Türkiye Kupası | Galatasaray - Olin Edirne

 
Yeni sezon hazırlıklarını yaptığı kamplar ve geçirdiği hazırlık turnuvalarının ardından tamamlayan Galatasaray Medical Park resmi olarak 2012-13 sezonunu bugün açıyor. Spor Toto Türkiye Kupası Grup Elemeleri'nde D Grubu'nda bulunan takımımız ilk maçına Olin Edirne karşısında çıkıyor. Grubumuzda Fenerbahçe Ülker ve Erdemir bulunurken oynanacak 3 maç sonunda ilk 2'ye girip çeyrek finallere kalmayı hedefliyoruz. İkinci maçına Erdemir, son maçına ise ezeli rakip Fenerbahçe Ülker karşısında çıkacak olan takımımızın bugünkü maçı 20:15'te başlayacak ve TBF'nin resmi sitesinden naklen yayınlanacak.

HAZIRLIK ETABI
Takımımızın son durumu hakkında zaten günlük olarak bildirdik. Şu ana kadar pek çok turnuvada boy gösteren takımımız, sezona hazır olabilmek adına iyi bir dönem geride bıraktı. Ergin Ataman yönetiminde hazırlıklarımızı tamamlarken kadromuz da büyük oranda kuruldu. Önemli yıldızları kadromuza katmamıza rağmen özellikle bu isimlerden Domercant'i bu maçta kullanamayacak olmak üzücü. Gordon ve Cenk'in durumları ise henüz kesin değil. Takımımız en son olarak katıldığı Tournoi De Paris'i ikincilikle bitirmişti. Güçlü İsrail temsilcisi Macabi Electra'yla finalde başabaş bir mücadele ortaya koymamıza rağmen eksiklerin de etkisiyle sonunu getirememiştik. Şu ana kadar takımımız sembolik de olsa 3 kupa kaldırırken, Tournoi De Paris'teki ikincilik ve Rixos Cup'taki 3.lükler de diğer derecelerimiz oldu.

Hazırlık maçlarında gözlemleyebildiğimiz kadarıyla yeni sezona gruptaki diğer güçlü ekip Fenerbahçe Ülker'den daha hazırız. Takım olarak saha içinde yapmak istediklerimiz daha iyi uyguluyoruz. Bireysel anlamdaki performanslara baktığımızda ise şu ana kadar takımda liderlik rolünü David Hawkins'in aldığını görüyoruz. Kaptan şu ana kadar oynanan maçlarda takımın en skoreri oldu. Bir başka yıldız isim Domercant'i de bu anlamda devreye sokmak istesek de özellikle sakatlığı ve izinli olduğu dönemlerde oynayamadığı maçlardan ötürü bu rol henüz tam oturmadı. Milan Macvan da özellikle son turnuvada kendini iyice bulmaya başlamış ve finali 15 sayı-8 ribaundla tamamlamıştı.  Ayrıyeten Ender-Engin ikilisinin hücumda alacağı sorumluluk, Furkan-N'dong-Ersin pota altını domine etmemiz anlamında son derece önem arz ettiklerini gözlemledik. Cenk Akyol da yapacağı ekstra skorlarla adeta bir joker etkisi yapabileceğini gösterdi.

OLİN EDİRNE
Rakibimiz Olin Edirne ise sezona kadrosunda ciddi değişikliklerle giriyor. Beko Basketbol Ligi'ndeki iz bırakan ilk sezonlarının ardından geçen sezon hayal kırıklıkları yaşamışlardı. Bu anlamda yeni bir yapılanmaya giderlerken Davut Kamer'i kadroda tutan Edirne temsilcisi kadrosuna Mehmet Yağmur, Bekir Yarangüme gibi tecrübeli isimlerin yanısıra Belarus Milli Takımı'nın en önemli oyuncularından olan ve pivot olarak görev yapan Artsiom Parakhouski ve Çek Milli Takımı'nda da görev yapan genç yetenek David Jelinek gibi isimleri kattı. Bu isimler takımın dikkat çekici transferleri olurken onların haricinde Nemanja Protic, Levent Bilgin, İsmail Çevik gibi isimler de kadroyu tamamlayan isimler oldu.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Cevat Soydaş Turnuvası'yla birlikte Yunanistan ve Bulgaristan'da da çeşitli turnuvalara katılan Olin Edirne şu ana kadarki maçlarda tam olarak istediği performansı gösteremedi. Tabi bunda Milli Takımlarıyla birlikte bulunan Parakhouski-Jelinek ikilisinin takıma geç katılmalarının etkisi büyük oldu. Bu isimlerin takıma yavaş yavaş adapte olmaya başlamasıyla mutlaka daha iddialı hale geleceklerdir sezon içinde ama en azından bugünkü maç için bizle başabaş oynama ihtimalleri düşük. Özellikle sert savunma yapıp oyunu düşük tempoda götürmeyi severlerken eğer bunun önüne biraz geçersek maçı rahat kazanabiliriz. Söylediğimiz üzere özellikle takıma sonradan katılan ikili onlar adına kritik. Onları da devre dışı bırakacak planları doğru uyguladığımız zaman muhtemelen ilk maçımızı kazanacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0