TKBL | Bu maçın sadece adı derbi..

Avrupa'da yoluna kayıpsız devam eden ve her geçen hafta daha iyi bir basketbol ortaya koymaya başlayan Galatasaray kadın basketbol takımı ligin 6. haftasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ağırladığı Beşiktaş81-43'lük farklı sonuçla mağlup etti. Maddi anlamda yaşadığı zorluklardan ötürü bu yıl genç oyunculardan kurulu bir kadroyla mücadele eden Beşiktaş karşısında maçın başından sonuna kadar istediği tempoda oynayan ve rahat bir oyun sergileyen Sarayın Sultanları böylece ligdeki 5. galibiyetini almış oldu. Zayıf rakibimiz karşısında takımımız adına en etkili isim 23 sayı - 12 ribaund performansı ile Ann Wauters olurken, maç kadrosunda yer alan tüm oyuncularımız karşılaşmada süre buldu.

Maça oldukça hızlı giren ve 13-2'lik seriyle öne fırlayan takımımız rakibinin tecrübesizliğinden de faydalandığı bu bölüm sonrası ilk çeyreği 24-11'lik üstünlükle geçti. İkinci periyodun başında fark biraz kapanır gibi olsa da Lindsay Whalen'ın devreye girmesiyle farkı yeniden yükseltti ve ilk yarıyı 38-20 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte ise oyunda ağırlığını arttıran takımımız bu bölümde farkı iyice açtı. Maçın final periyodu da yine bizim kontrolümüzde geçti ve Beşiktaş karşısında 81-43 galip geldik. Takımımızda forma şansı bulan bütün isimler skora katkıda bulunurken Ann Wauters 23 sayı-12 ribaundla yıldızlaşırken Lindsay Whalen da 12 sayı-6 ribaund-7 asistle all-around bir performans ortaya  koydu. Takımımız ribaundlarda 54-30 gibi ciddi bir üstünlük kurarken rakibini de 22 top kaybına zorladı.

Beşiktaş karşısındaki galibiyetle birlikte çok da zor olmayan bir engeli daha aşmış durumdayız. Zaten çok da zorlanmayı beklemediğimiz bir maçı bu beklentiler ölçüsünde rahat bir şekilde kazandık. Bu maçta daha önemli olan farklı isimlere de şans verebilmek ve onlardan verim alabilmek daha önemliydi. Ki bunu da oynattığımız tüm isimlerden verim alarak başardık. Sezon başındaki tabloya oranla özellikle kadrosal anlamda daha iyiye gittiğimizi söyleyebiliriz. Whalen'ın takıma iyiden iyiye ısınmasıyla birlikte Işıl'ın da bu sezon artan performansı kısalardan aldığımız katkıyı en üst seviyeye çıkaracak. Fowles-Nevriye ikilise de dönünce pota altını iyiden iyiye domine edebileceğiz. Ancak skorer tarzda bir 2-3 numara eksikliği çeker miyiz? O şimdilik soru işareti... Bu tanıma uyan tek isim şu an Şebnem Kimyacıoğlu ama onun da verebileceği katkı sınırlı. Herhalde bu eksikliği Ekrem Memnun farklı hücum setleriyle ve düzene sadık kalma anlayışı içinde çözecektir.

Takımımızdaki isimlerin Beşiktaş maçında yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:

Özge Yavaş: 6 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, (2/6 şut)
Yasemen Saylar:
2 sayı, 2 ribaund, 4 top kaybı, (1/3 şut )
Ayşe Cora:
9 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma, (4/6 şut) 
Işıl Alben:
9 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 1 blok (3/7 şut)
Ann Wauters:
 23 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 3 top kaybı, (11/20 şut)
Lindsay Whalen:
12 sayı, 6 ribaund, 7 asist, 2 top çalma, (6/11 şut)
Şaziye İvegin:
3 sayı, 2 asist, 2 top kaybı, 2 top çalma, (1/3 şut)
Sancho Lyttle:
7 sayı, 11 ribaund, 3 top çalma, (3/13 şut) 
Gülşah Gümüşay:
3 sayı, 1 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (1/3 şut)
Bahar Çağlar:
7 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 2 blok, (3/7 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0