BBL | İkinci yarıda kazanılan maç..

Galatasaray Medical Park tek yenilgiyle lider olarak devam ettiği Beko Basketbol Ligi 10. Haftası'nda karşılaşan Tofaş'ı 71-61'lik skorla mağlup ederek 2 maçlık mağlubiyet serisini sonlandırdı. Ukrayna'daki kötü hava koşullarından ötürü ancak dün yurda dönebilen takımımız Abdi İpekçi'de konuk ettiği rakibi karşısında ilk yarı iyi bir performans ortaya koyamasa da ikinci yarıda kendi kimliğini buldu ve maçı kazanmayı bildi. Maça ilk 5'te başlamamasına rağmen önemli katkı veren Jamont Gordon büyük bir kısmını oyunun son bölümde kaydettiği 18 sayısıyla maçın yıldızı oldu.

Karşılaşmaya Engin-Cenk-Hawkins-Ersin-Furkan gibi daha önce pek tercih etmediği tarzda bir beşle başlayan takımımız ilk yarıda genel olarak istediği çizgiyi yakalayamadı. Tofaş savunmada sert oynayıp kazandıkları toplarla fast-break kovalarken set hücumlarında da tempoyu düşürdüler. İlk 20 dakikanın neredeyse tamamında bu oyun planına karşı çok birşey üretemesek de Cenk ve biraz da Hawkins'in katkılarıyla rakibin farkı açmasına izin vermedik ve devre 32-35 ile geçildi. Üçüncü çeyrekten itibaren ise savunmasını sertleştiren Galatasaray MP rakibin girdiği erken faul probleminden de yararlanıp sık sık çizgiye gitti ve öne geçip farkı biraz da olsa açmayı başardı. Özellikle Jamont Gordon'ın ön plana çıktığı bu bölümde yakaladığımız 25-14'lük üstünlükle beraber son çeyreğe 8 sayılık bir avantajla girdik. Maçın final periyodu ise kontrolü elimizde tuttuğumuz ve yorgunluğumuzu da düşünerek tempoyu çok yükseltmediğimiz bir biçimde geçildi. Bu bölümde rakibin atak yapıp maça ortak olmasına izin vermedik ve karşılaşmadan 71-61 galip ayrıldık.

Takım olarak Tofaş karşısında ilk yarıda oyunun her iki yönünde de istediğimiz seviyeye çıkamadık ama özellikle üçüncü çeyrekte gösterdiğimiz performansla maçı kopardık. Toplamda yediğimiz 61 sayı göz önüne alındığında savunmamızın bugün sınıfı geçtiğini söyleyebiliriz. Hücumda ise çok fazla tempo yapmadığımız ve 24 saniyeleri büyük oranda kullandığımız bu maçta ürettiğimiz 71 sayı ortalamamızın altında kalsa da bu maçlık kabul edilebilir bir durum. Sahaiçi isabet oranımız 22/52 ile yetersiz görünse de faul çizgisinden 22/26'lık bir katkı almamız ise farkı yaratan nokta oldu. Ribaundlarda 35-30 üstünlük kurduğumuz bu maçta sadece 10 asist üretebildik. Bireysel anlamda bizim adımıza en iyi isim tartışmasız Jamont Gordon'dı. Amerikalı guard ilk yarıda pek ortalıkta gözükmese de ikinci yarıda önemli derecede sorumluluk aldı. 21 dakika sahada kalan Gordon 18 sayı üretti. Onun haricinde Hawkins vitesi çok yükseltmese de sorumluluk almaktan kaçmadı. Ve son olarak Cenk Akyol'un performansının maçın ilk bölümünde istediğimiz düzeyde olduğunu gördük. Ancak ikinci yarıda daha arka planda kaldı.

Tofaş galibiyetiyle birlikte ligde 9. galibiyetimizi aldık. Ekstradan bir yorgunlukla çıktığımız bu maçta galip gelmek en önemli olan noktaydı ve bunu başardık. Bunun haricinde oyundan çok fazla şey okumak pek mümkün değil. Ama dikkat çekici olan bir nokta son üç maçın normal sürelerinde attığımız sayıların 69, 70 ve 71 olması. Bu da sürekli bahsettiğimiz ve yakın zamanda sonuçlanmasını beklediğimiz transfer ihtiyacının bir etkisi olarak ortaya çıkıyor. Eksik olan bölgelerimizden gelebilecek skor katkısının olmaması ve Hawkins'in de formunun anlaşılır bir şekilde sezon başındakine oranla daha düşük seviyede seyretmesiyle hücumda biraz kısıtlı bir hale geldik. Burada bir parça Macvan'ın da son dönemde düşüşünün etkisi vardır ama yapılması muhtemel transfer(ler)le birlikte yeniden ideal seviyemize ulaşmamız yüksek ihtimal gibi gözüküyor.

Tofaş maçında oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:

Jamont Gordon: 18 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, (5/11 şut)
Engin Atsür:
2 sayı, 1 asist, 2 top kaybı, (1/2 şut)
Cenk Akyol:
10 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 3 top çalma, (4/7 şut)
Furkan Aldemir:
6 sayı, 6 ribaund, 1 top kaybı, 1 blok, (2/5 şut) 
Boniface Ndong:
4 sayı, 9 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, 2 blok, (2/4 şut)
Milan Macvan:
6 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 3 top kaybı, (2/3 şut)
Ender Arslan:
6 sayı, 2 asist, 2 top kaybı, (1/4 şut)
David Hawkins:
12 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 4 top kaybı, 3 top çalma, 1 blok, (2/7 şut)
Ersin Dağlı:
7 sayı, 5 ribaund, (3/9 şut)

1 yorum:

  1. galatasaray kazanır..süper kadro
    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0