Eurocup | Formalite maçında, prestij galibiyeti..

Geçen hafta aldığı Unics Kazan yenilgisi sonrasında gruptan çıkma şansını son maçlar öncesinde kaybeden Galatasaray Medical Park Eurocup'ta bu sezon çıktığı son maçında Kızılyıldız'ı 85-84 mağlup etti. Büyük oranda boş tribünlere oynanan karşılaşmada inişli çıkışlı bir performans sergileyen takımımız 1 sayı üstünken rakibin son topunu savununca bu formalite maçını kazanmayı başardı. Ender ve Markoishvili 17'şer sayıyla oynarken, maçın yıldızı ise 16 sayı - 10 ribaundluk performansıyla Sertaç Şanlı oldu.

Maçın ilk çeyreğinde özellikle hücumda iyi skor ürettik. Sertaç'ın pota civarı ve orta mesafelerindeki isabetlerinin yanında Markoishvili'nin de kararlı oyunu bu bölümde bize iyi skor katkısı gelmesini sağladı. Ancak çeyrek sonunda Kızılyıldız oyuna tutunmayı başararak farkın açılmasına izin vermedi. İkinci periyodun ilk bölümünde rakip ardı ardına sayılar bulsa da mola alan Ergin Ataman'ın müdaheleleri işe yaradı. Devre biterken ise Ender'in orta sahanın gerisinden attığı üçlük de isabet bulunca ilk yarıyı 49-42 önde geçtik. Üçüncü çeyrek oldukça ilginç geçti. Bu bölüme iyi başlayıp farkı 11'e kadar çıkarsak da sonrasında hücumda üretkenliğimiz düştü. Rakip ise bu bölümü oldukça yüzdeli oynarken son çeyrek öncesi 65-67'lik üstünlük yakaladılar. Karşılaşmanın final periyodunda da Kızılyıldız kaldığı yerden devam edip farkı 7'ye kadar çıkardı. Ancak maç sonu yaklaştıkça oyununu toparlayan takımımız Can, Ender ve Sertaç'ın skorlaıyla birlikte öne geçmeyi başardı. Maçın son dakikasına 85-84'lük skorla girilirken iki takım da karşılıklı olarak hücumları boş geçti. Son top rakibe kalırken bu süre içinde onlara sayı atma imkanı tanımadık ve karşılaşmayı kazanarak bu sezonki Avrupa maceramızı galibiyetle bitirmiş olduk.

Maçın teknik analizine veya istatistiklerini incelemeye pek gerek yok açıkçası. Bizim gibi elenen rakibimizin bazı as oyuncularını getirmediği ve bizde de Arroyo'nun hiç süre almadığı bu karşılaşmada Ergin Ataman Sertaç ve Can'a önemli süreler verdi. Özellikle Sertaç burada dikkat çekici bir performans ortaya koyarken hem pota yakınından sırtı dönük, hem orta mesafe ve dış şutla skor bularak pozitif bir performans sergiledi. Savunmada da genel olarak iyi pozisyon aldığını ve ribaundlarda başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Can Korkmaz ise belki o kadar ön plana çıkan bir performans ortaya koymadı ama asistleri ve skor 70-77 iken attığı üçlükle belki de geri dönüşümüzü başlatan oyunuyla geçer not aldı diyebiliriz. Bu iki genç oyuncumuz haricinde son 3-4 maçlık dönemde form grafiklerinin arttığını gözlemlediğimiz Engin & Markoishvili ikilisinin bu maçta da iyi birer performans ortaya koyduklarını belirtelim. Sezonun geri kalanında onların son maçlardaki gibi kararlı ve etkin performanslarına ihtiyacımız olacak...

Kızılyıldız karşısında oyuncularımızın istatistikleri şu şekilde oldu:
Jamont Gordon : 12 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı, (5/13 şut)
Can Korkmaz : 5 sayı, 1 ribaund, 4 asist, (1/6 şut)
Manuchar Markoishvili : 17 sayı, 2 top kaybı, (6/12 şut)
Engin Atsür : 9 sayı, 1 ribaund, 1 top kaybı, 3 asist, (3/6 şut)
Sertaç Şanlı : 16 sayı, 10 ribaund, 1 blok, (7/13 şut)
Furkan Aldemir : 11 ribaund, 1 top çalma, 1 top kaybı, (0/2 şut)  
Boniface Ndong : 1 sayı, 1 top kaybı, (0/3 şut)
Milan Macvan : 2 sayı, 2 ribaund, 1 asist, (1/7 şut)
Ender Arslan : 17 sayı, 1 ribaund, 3 asist, (6/7 şut)
Erwin Dudley : 6 sayı, 8 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, 1 top kaybı, (2/5 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0