TKBL | Sultanlar çok rahat..

Galatasaray kadın basketbol takımı şampiyonluk mücadelesi verdiği TKBL'nin 18.haftası'nda evinde ağırladığı İstanbul Üniversitesi BGD'yi farklı skorla yenerek ligde yoluna kayıpsız devam etti. Abdi İpekçi'de oynadığımız maçta rakibimize karşı savunma direncimiz dikkat çekerken 84-39 gibi ezici bir skor ortaya çıkardık. Bu sezon en büyük sorunumuz olan dış atışlarda 7/13'lük bir isabet oranı sağlarken bireysel anlamda Sancho Lyttle 17 sayı- 15 ribaundluk performansıyla ön plana çıktı.

Maça oldukça sert başlayan ve hem içeriden hem dışarıdan skor bulan takımımız kısa sürede farkı açarken ilk çeyreği 25-9 önde geçti. İkinci periyotsa karşılıklı basketlerin olduğu bir bölümdü ancak farkın kapanmasına izin vermedik. Üçüncü periyotta da maçı iyice kopardık. Rakibe sadece 4 sayı attırdığımız bu bölümde farkı 62-29'la 33'e çıkardık. Son 10 dakikada ise genç isimlerimize de şans verirken oyun disiplinimizden kopmadık ve maçın sonucunda 84-39 galip geldik. Açıkçası bu tarz maçlarda pek zorlanmadığımızı daha önce de gördük. Savunmamız rakipleri sindirirken hücumdaki düzenlerimizle de skor bulmakta zorlanmıyoruz. Bu maçta ekstra olarak söyleyebileceğimiz şey üç sayılık atışlarda 7/13'le oynamamızdı. Burada Şaziye'nin iyi katkı yaptığını gördük. Sancho Lyttle da 17 sayı- 15 ribaundla double double yaptı ve maçın yıldızı oldu. Takım olarak %53.7'lik bir sahaiçi isabet yüzdesi yakalarken ribaundlarda 45-24 gibi ezici bir üstünlük kurmayı bildi.

İstanbul Üniversitesi'ne karşı ligin ilk yarısındaki maçta zorlanmıştık ancak o günden bu yana onların da geriye gidişiyle birlikte bu maçta kendi oyunumuzdan taviz vermeyerek rahat bir galibiyete uzandık. Takımımızla ilgili son günlerde yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lindsay Whalen gibi çok önemli bir ismi kaybetmemize rağmen Lindsey Harding ve Eshaya Murphy'i transfer ederek kadromuzu takviye ettik. Açıkçası sadece Harding gelseydi zayıflamış olurduk ama Murphy'nin de dahil oluşu olayı dengeledi. Hatta buradan daha avantajlı çıkma şansımız da yok değil. Ekrem Memnun buradan avantajlı çıkma işini halledebilir, sorun bu değil zaten. Sorun kazanılacak kupalar da değil onlar da kazanılır. Sorun isimlerde de değil. Sorunun ne olduğunu biliyoruz. Bu sezon başarılı olalım ama gelecek sezonları da bir yandan garanti altına alalım. Bir istikrar kazanalım uzun vadede.. Bu konudaki sorunları çözelim. Önemli olan bu...

Maçta oyuncularımızın yakaladığı istatistikler şu şekilde oldu:
Özge Yavaş : 8 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 3 top çalma, (2/4 şut)
Yasemen Saylar : 5 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (1/3 şut)
Ayşe Cora : 2 sayı, (1/2 şut)
Işıl Alben : 9 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (4/4 şut)
Ann Wauters : 9 sayı,5 ribaund, 5 asist, 1 top çalma, (4/9 şut)
Şaziye İvegin : 6 sayı, 1 asist, 1 top kaybı, (2/5 şut) 
Sancho Lyttle : 17 sayı, 15 ribaund, 1 blok, (6/11 şut) 
Alba Torrens : 10 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok (2/5 şut)
Şebnem Kimyacıoğlu : 3 sayı, 1 ribaınd, 4 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, (1/3 şut)
Sylvia Fowles : 13 sayı, 4 ribaund, 2 top kaybı, 1 top çalma, (5/7 şut)
Bahar Çağlar : 2 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, (1/1 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0