Spor Toto Türkiye Kupası | Yarı Finaldeyiz...



Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Spor Toto Türkiye Kupası Sekizli Finali'nin ilk maçında karşılaştığı Homend Antakya Belediyesi'ni 73-69 mağlup ederek yarı finale yükselmeyi başardı. Kepez Belediyesi Spor Salonu'nda oynanan maçın tamamında skoru üstün götüren takımımız özellikle son bölümdeki konsantrasyon kaybıyla rakibini maça ortak etse de bundan daha fazlasına izin vermedi ve maçı kazandı. Ann Wauters 13 sayıyla en skorer ismimiz olurken maçın oyuncusu seçilen Lindsay Whalen 9 sayı - 7 ribaund - 6 asistlik bir performans ortaya koydu.


Maça oldukça hızlı giren ve ilk çeyrekte oyuna ağırlığını koyan Sarayın Sultanları bu bölümü 24-10 gibi bir skorla geçti. Ancak ikinci çeyrekte biraz toparlayan ve oyuna ortak olmaya çalışan Antakya Bld. farkı eritince devreye 44-38'le gidildi. İkinci yarının ilk 10 dakikalık bölümünde savunma disiplinini kaybetmeyen takımımız burada özellikle Wauters'ın çabalarıyla farkı yeniden çift hanelere çıkardı. Maçın final periyodunda ise ilk dakikaları iyi oynayan ve oyunda rahatlamış gözüken takımımız son dakikalarda ise konsantrasyonunu kaybetti ve rakibin oyuna yeniden ortak olmasına izin verdi. Burada Homend Antakya Belediyesi farkı 4'e kadar indirse de daha fazla yaklaşamadı ve karşılaşmayı 73-69 kazandık. Ann Wauters'ı pota altında yine etkili kullanan takımımız Belçikalı oyuncudan 13 sayılık bir katkı alırken takımın yıldız isimlerinden Lindsay Whalen da oyunun her alanında aktif bir performans gösterdi. Takım olarak ise yaptığımız 21 top kaybı normalin üstünde bir rakam olarak dikkat çekti.

Homend Antakya Belediyesi'ni yenerek Spor Toto Türkiye Kupası'nda adımızı son 4 takım arasına yazdırmayı başardık. Ekrem Memnun'un maç sonu açıklamalarından da anladığımız üzere takımın performansı bu maçta zaman zaman istenen seviyenin altına düştü. Ve bu da rakibin maça ortak olmasını sağladı. Ancak buna karşılık kadro kalitemizin yarattığı farkla maçı kazanmayı da bildik. Şimdi final maçından önce önümüzde tek bir engel daha kaldı. O da yarın oynayacağımız Mersin BŞB maçı... Eğer bu karşılaşmayı da kazanırsak son 3 sezondur kazandığımız bu kupada tekrardan final oynayacağız. Maç saat 18:00'da başlayacak ve Lig TV 3'ten naklen yayınlanacak.

Homend Antakya Belediyesi karşısında oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:


Özge Yavaş : 1 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, (0/2 şut)

Yasemen Saylar : 1 ribaund, 1 asist 
Işıl Alben : 13 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 7 top kaybı, 1 top çalma, (5/8 şut)
Ann Wauters : 13 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 3 top çalma, (5/10 şut)
Lindsay Whalen : 9 sayı, 7 ribaund, 6 asist, 4 top kaybı, 1 top çalma, (4/10 şut)
Şaziye İvegin : 1 asist, 1 top kaybı, (0/2 şut) 
Sancho Lyttle : 9 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, (4/8 şut) 
Şebnem Kimyacıoğlu : 11 sayı, 6 ribaund, 1 top kaybı, 2 top çalma, 1 blok, (4/9 şut)
Sylvia Fowles : 8 sayı, 3 ribaund, 5 top kaybı, (3/5 şut)
Bahar Çağlar : 10 sayı, 8 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, (5/6 şut)  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0