takım kuruluyorsa taraftar da kombine kart almalıdır. Benim beklentim 10 bin kombinedir. Beşiktaş'ta geçen sezon final serisinde biletler birkaç saat içinde tükeniyordu. Çok arkadaşım beni arayıp bilet istiyordu ama yardımcı olamıyordum. Şimdi Galatasaray taraftarına sesleniyorum: Galatasaray Türkiye'de ve Avrupa'da final oynayacak. O gün kapıda kalmak istemiyorsanız bugünden kombinenizi alın, son gün bilet aramayın.

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra arkamdan konuşan 3-5 kişi günü kurtarmak istiyor. Bu takımla üç kupa kazandık. Başarımızı küçümseyenler Euroleague şampiyonu olmuşlar herhalde! Sezon başı 'Ligde kalır mı' denen takımla üç dev bütçeli kulübü geçtik. Sezon bitince Beşiktaş'ta 15 gün sponsorluk konusunun netleşmesini bekledim. O esnada da kimseyle görüşmedim. Ancak benim de kendi yolumu çizmem gerekiyordu. Bu süreden sonra Galatasaray'a teklifte bulundu ve anlaştık. Beşiktaş'ta taraftarla iletişimimiz çok iyiydi. Ayrıldıktan sonra bir kısım taraftar beni sevgiyle anıyor, kimisi ise tepkili. Beşiktaş ile oynayacağımız maçlarda nasıl tepki vereceklerini merak ediyorum. Geçen sezon Beşiktaş'la üç kupa kazanmış bir teknik adam olarak, Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker gibi dev bütçelerle mücadele edebilmek için çok iyi bir kadro kurmamız gerekiyordu. Bu konularda anlaştık. Şimdi beni sokakta gören Galatasaraylılar, 'Hocam bu sene üç kupa alacağız değil mi' diye soruyor. Bu çıtayı yakalamak zorundayız.

Sezon açılışında Van'da yaşanılanları gördükten sonra basketbol oynayan, yeteneği olan, heyecanı olan ve ihtiyacı olan çocuklara burs verme kararı aldım. Bu konuda bir çalışma yapıp bu hedefimi hayata geçireceğim. Herkese de bu çağrıyı yapıyorum. Herşeyi kulüplerden, devletten beklememek gerek. Herkes en azından birine elini uzatsın.

Galatasaray'a geldiğimde bana İlkan Karaman'ın 5 yıllık mukavelesi olduğu bilgisi verildi. Henüz parlamadığı için ücreti düşük tutulmuş. Ben onu Türk 4 numara pozisyonuna yazdım. Hatta Cevher Özer'in sözleşmesini feshedip üste para verip gönderdik. Ancak İlkan ne yazık ki menajerlerinin kurnazlığıyla sözleşmesindeki boşluklardan yararlanarak önce Anadolu Efes'e ardından da Fenerbahçe Ülker'e teklif edilmiş. Öyle forma aşkı falan samimi şeyler değil. Anadolu Efes daha çok para verse İlkan bugün Fenerbahçe'de olmayacaktı.

Hawkins yetenekli ve hırslı bir oyuncu, o yüzden Beşiktaş'a transfer ettim, beni yanıltmadı. Galatasaray'a geçince hemen onu da istedim çünkü eline kupa çok yakışıyordu. Şimdiden sezon öncesi iki kupa kaldırdı."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0