ŞL | Bir yerden başlamak lazım..

Süper Lig'in sekizinci haftasında Gençlerbirliği ile deplasmanda 3-3'lük skorla berabere kalmasına rağmen haftayı lider kapatan Galatasaray, sezonun en önemli maçlarından birisine çıkacak. 6 yıl aradan sonra yeniden "merhaba" dediği UEFA Şampiyonlar Ligi organizasyonunda grup aşamasında yer alan Galatasaray, ilk iki maçta aldığı mağlubiyetlerin ardından grubunun üçüncü maçında Romanya temsilcisi CFR Cluj'u evinde ağırlayacak. Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşmada takımımız açısından Avrupa'nın bir numaralı organizasyonunda "ya tamam, ya devam" niteliği taşıyor. 23 Ekim Salı akşamı, saat 21:45'te başlayacak olan karşılaşmada İtalyan hakem Paolo Tagliavento düdük çalacak. Karşılaşma öncesi iki takım hakkında bilgiler, istatistikler ve mini analizler şu şekilde..

SÜPER LİG | KAZANAMAMA SORUNU
Spor Toto Süper Lig'de son şampiyon ünvanı ile mücadele eden Fatih Terim'in öğrencileri geride kalan sekiz hafta sonunda 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 15 puan toplarken liderlik koltuğunda yer alıyor. Süper Lig'de oynadığı son üç maçında galibiyete hasret olan son şampiyon Galatasaray, son üç maçından bir mağlubiyet, iki beraberlik ile ayrıldı. Spor Toto Süper Lig'de oynadığı sekiz karşılaşmada rakip filelere 19 gol bırakan takımımız kalesinde 12 gol gördü. Fatih Terim'in öğrencileri galibiyet hasreti çektiği son üç lig maçında ise rakip filelere 4 gol bırakırken kalesinde 6 gol gördü. Oynadığı son beş resmi karşılaşmada sadece bir galibiyet alan takımımızda özgüven sorunu, kazanamama problemi olduğu aşikar. Galatasarayımızda en büyük problem hiç kuşkusuz savunmada yaşanılan konsantrasyon eksikliği ve pozisyon/kademe hataları. Geçen sezon Avrupa'nın en az gol yiyen takımlarından birisi olan Fatih Terim'in takımı bu sezon savunmada ciddi sorunlar yaşıyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ | ŞANS, TECRÜBE
6 yıl aradan sonra grup aşamasında yeniden yer aldığımız Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde takımımız grubunda oynadığı iki karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrılırken, bu karşılaşmalarda ortaya koyduğu futbola rağmen sahadan istediği sonucu çıkartamaması türlü nedenlerle açıklanabilir. Grubunun ilk maçında deplasmanda Manchester United ile oynayan ve kafa kafaya bir oyun ortaya koyan takımımız maçın başında yediği golle sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrılırken, karşılaşmada iki penaltısı verilmemiş ve bir topu direkten dönmüştü. Manchester United karşısında oldukça iyi bir oyun ortaya koyan takımımız grubunun ikinci maçında Ali Sami Yen Arena'da ağırladığı SC Braga karşısında iyi bir oyun ortaya koymuş fakat yediği şanssız gol sonrasında oyundan kopmuş, takım disiplininden uzaklaşmış ve Portekiz ekibinin katı savunmasını açamamıştı. Savunma ağırlıklı kurgusuyla Ali Sami Yen Arena'da pek fazla pozisyon vermeyen Portekiz temsilisi SC Braga karşılaşmanın sonlarına doğru bulduğu kontratak golüyle sahadan 2-0'lık sonuçla ayrılmış ve grupta ilk galibiyetini elde etmişti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ | PUAN ALAMAYAN 8 TAKIM
Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda oynanılan iki maç sonunda sekiz takım puan alamadı. Bu aynı zamanda turnuvada yer alan sekiz grupta puan alamayan takım olduğunu gösterirken, maalesef takımımızda geride kalan iki maç sonunda puan alamayan takımlar arasında yer alıyor. A Grubu'nda yer alan Dinamo Zagreb, B Grubunda yer alan Olympiakos, C Grubu'nda bulunan Zenit, D Grubu'nda yer alan Ajax, E Grubu'nda yer alan Nordsjælland, F Grubu'nda yer alan Lille ve G Grubu'nda yer alan Spartak Moskova'yla birlikte grup aşamasında oynanılan iki maç sonunda puan takımlar arasında yer alan Galatasaray bu takımlar arasında en az gol yiyen (3 gol) ikinci takım konumunda yer alıyor. Takımımız ayrıca geride kalan iki maç sonunda gol atamayan 5 takımdan birisi olarak, kendisi adına kötü istatistiklere sahip oldu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ | 743/1017 PAS (%73 İSABET)
Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonunda grup aşamasında geride kalan iki maç sonunda Galatasaray en çok pas yapan 20.takım olarak istatistik değerleri arasında yer alıyor. Manchester United ve SC Braga karşılaşmalarından ortalama %55 topa sahip olma istatistiği ile ayrılan Fatih Terim'in takımı, dünyanın en iyi pas yapan takımı Barcelona'nın 1400/1627 pas ile zirveyi çektiği istatistik sıralamasında Juventus, Benfica, Malaga, Milan, Zenit gibi takımların önünde 20.sırada yer alıyor. Takımımız ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde pas isabeti en iyi olan 15.takım olarak istatistiklerde yer alıyor. Galatasarayımızda ayrıca en çok pas yapan isim genel sıralamada 15.sırada bulunan, başarılı ortasaha oyuncumuz Selçuk İnan. Tecrübeli oyuncu geride kalan iki maçta 110/149 (%74) pas isabeti ile oynadı. Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan iki hafta sonunda pasa dayalı oyun istatistiğinde en iyi 10 takım şu şekilde;
  1. Barcelona: 1400/1627, Topa sahip olma: %68
  2. Bayern Münih: 1001/1249, Topa sahip olma: %68
  3. Manchester United: 966/1219, Topa sahip olma: %60
  4. Nordsjælland: 936/1199, Topa sahip olma: %57
  5. ParisSaint German: 876/1159, Topa sahip olma: %51
  6. Arsenal: 896/1156, Topa sahip olma: %62
  7. Real Madrid: 896/1156, Topa sahip olma: %55
  8. Chelsea: 877/1137, Topa sahip olma: %47
  9. Ajax: 843/1135, Topa sahip olma: %51
  10. Porto: 826/1102, Topa sahip olma: %56
   20. Galatasaray

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0