Maça Doğru | Galatasaray Medical Park - Mersin BŞB

Galatasaray Medical Park namağlup ünvanını koruduğu Beko Basketbol Ligi'nde 7. Hafta mücadelesine çıkıyor. Evinde Mersin BŞB'yi konuk edecek olan takımımız haftaiçi oynanan ve her açıdan oldukça yorucu geçip kaybedilen Kuban karşılaşması sonrası adeta bir rehabilitasyon maçına çıkacak. Domercant ve Göksenin'den yine yararlanamayacağımız bu maçta ligde tek galibiyeti olan Mersin BŞB'ni yenip yolumuza kayıpsız devam etmeyi amaçlıyoruz. Maçın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde olması sebebiyle de tüm öğretmenler karşılaşmaya ücretsiz olarak girebilecek.

Takımımız ligde şu ana kadar herhangi bir kayıp yaşamadı. Belki burada Anadolu Efes maçı hariç çok üst düzey maçlar oynamamış olsak da istatistiki anlamda pek çok açıdan rakiplerimize sağladığımız üstünlük ne kadar formda olduğumuzu gösteriyor. Bu sezonki ilk resmi mağlubiyetimizi haftaiçinde Lokomotiv Kuban deplasmanında aldık. Tabi o karşılaşmanın Ergin Ataman'ın da söylediği üzere bizim adımıza anormal şartlarda oynandığını tekrardan belirtmemiz lazım. Oldukça yorucu geçen o Krasnodar yolculuğu sonrası takım bu maçta muhtemelen tempoyu normaldekinden düşük tutup asıl enerjisini Çarşamba günü rövanşı oynanacak Kuban karşılaşmasına saklamak isteyebilir. Ancak burada yine de dikkatli olmamız gerekecek, zira ilk galibiyetini geçen hafta alan Mersin BŞB moralli ve çıkış peşinde olacaktır. Takımımızda Domercant ve Göksenin haricinde bir eksik yok. Domercant  büyük oranda düzeldi ama o da Kuban maçına saklanacak.

Takımımızın genel hatlarıyla son durumu böyle. İstatistiki anlamda şu ana kadar kaydettiğimiz değerlere bakacak olursak takım olarak ligin en skorer ve en az sayı yiyen ekibi konumundayız. Maç başına attığımız 85.2 sayıyla rakip potalar için önemli bir tehdit oluştururken savunmada ise maç başına sadece 64.5 sayıya izin veriyoruz. Attığı sayıların 19'unu asist üzerinden bulan takımımız bu alanda ligin 2. sırasında yer alırken ribaund ortalamarında ise maç başına 37.5 ribaundla 3. sırada kendine yer buldu . 2 sayılık atışlarda %60'la ligin en iyisi durumunda bulunurken 3 sayılıklarda ise %38.7 ile 3 .sırada kaldık. Bireysel anlamda takımı şu ana kadar sırtlayan ilk isim ise David Hawkins oldu. Kaptan maç başına attığı 14 sayıyla takımın en skoreri olurken aynı zamanda 3.6 asist ortalamasıyla bu alanda da Jamont Gordon'la birlikte birinciliği paylaştı. Takımın diğer skorerleri ise 12.8 sayıyla Milan Macvan ve 9.3 sayıyla Ender Arslan oldu. Ribaund anlamında ise takımı taşıyan isimler maç başına 8.3 ribaund ile Furkan Aldemir, 5.1 ile Milan Macvan ve 4 ribaund ile Boniface N'dong olarak göze çarptı.

MERSİN BŞB: TOPARLANMA SÜRECİ..

Rakibimiz Mersin BŞB ise lige kötü başlayan ekiplerden biri. Tecrübeli antrenör Mete Babaoğlu yönetiminde sezona giren turuncu-beyazlılar ilk galibiyetlerini ancak geçen hafta Hacettepe karşısında alabildiler. Salonları bakımda olduğu için iç saha maçlarını başka şehirlerde oynamak durumunda olan Mersin temsilcisi şu ana kadar ev sahibi avantajını kullanamamanın da sıkıntısını çekti. Sezona yaptıkları kötü başlangıcın ardından takıma yeni bir soluk kazanadırabilmek adına hepimizin yakından tanıdığı tecrübeli isim Willie Solomon'u transfer ettiler. Onun da takıma katkı sağladığı maçta geçen hafta Hacettepe'yi 76-72 yenmeyi başardılar. İlk maçlarını kazanmış olmanın da verdiği moralle birlikte toparlanma sürecine girmek isteyen Mersin BŞB İstanbul'da sürpriz bir galibiyet alarak bu süreci hızlandırmak isteyecektir. Bizim adımıza da önceki maçın yorgunluğu ve sonraki maçın önemi düşünüldüğünde konsantrasyon eksikliği olmasını bekleyip bunu tecrübeli isimleriyle cezalandırmayı hedefleyebilirler. Ama buna izin vermeyip daha önceki maçlardaki konsantrasyonumuzu sahaya yansıtırsak rahat bir galibiyet de alabiliriz. Yoksa maçın belli bir oranda sıkıntılı geçme ihtimali var.

Mersin BŞB'nin şu ana kadar ligdeki istatistiklerine baktığımız zaman çok da parlak bir tablo görmüyoruz. Takım olarak hücumda oldukça kısır bir görüntü çiziyorlar. Maç başına attıkları 66.8 sayı da bunun bir göstergesi. Savunmada ise yedikleri ortalama 75.3 sayı ise ligdeki konumlarına göre kabul edilebilir bir miktar olarak görünüyor. Bu alanda tüm ligin 8. sırasındalar. Maç başına 33.2 ribaund alıp 13 asist üreten Mersin BŞB bu alanlarda da ligin 2. yarı diliminde yer alırken ayrıca yaptıkları ortalama 14 top kaybıyla ligin en çok top kaybeden 2. takımı oldu. Bireysel anlamda bakıldığında ise Mersin BŞB ligin belki de yabancılarına en çok bağımlı olan takımı. En skorer ilk 5 ismin tamamı yabancılar olurken Micheal Wright(Ali Karadeniz) 17 sayı ortalamasıyla takımı hücumda sırtlıyor. Ayrıca David Holston 13.3 ve Omar Sneed de 12.8 sayıyla takıma katkı vermiş durumda. Ribaundlarda ise yine tecrübeli isim Omar Sneed ön plana çıkanlardan olurken maç başına 8 ribaund aldı. Ona bu alanda JP Prince 5.4 ve Micheal Wright 4.3 ribaund ortalamalarıyla yardımcı oldular. Takımın en asistçisi ise 4.3 ortalamayla tecrübeli guard Hakan Köseoğlu olurken onun haricinde asist ortalamasında pek fazla öne çıkan isim olmadı.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0