3 Soru&Cevap | Fatih Demireli: Sorun tecrübesizlik değil..

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sekiz hafta sonunda liderlik koltuğunda yer alan ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de altı yıl aradan sonra katıldığı grup aşamasında ilk iki maçını kazanamayan takımımız hakkında Spox.com editörü Fatih Demireli'nin görüşlerini alalım dedik. Sezon başından beri kafamızda yer alan Kare As projesi bazı sıkıntılar nedeniyle gerçekleşemeyince, elimizden geldiğince belli dönemlerde bazı isimlerle 3 soru, 3 cevap mantığında hareket etmek en mantıklısı göründü. Şampiyonlar Ligi'ndeki performansımız, takımın son haftalardaki kötü gidişi, bu sezon yaşanılan savunma kurgusundaki sıkıntı ve bazı oyuncularımızın formsuzluğunu Fatih Demireli'ye sorduk, kendisi bizleri kırmadı ve görüşlerini aktardı.

Şampiyonlar Ligi'nde alınan iki mağlubiyetin sorumlusu tecrübesizlik mi?
Galatasaray’da ilk iki macta oynayan futbolculari ele alalim: Muslera, Hakan Balta, Eboue, Hamit, Melo, Riera, Elmander üst düzey uluslarasi tecrübeye sahip oyuncular. Bunlarin hemen pesinden Selcuk, Amrabat, Burak ve Umut gibi nispeten tecrübe yasamis oyuncular var ve son olarak Dany, Semih, Aydin, Yekta ve Emre gibi en azindan Avrupa kupalari konusunda kismen tecrübesiz sayilacak isimleri görebiliyoruz, ancak bu oyuncularin da lig tecrübesi var. Galatasaray’in kadro yapisina bakarak tamamen "tecrübesiz" diyemeyiz, en azindan yenildigi Braga’dan daha tecrübesiz bir takim degil. Daha tecrübesiz oldugu Manchester United’tan daha iyi oynadigi da ortada. Galatasaray’in sorunu tecrübesizlik oldugunu düsünmüyorum ama su var ki; oynadigi rakiplerin ligde karsilastiklarindan daha kaliteli oldugu ortada. En azindan yapilan hatalari daha efektif kullanan rakiplerle oynadi. Gel gör ki ayni cezalari son maclarda Süper Lig’deki rakipler de kesti ve Galatasaray haftalardir kazanamayan bir hal aldi.

Sezon başından beri savunma kurgusunu oturtamadı Galatasaray..
Tomas Ujfalusi’nin ne kadar önemli bir oyuncu oldugunu bir daha gördük. Ujfalusi sadece tecrübesi ve durusu ile önemli bir oyuncu degil, ayni zamanda etrafini da toparlayan bir unsur. Semih Kaya’nin bocamalasinda Ujfalusi’nin eksikliginde büyük payi var. Bunu Milli Takim’da da görebiliyoruz. Ömer Toprak ve Semih Kaya tek baslarina cok yetenekli oyuncular ama tandem olarak su asamada yetersiz kaliyorlar. Fatih Terim’in, Cris’i henüz Sampiyonlar Ligi’nde oynatmamasini sasirtici buldum, cünkü buralari iyi bilen ve tecrübe yasamis bir oyuncu profili. Zannediyorum göbekteki tempo eksikligini Dany ile giderme düsüncesi var, ki bu da cok mantiksiz bir yaklasim degil. Acikcasi Dany/Cris ikilisini görürsek Cluj maclarinda cok sasiracagimi söyleyemem. Diger yandan sol tarafta Hakan Balta’nin Fatih Terim öncesi görüntüsüne dönmesi baska bir handikap. Albert Riera’nin bir alicisi olsaydi sezon basinda gidecekti, su an kalmasi cok hayirli olmus gibi gözüküyor. Braga macinda en begendigim oyuncularin basinda geliyordu.

Felipe Melo, Hamit Altıntop ve Nordin Amrabat'ın verimsizliği sizce ne kadar etkili..
Felipe Melo’daki sorunu irdelemek cok vakit almayacak. Üc ay tatil yapan bir futbolcu Süper Lig’de bile randiman alamazken, Sampiyonlar Ligi’nde pekala yetersiz kalir. Melo’nun ligin ilk yarisinda cok verimli olacagini zannetmiyorum, uzun vadeli bir devre arasi süreci olmadigindan Brezilyali’nin devamli ayri calismalar yapmasi gerekiyor. Florya’dan gelen haberlere göre de bu calismalar yapiliyor. Melo cok önemli bir oyuncu ama bir an önce form tutmasi gerekiyor, yoksa bidon sesleri yükselir.

Hamit’i yillardir takip eden ve yakindan taniyan biri olarak patlama yapmasinin zaman meselesi oldugunu düsünüyorum. Sezon epey yol alsa da, Hamit’i beklemekte fayda var. Hamit, her zaman yapabileceginden daha fazlasini yapmak isteyen, sorumluluk almak isteyen bir oyuncu. Bazen cok sey istemesinin kurbani olup hatalar yapabiliyor ama ortasini buldugu vakit verimli olacaktir.

Nordin Amrabat’in Galatasaray’in olmazsa olmaz unsurlarindan birtanesi. Galatasaray’in tempolu hücum organizasyonlarini yapmasi icin Amrabat’a ihtiyaci var, cünkü benzer profilde baska alternatifi cok fazla yok Fatih Terim’in. Aydin Yilmaz’dan bu yönde beklentiler olsa da, istikrarsizligi soru isaretleri yaratiyor. Engin Baytar’in da dönüsüyle Galatasaray’in Amrabat/Engin ikilisiyle Fatih Terim’in de aklinda oldugu daha baskili ve coskulu ofansif oyun saglanacaktir. Su an Amrabat’in kendi isteklerini yerine getirmek icin ayni düzeyde tempo yapacak hedef oyuncularinin eksikligini yasiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0