Van için 1'iz!

Galatasaray Basketbol Şubesi yeni sezon öncesi son derece önemli bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında bugün Van'da sezon açılışını gerçekleştirdi. Geçen sene yaşanan deprem felaketinin üstünden belli bir süre geçmiş olmasına rağmen Van'da hayat henüz eski haline dönmedi ve kulübümüz basketbol şubesi olarak ''Van İçin 1iz'' sloganıyla Van'daki vatandaşlarımıza destek olmak adına Van'da toplandı. 1 gününü Van'da geçirip özellikle oradaki çocuklarla bir arada olan sporcularımız, antrenörlerimiz ve kafileyle birlikte orada bulunan diğer yetkililer, hayat şartları oldukça zorlaşmış Van'lılar için en azından bir günü daha güzel hale getirebilmek adına ellerinden geleni yaptılar.

Kafilemizde sporcularımız ve teknik ekipler haricinde Sportif AŞ Genel Müdürümüz Lütfi Arıboğan, Şube Genel Koordinatörü Murat Özyer, Kulüp Direktörü Sinan Kalpakçıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Sedat Doğan ve Emir Sarıgül de yer aldı. İstanbul'dan özel bir uçakla Van'a uçan takımımız burada Van Valisi Yardımcısı Mehmet Yüzer tarafından karşılandı. Hava alanındaki resmi karşılama merasiminden sonra ise takımlarımız Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'na gidip buradaki çocuklara çeşitli hediyeler verdiler, fotoğraflar çektirdiler ve bununla beraber onlarla konuşup zaman geçirdiler. Daha sonra İçişleri Bakanı'yla buluşan Lütfi Arıboğan kendisine 52 numaralı Galatasaray forması hediye etti. Erkek ve Kadın Basketbol takımlarımız ise daha sonra karma halinde bir hazırlık maçı yaptılar.

Van'daki 1 günü genel hatlarıyla bu şekilde özetlemek mümkün, tabi detaylara inmeye kalksak daha fazla şey de yazılabilir. Ama burada herhalde önemli olan Van'daki insanlarımızın unutulmamış ve desteklenmiş olduklarıdır. Orada oluşan fiziki yıkımlar belki belli oranda tamir edilmiştir, ama Sedat Doğan'ın da bu konuyla alakalı olarak söylediği gibi psikolojik bir yıkım da yaşayan bu şehrin halkına bu şekilde destek olabilmek de çok önemli. Deprem maalesef ülkemizde zaman zaman böyle derin etkiler bırakıp gidiyor,bu ülkemizin bir gerçeği haline geldi. Tabi bu durumlara düşülmemesi için mimarların, mütahhitlarin ya da inşaat şirketlerinin ve tabi ki devletin üzerine düşen şeyler vardır, ama burası bizi ilgelendirmez. Bizim yapabileceğimiz şey elimizden geldiğince oradaki insanlara destek olmaktır. Ve kulübümüz, can-ı gönülden bağlı olduğumuz Galatasarayımızın böyle bir adım atmış olması ayrı bir güzelliktir. İnşallah bunların devamı gelir ve oradaki insanlarımızı normal hayata döndürme çabaları en kısa sürede sonuç verilir.
#vanicin1iz

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0