BBL | Yüreğini koyanların hikayesi..

Son 1 hafta içinde Türkiye Kupası ve Eurocup hedeflerini kaybeden ve elinde sadece lig şampiyonluğu şansı kalan Galatasaray Medical Park, şampiyonluk hedeflediği BBL'nin 18. Haftası'nda konuk ettiği Anadolu Efes'i mağlup etti. Abdi İpekçi'de oynanan karşılaşmada bir ara farkı 23'e kadar çıkarmasına rağmen yorgunluğun da etkisiyle oyundan düşen takımımız maçtan 77-70 galip ayrılmayı başardı. Dar rotasyonda herkes üzerine düşeni yapmasına rağmen Boniface N'dong 16 sayı - 13 ribaundla maçın yıldızı oldu.

Maça iki taraf da dengeli bir başlangıç yaptı. Efes ısrarla Semih'in üzerinden oynarken biz topu daha iyi paylaştırmaya çalıştık. Ancak elimizde kalan tek 3 numara Markoishvili'ye ard arda çalınan basit fauller sonrası Gürcü oyuncu 3 faule ulaştı ve kenara geldi. Bu dakikadan sonra maçın neredeyse tamamını 3 uzunla oynayan takımımız alan savunmasıyla rakibin ritmini bozdu. Hücumda da Arroyo liderliğinde ve 3 uzunun sağladığı hücum ribaundu avantajıyla birlikte sayı üretmekte zorlanmadık. İlk periyodu 23-17 ile önde geçerken özellikle 2. çeyrekte de hücum performansımız hiç düşmedi. Ortada olan bir hakem kararı sonucu itirazın ölçüsünü kaçıran Oktay Mahmuti oyundan diskalifiye edilince rakip oyundan biraz daha düştü ve devreye 49-34 önde girdik. Maçın 2. yarısına aslında çok iyi başladık. Efes'i uzun süre 2 sayıda tutarken bir ara farkı 23'e kadar da çıkardık. Ancak çeyrek sonunda takım biraz düşerken tribünler de maçtan kopup rahatlayınca rakip farkı biraz eritti ve son bölüme 61-48'lik skorla gidildi. Maçın final periyodunda ise yeniden toparlanma ivmesi gösteren ve rakibin geri dönüşüne izin vermeyen takımımız sadece son dakika içinde üstüste yediği birkaç baskete engel olamadı. Ancak bu basketler de sadece skoru belirlemeye yarayınca maçtan 77-70 galip ayrıldık.

Maçın içindeki performansımızın bizi çok büyük oranda mutlu ettiğini söyleyebiliriz. Genel anlamda daralan rotasyona bu maçta Gordon ve Cenk'in de eksiklikleri eklenmişken elimizde kalan tek forvet oyuncusu Markoishvili de erken faullerle kenara gelmek durumunda kaldı. Ancak 3 uzunla yaptığımız alan savunması oldukça başarılı olurken oyundan düşüş yaşadığımız üçüncü ve dördüncü çeyreklerin sonları hariç genel anlamda Efes'i iyi durdurduk. Hücumda ise Arroyo ve Engin'in önderliğinde özellikle ilk yarı ve üçüncü çeyreğin başında farkı iyice açtığımız bölüme kadar iyi performans gösterdik. İç-dış dengesini iyi sağlarken hücum ribaundlarıyla da etkinliğimizi arttırdık. Burada N'dong savunmadaki müthiş performansının yanısıra hücumda da 16 sayılık bir katkı verdi. Onun haricinde Arroyo'nun birkaç maçlık düşüşünden sonra toparladığını ve takıma liderlik etme anlamında iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz. Porto Rikolu yıldız 15 sayı - 4 asistle oynarken son maçlarda form grafiği müthiş bir artış gösteren Engin Atsür de 10 sayı - 6 asistle Carlos'a oldukça yardımcı oldu.  Maçın bizim adımıza dikkat çekici artılarından biri de ribaundlardaki 45-27 gibi bu seviyeler için ezici sayılacak olan üstünlüğümüzdü.

Anadolu Efes'i bu sezon karşılaştığımız 3. maçta da yenmeyi başardık. Açıkçası rotasyonun iyice daralması, Efes'in haftaiçinden moralli bizim ise son 1 haftadaki sonuçlardan ötürü moralsiz oluşumuz gibi etkenlere rağmen maç içinde gösterdiğimiz oyun konsantrasyonu ve üstün performans bizi mutlu etti. Hatta öyle ki 3. çeyreğin ortalarında fark 23'e çıkınca takım ve tribün gereksiz bir rahatlama içine girdi. Yani bu şartlarda çıktığımız ve Markoishvili'nin de faul problemi yaşadığı bir maçta öyle bir dakikada oyunu rehavete kapılacak noktaya kadar getirebilmek sevindirici ama bu bize yaramıyor. Çünkü zaten dar rotasyondan ötürü diğer takımlara göre daha yorgun olurken bir de rahatlayıp ''Maç bitti'' psikolojisine girince o yorgun bünyeleri gerektiği zaman maça tekrardan döndürmek sıkıntı olabiliyor. Bunu Banvit'le oynadığımız kupa maçında görmüştük. Oyunun içinde daha uzun süre kalmamız lazım mental anlamda. Bu nokta haricinde gayet iyi bir performans sergileyen Ergin Ataman'ın öğrencileri Anadolu Efes'i tekrardan oyun içinde ezerek galip gelmeyi başardılar. İnşallah bugünkü maç sezonun geri kalanı için tetikleyici bir etki yaratır ve taraftarımız da takıma olan inancını artık arttırır. Şampiyonluk çok uzak değil...

Anadolu Efes karşısında oyuncularımızın yakaladığı istatistikler şu şekilde oldu:
Manuchar Markoishvili : 4 sayı, 1 asist, 2 top kaybı, (2/3 şut)
Engin Atsür : 10 sayı, 1 ribaund, 6 asist, 1 top çalma, 1 blok, (3/8 şut)

Furkan Aldemir : 4 sayı, 7 ribaund, 2 top kaybı, (2/3 şut)  
Boniface Ndong : 16 sayı, 13 ribaund, 1 top kaybı, 2 blok, (7/16 şut)
Milan Macvan : 11 sayı, 8 ribaund, 1 asist, (4/8 şut)
Carlos Arroyo : 15 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 2 top çalma, 4 top kaybı, (4/11 şut) 
Ender Arslan : 7 sayı, 1 ribaınd, 1 top kaybı, (2/4 şut)
Ersin Dağlı :10 sayı, 9 ribaund, 2 top kaybı, 1 blok, (4/8 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0