STSL | Avrupa öncesi..

Spor Toto Süper Lig'in altıncı haftasında deplasmanda Orduspor ile karşılaşacak olan lider Galatasaray, haftanın açılış maçından galibiyetle ayrılarak takipçileriyle arasındaki puan farkını korumak ve önümüzdeki günlerde Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı SC Braga karşılaşması öncesinde moral depolamak istiyor. Geçtiğimiz hafta rotasyon ağırlıklı bir kadroyla Akhisar Belediyesi'ni ağırlayan ve sahadan 3-0'lık skorla galip ayrılarak 3 puanı hanesine yazdıran Fatih Terim'in öğrencileri galibiyet serisini devam ettirerek liderliğini perçinlemek için Ordu deplasmanında 28 Eylül Cuma akşamı saat 20:00'de sahaya çıkacak. 19 Eylül Stadı'nda oynanacak olan karşılaşmayı Barış Şimşek yönetecek.

SÜPER LİG | LİDER GALATASARAY
Son şampiyon apoletiyle bu sezon Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren ve geride kalan beş hafta sonunda en büyük favoriler arasında gösterilen Galatasaray, liderlik koltuğunda oturmaya devam ediyor. Spor Toto Süper Lig'de geride kalan beş hafta sonunda dört galibiyet, bir beraberlik alan Fatih Terim'in öğrencileri topladıkları 13 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. En yakın takipçisi Kasımpaşa ve Fenerbahçe'ye dört puan fark atan Galatasaray, son oynadığı üç lig maçında da galibiyetle ayrılmayı başardı ve minik bir galibiyet serisi oluşturdu. Spor Toto Süper Lig'de son mağlubiyetini geçtiğimiz sezon oynanılan Süper Final maçlarının ikinci haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında 22 Nisan 2012 tarihinde alan Galatasaray o tarihten itibaren ligde yenilgi yüzü görmedi. 2011/12 sezonunda iki kez şampiyon olma başarısını gösteren takımımız geride kalan dokuz resmi karşılaşmada beş galibiyet alırken, sahadan dört kez beraberlikle ayrıldı.

2011-2012 | ORDU'YA SABİT TARİFE: 2-0
Spor Toto Süper Lig ve Süper Final şampiyonu olarak tamamladığımız 2011/12 sezonunda Orduspor ile iki kez karşılaşan takımımız bu maçlarda rakibi karşısında iki maçtan da galibiyetle ayrılarak şampiyonluk maratonunda 6 puanı hanesine yazdırmayı başarmıştı. Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında 16 Aralık 2011 tarihinde Orduspor'un ev sahipliğinde oynanılan karşılaşmadan Milan Baros ve Kazım Kazım'ın golleriyle sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan takımımız, ligin ikinci yarısında 31 Mart 2012 tarihinde Ali Sami Yen Arena'da oynanılan karşılaşmada da Necati Ateş ve Sabri Sarıoğlu'nun golleriyle sahadan aynı skorla ayrılmayı başarmıştı. 

İSTATİSTİK |  MAÇ BAŞINA 3 GOL
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan beş hafta sonunda 15 kez rakip fileleri havalandırarak en golcü takım olan Fatih Terim'in öğrencileri geride kalan beş hafta sonunda rakip filelere ortalama 3 gol bırakmayı başardılar. Süper Lig'in ilk haftasında Kasımpaşa'yı evinde ağırlayan takımımız sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılırken, bir sonraki hafta Beşiktaş deplasmanında 3-3'lük beraberlikle sahadan ayrıldı. Süper Lig'de üçüncü hafta Bursaspor'u konuk eden ve 3-2'lik galibiyetle sahadan ayrılan takımımız Antalya deplasmanında da 4 golle galip ayrılmayı başardı ve Kasımpaşa karşısında attığı 2 golü dengelemiş oldu. Geçtiğimiz hafta ligin yeni temsilcilerinden Akhisar Belediyesi karşısında sahadan 3 gollü skorla ayrılan takımımız böylece maç başına 3 gol ortalamasını tutturmuş oldu.

İSTATİSTİK | TOPUN SAHİBİ GALATASARAY (%62)
Geçtiğimiz sezondan itibaren pasa dayalı oyun sisteminin yanı sıra topa sahip olma özelliğiyle dikkat çeken Galatasaray bu sezon topa sahip olma oranları konusunda geride kalan beş hafta sonunda ligin en dikkat çeken takımı konumunda bulunuyor. Kasımpaşa, Beşiktaş, Bursaspor, Antalyaspor ve Akhisar Belediyesi ile karşılaşan takımımız oynadığı beş karşılaşma sonunda %62 topa sahip olma oranıyla ligde bu alanda açık ara en iyi takım konumunda yer alıyor. Maç başına 450/460 pas ortalaması ile oynayan Fatih Terim'in takımı pas oyununda da rakiplerine karşı %68'lik bir üstünlük kurmayı başardı ve bu alanda da ilk sırada yer aldı.

UMUT + BURAK + AMRABAT: 10 GOL
Süper Lig'de geride kalan beş hafta sonunda rakip filelere bıraktığı 15 golle en golcü takım olma başarısını gösteren Galatasarayımızda, yeni sezon öncesi kadroya katılan isimlerden Umut Bulut, Burak Yılmaz ve Nordin Amrabat toplamda attıkları 10 golle skor yükünün büyük bölümünde yer aldı. Yeni transferlerimizden Umut Bulut rakip filelere bıraktığı 5 golle gol kralığı yarışında da yer alırken, geçtiğimiz sezon ligin gol kralı olmayı başaran genç forvet oyuncusu Burak Yılmaz formamız altında 4 gole imzasını attı ve yarışa katıldığını ilan etti. 15 golde altı farklı oyuncudan katkı alan takımımızda gollerde pay sahibi olan diğer isimler şu şekilde; Elmander 2 gol, Selçuk ve Sercan 1 gol.

2012-2013 | ORDUSPOR
Geçtiğimiz sezon lige yükselen ve orta sıralarda kendisine yer bulan Orduspor, yeni sezonda teknik direktörleri Hector Cuper yönetiminde Avrupa Kupaları'na katılma mücadelesi veriyor. Spor Toto Süper Lig'de geride kalan beş hafta sonunda topladığı 9 puan ve +3 gol averajıyla, 13 puanlı lider Galatasaray'ın dört puan arkasında averajla dördüncü sırada bulunan mor-beyazlı takım ligde mağlubiyet yüzü görmeyen 3 takım arasında yer alıyor. Geçtiğimiz hafta Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda İstanbul BŞB takımına konuk olurken, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Arjantinli teknik adam Hector Cuper yönetiminde oldukça hareketli bir transfer dönemi geçiren Orduspor yeni sezon öncesinde 13 oyuncuyu renklerine katarken, 11 oyuncu ile yollarını ayırdı. Bogdan Stancu'yu bonservisiyle, Yiğit Gökoğlanı ise kiralık olarak kulübümüzden transfer eden Orduspor bu oyuncuların dışında transfer döneminde Nizamettin Çalışkan, Ferhat Çökmüş, Vicente Alfredo Monje, Şamil Cinaz, Roversio Barros, David Barral, Javier Horacio Umbides, Agus Garcia Iniguez, Ali Ferhat Aksoy, İbrahim Kaş ve Atila Turan ile sözleşme imzaladı.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan beş hafta sonunda 7 kez rakip fileleri havalandıran Orduspor'da skor paylaşımının eşit olması dikkat çekiyor. Toplamda üç oyuncusundan 6 gol katkısı alan mor-beyazlı takımda David Barral, Bogdan Stancu ve Hasan Kabze rakip fileleri ikişer kez havalandırma başarısı göstererek takımın gol yükünü çekmeyi başardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0