ELW F-8 | Macera kısa sürdü..

Ekaterinburg'da düzenlenen Euroleague Women F-8'inin ikinci gününde Polonya temsilcisi CCC Polkowice'yle karşılaşan Galatasaray kadın basketbol takımı parkeden 58-51'lik mağlubiyetle ayrılarak gruptaki ikinci mağlubiyetini aldı ve yarı finale kalma şansını kaybetti. Maçın ilk çeyreğini oldukça iyi oynasa da geri kalan bölümlerde genel olarak etkisiz kalan takımımız rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı. Sancho Lyttle 12 sayıyla bugünkü maçta da takımın en skoreri oldu.

İlk oynadığımız Kosice maçını ilk yarı ve ikinci yarı diye ayırmıştık, performanslarımızı karşılaştırarak. Bu maçı da 2. çeyrek ve diğerleri diye ayırmak mümkün herhalde. İlk çeyrekte rakibine oldukça iyi savunma yapan ve hücumda ise bunun karşılığını belli ölçüde alabilen takımımız bu bölümü 19-10 önde geçti. Ancak kabus derecesinde bir ikinci periyot oynadık. Rakibin çok yüzdeki hücum etmesine izin verirken iyi bir savunma direnci ortaya koyamadık. Hücumumuz ise bu bölümde savunmanın düşüşüne de bağlı olarak klasik kitlenmelerinden birini yaşarken ikinci 10 dakikalık bölümde toplam 27-9'luk bir seri oluştu ve devreye 37-28 geride girdik. Üçüncü çeyrek iki takım adına da hücumda inanılmaz bir kısırlığa sahne olurken iki taraf da uzun süre sayı üretemediği sekansları geride bıraktı. Bu periyodun skoru toplamda 7-7 olurken rakibimiz son bölüme avantajlı girmeyi başardı. Maçın final çeyreğinde ne kadar geri dönme çabasına girişirsek girişelim ne hücumda yeteri kadar üretebildik ne de savunmamız onları istediğimiz ölçüde durdurdu. Farkı 3'e kadar indirsek de onlara daha fazla yaklaşamadık ve maçtan 58-51'lik mağlubiyetle ayrıldık.

Polkowice'ye karşı alınan bu mağlubiyetle birlikte gruptaki 2. maçımızı da kaybederek yarı finale çıkma şansımızı yitirmiş oluyoruz. Böylece bu sezonluk ELW maceramız da sona eriyor. Çok fazla teknik analiz vs. girmiyoruz, çünkü takımın havasını zaten önemli bir ölçüde kaybettiğini biliyorduk. Yani yaklaşık 1 ay önceye kadar ''Acaba şampiyon olabilir miyiz?'' dediğimiz bu organizasyonda Whalen kriziyle başlayan süreç takımı hem psikolojik hem de teknik anlamda oldukça olumsuz etkiledi. Bu durumun tetiklemesiyle birlikte zaten yeterince kadro zaafiyeti yaşadığımız bu sezonda belli ki takım sahaiçinde zayıflamasının yanında mental olarak da geriye gitmiş. Açıkçası şu dakikadan sonra onlara ''Niye?'' diye sormak da fazla kaçar. Belki biraz daha sağlam bir duruş gösterebilirdik bu F-8'de ancak bu bizi çok da bir yere taşımayacaktı zaten. Kupayı kaldıramayacaktık. Artık bütün konsantrasyonumuzu lige vereceğiz, her ne kadar orada da dezavantajlarımız olsa da.. Geçmiş olsun...

Maç içinde oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler şu şekilde oldu:
Eshaya Murphy : 4 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 4 top çalma, (2/8 şut) 
Işıl Alben : 6 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, 2 top çalma, (2/8 şut)
Ann Wauters : 8 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 2 blok, (4/7 şut)
Şaziye İvegin : 2 sayı, 1 ribaund, 1 top kaybı, (2/4 şut)
Sancho Lyttle : 12 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 3 top kaybı, 5 top çalma, (4/14 şut) 
Alba Torrens : 6 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (3/11 şut)
Sylvia Fowles : 7 sayı, 7 ribaund, 3 top kaybı, (3/6 şut)
Bahar Çağlar : 2 sayı, 1 ribaund, 1 top çalma, (0/1 şut)
Lindsey Harding : 4 sayı, 4 ribaund, 1 top kaybı, (2/6 şut)

2 yorum:

  1. newriye nerde ya.
    bu kadar yatırım yapılmasın bence artık kadınlar basket takımına. aldığın oyuncunun parasını veremiyorsan yada aldığın oyuncu tüm sezonu sakat geçiriyorsa bu takımın yöneticilerinde sıkıntı var demektir. geçen sene takım iyi yöneticiler paraları tıkır tıkır veriyorlardı ama hoca kötüydü.bu sene hoca iyi oyuncular eh işte ama yönetim kötü.

    YanıtlaSil
  2. Yatırım olmasın demek yanlış, ama yapılan yatırımın hakkını vermek lazım. 75 bin dolar yüzünden en iyi oyuncumuzu kaybetmemeliyiz mesela. Ama tabi yıllardır benzer sıkıntılar, bir başıboşluk durumu var bu şubede maalesef. Biz de düzelmesini isteriz tabi.
    Nevriye için ise bu sezon bitmiş gibi gözüküyor. Sakatlığı sonrası toparlayamadı bir türlü tam olarak. Ancak yazın iyi bir rehabilitasyon ve antrenman programıyla gelecek sezona hazır hale gelebilir.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0