ELW | USK Prag karşısında avantaj bizim..

Son yaptığı 2 transferle birlikte Euroleague Women'da iddiasını yeniden arttıran Galatasaray kadın basketbol takımı F-8'e kalabilmek için ikinci turda karşılaştığı USK Prague'a karşı oynadığı ilk maçını kazandı ve seride öne geçti. Abdi İpekçi Arena'da oynanan karşılaşmada skor oldukça düşük seviyelerde giderken takımımız Lindsey Harding'in basketiyle ele aldığı 49-48'lik üstünlüğü son 7 saniyede koruyunca galibiyete uzandı. 9'ar sayıyla oynayan Sylvia Fowles ve Şaziye karşılaşmada bizim adımıza en skorer isimler oldu.

Maçın ilk periyodu iki takımın da skor bulmakta zorlandığı bir bölümdü. 6-8 geride olduğumuz dakikalarda Şaziye'nin art arda gelen 2 üçlüğüyle üstünlüğü ele aldık. İkinci çeyrekte ise hücumda yine çok üretken olamazken savunmada ise düşüş yaşadık ve yeni transfer Eshaya Murphy'nin son saniye basketine rağmen devreye 23-26 geride girdik. Maçın ikinci yarısına bir başka yeni transferimiz Lindsey Harding'i kullanarak başladık. Amerikalı oyun kurucunun penetreleri etkili olmasına rağmen çeyrek sonuna doğru rakip hücumda yine istediği sayıları bulabildi ve son çeyrek öncesi 3 sayılık üstünlüğünü korudu. Maçın final periyodu ise Ekrem Memnun'un öğrencilerinin savunmanın dozajını iyice arttırdığı ve rakibe sadece 6 sayı atma imkanı verdiği bölüm oldu. Belki hücumda yine üretemedik ama az yiyerek öne geçmeyi başardık. Harding'in bitime 7 saniye kala attığı basketten sonra son topu iyi savununca da serinin ilk maçını kazanarak avantajı elimize aldık. Bu maça dair özellikle hücumdaki skor bulma sorunumuz devam ettiğini söyleyebiliriz. Tabi yeni transferlerimizin takıma katılalı 24 saat olmadan maça çıkmış olmaları işimizi zorlaştırsa da yaptığımız 20 top kaybının ve toplamda sahaiçi isabet yüzdemizin %39(19/49) gibi düşük bir yüzde olması burada belirleyici oldu. Savunmamız ise çoğu zaman olduğu gibi bu maçta da geçer not aldı diyebiliriz. Özellikle son çeyrekteki performansla. Bireysel anlamda Fowles ve Şaziye takımın en skorerleri olurken özellikle Şaziye'nin dış atış katkısı önemliydi. Yeni transferlerden Harding penetreleriyle ne kadar etkili olabileceğini gösterirken maçı bize kazandıran basketi de kaydetti. Murphy ise 2 sayıyla oynarken takım düzenlerine kolay uyum sağlayabileceğinin sinyallerini verdi.

USK Prague karşısında zorlansa da galip gelmeyi başaran takımımız ELW ikinci turunda ilk maçı kazanarak seride 1-0 öne geçti ve saha avantajını da kaybetmemiş oldu. Açıkçası özellikle hücumdaki üretme problememizin önüne geçmemiz lazım. Tabi yeni transferlerin yavaş yavaş takıma adapte olmaları burada işimizi kolaylaştıracaktır ama takım olarak sadece savunmayı iyi yaparak birşeyler kazanmanın mümkün olmadığının da farkına varmamız gerekiyor. Ve bunun bilincinde hareket ederek, Harding-Murphy ikilisinin de geçiş sürecini en çabuk şekilde atlatmalarını sağlayarak bu sorunun önüne geçebiliriz. Şimdi bu seride 2. maçı Cumartesi günü deplasmanda oynayacağız. Eğer rakibimizi Prag'da yenmeyi başarırsak Ekaterinburg'da düzenlenecek F-8'e katılmayı başaracağız. Kaybedersek ise serinin son maçı İstanbul'a taşınacak ve o maçı kazanan tur biletini alacak. Ancak her ne kadar ilk maçta zorlansak da hücumda biraz daha az top kaybeden ve biraz daha yüzdeli oynayabilecek takımımızın turu orada geçeceğini tahmin ediyorum. Rakibin iyi oyunundan ziyade biz onları maça ortak çünkü.. Orada bunun olmasına bir daha izin vermeyiz muhtemelen...

Maç içinde oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Işıl Alben : 6 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 4 top kaybı, 1 top çalma, (1/4 şut)

Ann Wauters : 5 sayı, 2 ribaund, 2 top kaybı, 1 top çalma, (2/5 şut)
Şaziye İvegin : 9 sayı, 2 ribaund, 2 top kaybı, (3/7 şut) 
Sancho Lyttle : 8 sayı, 6 ribaund, 3 top kaybı, 7 top çalma, (4/12 şut) 
Alba Torrens : 2 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 3 top kaybı, (0/2 şut)
Sylvia Fowles : 9 sayı, 8 ribaund, 3 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (4/5 şut)
Bahar Çağlar : -
Lindsey Harding : 8 sayı, 1 ribaund, 1 asist, (4/8 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0