TBL | Yenilmez Armada'dan en iyi sezon başlangıcı..

Hafta içi Eurocup'ta oldukça zorlu bir yolculuk yapan ve Kuban karşısında sezonun ilk yenilgisini alan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, şampiyonluk hedefiyle yola çıktığı Beko Basketbol Ligi'nin 7.haftasında evinde ağırladığı Mersin BŞB'ni 84-73'lük skorla mağlup etmeyi başardı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanılan karşılaşmada rakibi karşısında baştan sona üstünlük kurmasına karşın 3.çeyrekte yorgunluk belirtileri gösteren Ergin Ataman'ın öğrencileri ligde 7/7 yapmayı başardı ve tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza attı. Mersin BŞB karşısında takımımız adına en etkili isim David Hawkins olurken, tecrübeli oyuncu istatistik kağıdına 14 sayı - 6 asist - 3 ribaund yazdırmayı başardı.

Maça tam olarak istediğimiz gibi başlayamadık. Mersin BŞB'de özellikle Solomon maça istekli bir şekilde girdi ve ilk dakikalarda rakip sayı bulmakta sıkıntı çekmedi. Ancak çeyreğin ortalarından itibaren oyunda yavaş yavaş üstünlüğü ele alan Galatasaray MP bu bölümü 26-21 önde geçti. İkinci çeyrekte de kaldığımız yerden devam ederken Ender'in dışarıdan Furkan-Hawkins ikilisinin pota civarından bulduğu basketlerle skoru biraz daha istediğimiz seviyeye çektik ve devreye 45-32 önde girdik. Üçüncü çeyreğin başında farkı bir ara 17'ye çıkarsak da geri kalan bölümde çok kötü bir oyun oynadık. Hücumda ritmimizi iyice kayberken savunma sertliğimiz de iyice düştü. Ayrıca bu bölümde Hawkins 4. faulünü alıp kenara gelirken fark iyice kapandı ve son çeyreğe 59-55 ile girildi. Maçın final periyodunda ilk dakikalar yine istediğimiz gibi gitmezken skorun 62-60 olmasıyla fark 2'ye kadar indi. Ancak bu duruma iyi bir reaksiyon gösteren takım, kenardan Hawkins'in de gelmesiyle birlikte savunmasını yukarı çekti ve oyunda yeniden üstünlüğü kurdu. 77-62'ye gelen skorla birlikte oyunda iyice rahatlarken kalan dakikalarda kontrolü elimizde tuttuk ve sonuçta 84-73'lük skorla maçtan galibiyetle ayrıldık.

Takımımızın bugünkü performansı belli bölümlerde istenilen seviyenin altındaydı. Maçın ilk dakikaları Mersin BŞB'ni savunmada pek durduramadık. Bu belki kabul edilebilir bir durumdu ancak özellikle üçüncü çeyrek ve son çeyreğin başındaki tabloyu normalde pek ortaya çıkartmamamız lazım. Hücumda bulduğumuz 84 sayı bizim ortalamamıza yakın bir miktar. Savunmada ise potamızda gördüğümüz 73 sayı ortalamamızın üstünde. Maçın belli bölümlerindeki savunma sertliğimizin yeterli olmadığını buradan da anlayabiliriz. 2 sayılık atışlarda bugün %48.9 gibi bir yüzdeyle oynadık ki bu bizim normal ortalamamız olan %60'ın oldukça uzağındaydı. Özellikle potaya yakın yerlerden kısmen basit sayılacak atışlar kaçtı. Tabi miktar olarak buradan iyi bir katkı aldığımız söylenebilir ama daha yüzdeli oynamamız gerekirdi. 3 sayılık atışlarımız ise 8/20 ile normal sayılacak bir orandaydı. Ribaundlarda rakibimize kurduğumuz 46-33'lük üstünlük maçın kilit noktalarından biri olurken maç boyu toplam 20 asist yapmış olmamız da top paylaşımımız açısından sevindiriciydi. 

Bireysel olarak sahadaki performanslara bakarsak David Hawkins'i bugün yine ön plana atabiliriz. Maçın bizim adımıza iyi başlamayan ilk bölümünde üst üste 2 üçlüğüyle skoru rahatlatan kaptan faul problemi yaşadığı maçta yine bizim adımıza sıkıntılı giden son çeyrekte oyuna girdi ve oyunun akışını değiştirdi. 14 sayı-3 ribaund-6 asist-1 top çalma belki Hawkins standartlarında çok parlak değildi ama istatistiğe yansıyan noktaların ötesinde bir katkı verdi takıma bugün. Onun haricinde Ender Arslan'ın 2. çeyrek ve 3. çeyreğin başındaki performansı ile birlikte dış atışlardaki olumlu yüzdesi(3/3) kayda değer noktalardandı. Ersin, N'dong, Furkan ve Macvan gibi pota altı oyuncularımızı maçın belli bölümlerinde iyi kullandığımız söylenebilir. Bu 4'lüden gelen toplam 35 sayı iç-dış dengemizi bulmamız adına kritikti. Son olarak geçen hafta TED Kolejliler karşısında attığı 23 sayıyla kariyer rekoru kıran Cenk'in bu hafta da iyi bir katkı verdiğini söyleyebiliriz. Maçın ilk 3 çeyreklik bölümünde pek ortalıkta gözükmemesine rağmen son çeyrekte attığı kritik sayılar farkı tekrardan açmamızda önemli bir etken oldu.Onun da bu tarz performanslarını devam ettirmesini bekliyoruz.

Mersin BŞB maçındaki galibiyetle birlikte ligdeki namağlup ünvanımızı koruyoruz ve liderliğimizi sürdürüyoruz. Maç sonunda Ergin Ataman'ın da belirttiği üzere belli bölümlerdeki performansımız tatmin edici olmasa da rakibin son çeyrekte tam bir geri dönüş yapmasına izin vermedik. Maç öncesi yazıda da belirttiğimiz üzere belli oranda sıkıntılı geçme ihtimali olan bir maçtı ama yine belirtildiği üzere konsantrasyonumuz ve savunma sertliğimizi yukarı çekince son bölümde rahat bir galibiyet aldık. Beko Basketbol Ligi'nde yoluna kayıpsız devam eden Galatasaray MP bir sonraki maçında ise önümüzdeki Çarşamba günü bize ilk resmi mağlubiyetimizi yaşatan Kuban'la karşı karşıya gelecek. Hem Eurocup'taki grubumuzdan çıkabilmemiz için kritik bir önem taşıyan hem de geçen haftaiçi yaşadığımız onca strese karşılık bir rövanş niteliğine sahip bu maç şüphesiz bizim adımıza sezonun en önemli maçlarından biri olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0