STSL | Sezonun en değerli 3 puanlarından..

Güzel bir Şampiyonlar Ligi galibiyetinden sonra Spor Toto Süper Lig'in 13.haftasında Sanica Boru Elazığspor ile karşılaştık. Baştan sona sıkıcı geçen maç, son 5 dakikada sezonun efsanelerinden bir tanesi olarak tarihe geçti. Çok etkili olmadığımız maçta 50.dakikada Yekta'nın attığı gol ile öne geçtik. Normal sürenin son dakikalarında Muslera'nın penaltıya sebebiyet verip kırmızı kartla oyundan ihraç edilmesi üzerine kaleye Felipe Melo geçti. Göksu'nun kullandığı penaltıyı kurtaran Melo, Şampiyonlar liginden döndüğümüz bu haftada bize altın değerinde bir üç puan kazandırdı.

Maçın ilk dakikalarından itibaren göstereceğimiz performans az çok belli oldu. Özellikle sağ kanattan etkili ataklarla gelen Elazığspor bir kaç pozisyona girdi ama bunları değerlendiremedi. Tum'un müsait pozisyonda auta attığı kafa bu tehlikelerin en başında yazılabilir. Tum, Köksal ve Aydın'ın oyunlarıyla ilk yarıda bizi zorlayan üç futbolcu oldu. Ayrıca korner ve serbest vuruşlarla da tehlikeli anlar yaşadık. İlk yarıda Galatasaray'dan akılda kalan şeyler ise Yekta ve Melo'nun Elmander ile yaptığı verkaç sonunda gelişen pozisyonlar oldu. Ayrıca Umut'un ayağına dolanan top da şanssız bir andı.

İkinci yarıda Elmander-Aydın Yılmaz değişikliğiyle tek forvete dönerek sistemini değiştiren Galatasaray biraz daha etkili olmaya başladı. Aydın'ın girişi ileriye önemli bir hareket getirdi. İlk yarıya göre daha etkili bir futbol oynadık ve bunun sonuçlarını da aldık. Yekta'nın 50.dakikada attığı gol ile 1-0 öne geçtik ama ikinci golü atamadığımız için son dakikalar bizler için heyecanlı geçti. Özellikle Yekta'nın 70.dakikada kaçırdığı pozisyon gol olsaydı rahatlayıp maçı koparabilecektik. Maçın son dakikalarında sezon başından beri bir türlü kurtulamadığımız hastalık yine baş gösterir gibi oldu. Tek farkla öndeyken gol yeme korkusu maçın son anlarında az kalsın gerçeğe dönüyordu. 88.dakikada Muslera ceza sahasına giren Serdar Gürler'i yere düşürdü ve kırmızı kartla oyundan atıldı. Terim üç oyuncu değişikliği hakkını kullandığı için kaleye Felipe Melo geçti ve mucizevi bir şekilde Göksu'nun kullandığı penaltıyı kurtardı. Maçın son anlarında topu kaleden uzak tutmak için her şeyi yapan Galatasaray başarılı oldu ve 3 puanın sahibi oldu.

Bu üç puanın değeri sadece puan tablosunda kendini göstermeyecektir. Son dakikada kazanılan maçlar zaten önemlidir ama bu şekilde kazanılan bir maç efsanevidir ve takıma ekstra bir özgüven verir. Bu maçın değeri umarım sezon sonunda kendini gösterir. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0