Fatih Terim: Oyun anlayışımızdan ödün vermeyeceğiz..

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın grubunun üçüncü maçında Romanya temsilcisi CFR Cluj takımını evinde ağırlayacak olan Galatasarayımızda, teknik direktörümüz Fatih Terim basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CFR Cluj karşısında oyun disiplininden kopmayacaklarını ve hücumu daha fazla düşünmeleri gerektiğinin altını çizen Fatih Terim, sakatlıkları süren oyuncuların son durumlarının antremanda belli olacağını dile getirirken haftalardır cezası nedeniyle forma giyemeyen Engin Baytar'ın maç kadrosunda yer alacağını dile getirdi. Fatih Terim'in basın toplantısında yaptığı tüm açıklamalar şu şekilde..

Üçüncü maçımıza çıkıyoruz ve başarılı olmak için sahada her şeyi yapacağımıza inanıyorum. Cluj bugüne kadar yaptıklarıyla saygı duyulması gereken bir takım olduğunu gösterdi. Artık takımlar arasında büyük uçurumlar yok, maçlar her türlü sonuca açık. Her türlü sürprizi bekleyecek duruma geldik. Tüm teknik adamlar, oyuncular bunun bilincindeler. Artık en az hata yapan ve yaptıkları hataya en az ceza kesilen takımlar kazanıyor. Biz bu şekilde hazırlandık. İnşallah yarın Arena’da oyunumuzun sonuca yansıdığı bir gün yaşarız.

Böyle bir şey söz konusu değil. Galatasaray’ın bir oyun anlayışı var ve bu anlayış hiçbir zaman terk etmedi. Belki zaman zaman saha içinde değişiklikler yaptı; ama özünden hiç uzaklaşmadı. Cluj de biliyor, biz de biliyoruz ki; Galatasaray, oyun anlayışından ödün vermeyerek oynayacak. Daha fazla hücum oynamamız, daha fazla baskı yapmamız lazım. Felsefemizde bir değişiklik olmayacak. Oyun nasıl gelişir bilmiyorum; ama kontrolü elinde tutan bir Galatasaray olacak.

Maçın en önemli unsuru taraftarımız olacak. Taraftarın hata yapsak bile maçın sonuna kadar bizi desteklemesi çok önemli. Galatasaray’ın tribünleriyle bütünleştiğinde ortaya çıkan sonuçların ne olduğu bizlerden daha iyi bilen Galatasaray taraftarlarıdır.

Bu kadar gol arayan, bu kadar çok gol atan bir takımın bazı açıklar vermesi çok doğal. Bizim en önemli problemimiz bir arada uzun süre çalışamamak. Milli takımlara 14 oyuncu verdik. Taktik antrenmanları takım halinde yapmamız gerekiyor. Aşırı güven hoş, güzel bir şey; ama aşırısı zarar verebilir. Konsantrasyon önemli. Geçen sezon da Muslera’nın bir rekoru oldu. Hem çok gol atan, hem az yiyen takımdık. Sistemde arıza yok, sistemin bazı dişlerinde arıza olabilir. Bu arızayı gideririz. Ben tam tersi daha fazla hücum oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Bazen defans geride kaldığı zaman kızıyorum. Defansı rakip yarı alanda kurmalıyız. Puan kayıplarına üzülmek yerine bu problemi yönetmemiz lazım.

Engin’i kadroya alacağım. İlk 11’de mi oynar, sonradan mı girer bilemiyorum. Durumu belli olmayan bir-iki oyuncu var. Burak’ın dizinde ağrı var. Semih’in hafif de olsa biraz problemi var. İlk 11 için antrenmandan sonra karar vereceğiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0