BBL | Ankara'da zoraki galibiyet..

Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı Beko Basketbol Ligi'nde ilk yarının kapanış haftasında deplasmanda karşılaştığı Türk Telekom'u mağlup etti. Ankara Spor Salonu'nda oynanan maçta rakibini 70-76'lık skorla yenen takımımız karşılaşma boyunca vasat bir görüntü sergiledi. Son dakikalarda rakibi oyuna ortak ederken kalite farkımızla galibiyete uzandık ve ligin ilk yarısını 12 galibiyetle kapattık. Boniface N'dong 18 sayısıyla takımımızın en skoreri oldu.

Ankara'daki maça özellikle pota altında N'dong'u etkili kullanarak başladık. Tecrübeli uzunun Telekom'lu Pasalic üzerideki boy avantajını iyi kullandığımız ilk çeyreği 10-20 üstünlükle geçtik. İkinci periyotta ise Türk Telekom oyunda biraz daha dengeyi kurdu. Özellikle yaptıkları alan savunmasına çözüm üretmekte zorlansak da Cenk'in son saniye üçlüğüyle devreye 31-39 önde girmeyi başardık. İkinci yarıya Ankara temsilcisi daha iyi bir giriş yapsa da devamındaki dakikalarda kontrolü yeniden elimize aldık. Ancak farkı açıp rahatlayacağımız serileri bir türlü yakalayamayınca son çeyreğe 47-56'lık skorla önde girdik. Maçın final periyodu ise özellikle son dakikaları itibariyle bizim için pek  güzel geçmedi. Türk Telekom sürekli oyunun içinde kalıp maça ortak olma başarısını gösterdi. Son dakikalarda fark'ın 2'ye indiği bölümlerde ise gerekli sayıları üretemediler ve buralarda kalite farkını ortaya koyan Galatasaray MP 70-76'lık galibiyeti almayı bildi.

Bugünkü performansla ilgili pek olumlu şeyler söyleyemeyiz herhalde. Oyunun her iki tarafında da vasat bir görüntü çizen takımımız maç içinde oyun konsantrasyonunu belki ilk çeyreğin belli dakikaları hariç ideal seviyeye çıkaramadı. Hücumdaki durağan ve temposuz görüntümüzde yine kısa oyuncuların üreteceği sayılar üzerinden çözüm bulmaya çalıştık. Buradaki tek istisna N'dong'u özellikle ilk çeyrekte etkin kullanmamız oldu. Toplamda 49 dakika süre alan Ersin-Macvan-Furkan üçlüsünden sadece 6 sayılık katkı almamız  ise önemli bir eksiklikti. Aynı zamanda alan savunmasına karşı  üretim yapmakta zaman zaman zorlansak da Hawkins, Cenk, Arroyo gibi isimler kritik anlarda sorumluluk almayı başardılar. Savunmada ise genel anlamda konsantrasyonumuz üst düzeye çıkmayınca hemen her şekilde sayı yedik. Herhangi bir noktadan büyük zaaf yaşadığımız söylenemez. Olumlu olarak ortaya koyabileceğimiz nokta ise ribaundlarda sağladığımız 34-47 üstünlüğün yanısıra 15 tane hücum ribaundu çekmemizdi. 

Türk Telekom maçı bizim adımıza çok keyif veren bir karşılaşma olmadı şüphesiz. Takımın son dönemlerde yaşadığı bazı sıkıntılar zayıf bir rakibe karşı oynamanın da etkisiyle bu maçta bir motivasyon problemine sebep oldu. Tabi biz iyi günümüzde olmasak da Telekom'un bizi cezalandırabilecek kadar güçlü bir takım olmadığı gerçeğini de unutmayalım. Ancak bu maçın çok fazla üzerinde durulacak bir tarafı yok. Asıl kritik olan ve tam motivasyonla oynamamız gerekecek olan mücadeleyi Çarşamba günü Kızılyıldız'a karşı deplasmanda vereceğiz. O maçı kazanmak hem gruptan çıkma stratejisi açısından hem de takımın psikolojisinin düzelmesi adına çok önemli olacak. Bugünlük bir iş kazası yaşamadığımıza sevinebiliriz, o kadar...

Maç boyunca oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Jamont Gordon: 11 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (4/12 şut)
Engin Atsür: 5 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 3 top çalma, (2/6 şut)

Cenk Akyol: 12 sayı, 2 ribaund, 1 top çalma, 1 blok, (4/11 şut)
Furkan Aldemir: 4 ribaund, (0/1 şut) 
Boniface Ndong: 18 sayı, 9 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 blok, (5/7 şut)
Milan Macvan: 3 sayı, 2 ribaund, (1/3 şut)
Carlos Arroyo: 9 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, (2/6 şut) 
David Hawkins: 15 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, 2 top kaybı, (5/13 şut)
Ersin Dağlı: 3 sayı, 17 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 3 top çalma, 1 blok, (1/6 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0