ELW | Euroleague'de Beklenmedik Mağlubiyet



Haftasonu oynadığı karşılaşmada Fenerbahçe'yi mağlup ederek Türkiye Kupası'na uzanan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Euroleague Women 9. Haftası'nda karşılaştığı CCC Polkowice'ye yenilerek sürpriz bir mağlubiyet aldı. Abdi İpekçi'de bu sezonun muhtemelen en dolu seyircisi önünde oynayan takımımız özellikle ikinci yarıda savunmada problemler yaşayınca 51-58 yenilmekten kurtulamadı. Ann Wauters 18 sayı - 10 ribaundla ön plana çıkan oyuncumuz oldu.


Abdi İpekçi'de gitgide kalabalıklaşan bir topluluk önünde oynanan karşılaşma aslında her yönüyle güzel gidiyordu. Kupa şampiyonu takım maçtan önce alkışlandı ve tebrik edildi. Maç başladıktan sonra da ortaya koyduğumuz performans fena değildi. İlk 10 dakika dengede gitse de özellikle ikinci çeyrekte müthiş bir savunma yapan takımımız rakibine sadece 4 sayı izni verdi ve devreye 28-18 önde girdi. Üçüncü çeyreğin başlarında ise fark bir ara 15'lere çıkmasına rağmen sonlara doğru rakip toparladı ve kısa sürede farkı 5'e indirdi. Maçın final periyodu ise bizim için kabus gibi geçti. Savunmada iyiden iyiye aksarken rakibin birkaç ekstra atışına da engel olamadık. Hücumdaysa özellikle Whalen'ın tutuk görünmesiyle birlikte neredeyse hiçbir şey üretemedik ve bu bölümde rakibin yakaladığı 8-20'lik serisiyle mağlup olduk. Bu maçtaki yenilgimizle birlikte ise Euroleague Women'da gruplarda ikinci kez kaybetmiş olduk. 

Takımın performansına bakıldığında özellikle ikinci yarıdaki savunma seviyemizin hiç istemeyeceğimiz bir durumda olduğu bir gerçek. Yani ikinci çeyrekte sadece 4 sayı yediğimiz rakipten bir devrede 40 sayı yemek normal bir durum değil. Bizim takımımız zaten hücum yönü kısıtlı kalan ve Nevriye, Sylvia gibi eksiklerin de etkisiyle skor şansı azalan bir takım. Bu yüzden bir devrede bu kadar sayı yemek fazlaydı. Tabi hücum kısmına da değinmek lazım. Ne olursa olsun kendi evimizde sadece 51 sayı atabilmek de önemli bir eksiklik olarak göze çarptı. Burada özellikle dar bir rotasyonun etkisi olumsuz bir şekilde sahaya yansırken 19/60 gibi kötü bir oranla sahaiçi isabet sağladık. Şaziye'nin de oynamadığı ve Şebnem'in  pek ekstra performans ortaya koyamadığı günde sadece Işıl'la bulduğumuz 2 üçlüğün de altı çizilebilir. Olumlu olarak ise pota altında Ann Wauters'ın gösterdiği performansı ön plana çıkarabiliriz. Belçikalı uzun hücumda bizim adımıza birşeyler üretebilen belki de tek isimdi.

CCC Polkowice mağlubiyeti şüphesiz pek hesapta olan birşey değildi. Zaten maç biter bitmez rakip oyuncular neredeyse kupa kazanmış kadar sevindiler. Bu da bu maçta ne kadar favori olduğumuzun göstergesiydi. Sezon başından beri bir türlü kadrosal anlamda biraraya gelemeyen bu takımın göstermiş olduğu mücadeleyi hep takdir ediyoruz. Dolayısıyla arada böyle birkaç mağlubiyet olması da tolerans gösterilecek bir durum olabilir. Onlar her zamanki gibi mücadele etmeye devam ettikçe bu tarz mağlubiyetleri fazlasıyla telafi edeceklerdir. Bu yüzden Polkowice maçı için çok fazla eleştiri getirmek şimdilik pek gerekli değil, canları sağolsun...

Maç içinde oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:

Özge Yavaş : (0/2 şut)
Yasemen Saylar : 2 sayı, 2 ribaund, 1 top kaybı, (1/1 şut)   
Işıl Alben : 7 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 top kaybı, 4 top çalma, (2/6 şut)
Ann Wauters : 18 sayı, 10 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma, 2 blok, (8/16 şut)
Lindsay Whalen : 6 sayı, 7 ribaund, 6 asist, 3 top kaybı, (3/10 şut)
Sancho Lyttle : 6 sayı, 7 ribaund, 1 asist, 3 top kaybı, (3/14 şut) 
Alba Torrens : 6 sayı, (1/4 şut)
Şebnem Kimyacıoğlu : 1 ribaund, 1 top kaybı, (0/3 şut)
Bahar Çağlar : 3 sayı, 5 ribaund, 1 blok, (1/4 şut)   

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0