Futbolun teknolojiyle imtihanı..


Futbol, sadece bir topun peşinde 22 adamın koşması veya çocukken sabahtan akşama kadar mahalle aralarında topun peşinden koşmak değil, artık teknolojininde farklı boyutlar kazanmasıyla tuşları yönlendirmemiz sonucu eğlenebildiğimiz bir spor haline geldi. 2000 yılı öncesinde arkadaşlarımızla sokaklarda, halısahalarda veya toprak sahalarda oynadığımız futbolu artık teknolojik donanımlar sayesinde heryerde oynayabiliyoruz. Bilgisayar ve play-station ile başlayan futbolun teknolojiyle tanışma evresi, artık cep telefonlarına kadar geldi. Evde, okulda, otobüste, işte, metroda… Canınız ne zaman ve nerde isterse, size eşlik edecek birkaç kişi bulmanıza bile gerek kalmadan, istediğiniz takımlarla ve oyuncularla oynama fırsatını size sunuyor. Çünkü futbol, en başta söylediğimiz gibi sadece futbol değil. Artık büyük bir gösteri, büyük bir şov merkezi oldu. Akıllı telefonlar ve tabletler hayatımıza girdiği günden itibaren gelişmeye devam ederken, Android işletim sistemine sahip futbol oyunlarına da bu oranda rağbet oluyor.

Sürekli olarak karşımıza çıkan bir tabirdir; futbol sadece futbol değildir. Günümüzde sadece yeşil zemindeki mücadelenin yanı sıra, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin doğrudan müdahale ettiği bir şov haline geldi. Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ve tabletlerle oynanabilecek bir çok oyun yelpazesi Google Market aracılığıyla sizleri beklerken, bizlerde dikkatimizi çeken 3 Android futbol oyununu sizlere sunmak istedik. Bu uygulamalarda ister Kaptan Tsubasa’yı kıskandıracak özelliklere sahip olabilir, ister Jose Mourinho ile rekabete girebilir, isterseniz bir kulübün her şeyi olabilirsiniz. Futbol dünyanın teknolojiyle bütünleştiği dönemde Android işletim sistemine sahip olan ve futbolseverlerin büyük bir ilgisiyle karşılan uygulamalar şu şekilde;

3) SOCCER SUPERSTARS
Futbola merak duyan ve çocukluk döneminde okulda, sokakta, boş arazilerde top oynayan bizlerin elbette en büyük futbol kahramanı Japon süperstar Tsubasa’dır. Üstün top tekniği, fizik kurallarına aykırı golleri ve fantastik hareketleri ile hepimizi ekran başına kilitleyen ve annelerimizin yemek yedirirken en büyük yardımcısı olan bu çizgi film, teknolojinin ilerlemesi ile önce hayatımıza atari oyunu, ardından play-station oyunu olarak girerken sürekli olarak gelişmeye devam etti. Akıllı telefonlar ve tabletlerin hafızasında az bir yer kaplayan Soccer Superstars ise, çocukluk kahramanımız Tsubasa’nın yeni versiyonu olarak yorumlanabilir. Sıra dışı içeriği, kendine özgü oyuncu modellemeleri ve fizik kurallarına aykırı pozisyonlarıyla birlikte Tsubasa’yı andıran golleriyle sizde bu deneyimi yaşayabilirsiniz. Dünyanın en çok satan oyunları arasında yer alan Soccer Superstars oyununda ayrıca kendi kulübünüzü kurabilir, oyuncularınızı kendiniz yaratabilir ve kılık-kıyafeti başta olmak üzere tüm detayları siz belirleyebilirsiniz.

2) FOOTBALL MANAGER 2013
Her futbol meraklısının içinde mutlaka bir teknik direktör yer almaktadır. Günümüz sosyal medyası genişlediğinden ötürü bunu artık daha net bir şekilde görebiliyoruz. Her maçtan önce, maçtan sonra teknik direktörlerin oyun anlayışları ve çıkarttıkları kadrolar hakkında onlarca ileti gönderen bir nesil var artık karşımızda. Tek bir tıkla, istediğiniz lig ve oyuncu hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Sabahtan akşama kadar futbol maçları izliyor, Youtube’dan videolar izliyorsanız ve futbol bilginize güveniyorsanız, ideal bir teknik direktörsünüz! Dünyanın en çok satan oyunlarından birisi olan Football Manager, yani diğer adıyla FM, akıllı telefonlar ve tabletlerde oynanabiliyor. Bu aynı zamanda sizinde istediğiniz her an menajer olmanız anlamına geliyor. Müthiş bir database, her lig hakkında müthiş bilgiler ve hepsinden önemlisi gerçekçi maç motoruyla FM 2013 serisini istediğiniz her yerde oynayabilirsiniz. İsterseniz küçük bir takımla Avrupa’nın en büyüğü olun, dilerseniz devlerden birisini kontrol ederek tüm Avrupa’ya meydan okuyun. Tercih sizin.

1) REAL FOOTBALL 2013
Futbol denildiği zaman FIFA ve PES akla gelirken, Android kullanıcılarının ilk tercihi Real Football oluyor. Dünyanın en çok indirilen Android uygulamaları arasında yer alan Real Football 2013, gerçekçi oyun yapısı ve maç motoruyla futbol severlerin her an, her saniye futbolun içinde olmasını sağlıyor. Geniş arayüzü, maç motoru ve database dışında müthiş bir menajerlik sistemine sahip olan oyun, saha içi ve saha dışı tecrübelerinizi yaşamanıza olanak sağlıyor. Dünyanın en çok oynanılan konsol oyunlarına Android ortamında kafa tutmayı başaran Gameloft’un bu eşsiz oyununu denemenizde fayda var. Maç motorunun oldukça iyi olduğunu söylemek gerekiyor, bunun dışında dilerseniz bir kulübün sahibi olup antreman tesislerine kadar her şeyini kontrol edebilir, yenileyebilirsiniz.  Tercih sizin.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0