TKBL | Derbi mağlubiyeti ve azalan umutlar..

Normal sezon liderliği için oldukça önemli olan derbi maçında evinde Fenerbahçe'yi ağırlayan Galatasaray kadın basketbol takımı uzatmaya giden karşılaşmadan 71-75 mağlup ayrıldı. Abdi İpekçi Arena'da oynanan 24. Hafta  mücadelesinde çekişme maç boyu sürerken uzatmaların sonlarında rakibimiz daha kaliteli bileklere sahip olmasının avantajıyla galibiyeti aldı. Ann Wauters 19 sayıyla takımımızın en skoreri olurken Sancho Lyttle da 14 sayı - 9 ribaund - 3 asist - 3 top çalma - 2 blokla önemli bir katkı verdi. Ancak bunlar yeterli olmadı.

Maçta agresif savunma yapıp hücumda tempoyu çok yükseltmeden kontrollü oynamak isteyen takımımız ilk çeyrekte oyunun kendi istediği şekilde gitmesini sağladı ve bu bölümü 14-13 önde geçti. Ancak ikinci periyotta oyun içi tempomuzun yanında set tempomuzun iyice düşmesi, bunun devamında dış oyuncularımızın da bireysel anlamda ortaya birşey koyamaması sebebiyle çok kısır bir görüntü çizdik ve Fenerbahçe'nin devreye 22-29 önde girmesine engel olamadık. İkinci yarıya ise ikinci çeyrektekine oranla daha canlamış bir görüntüyle giriş yapan takımımız özellikle hücumda üretkenliği yakalarken savunmada da çizgisini bozmadı ve çeyreğin 45-45 bitmesini sağladı. Maçın final periyodu ise iki takımın karşılıklı olarak atak yaptığı bir bölüm oldu. Son dakikalarda bazı önemli serbest atışlardan yararlanamazken son top Fenerbahçe'ye kaldı. Skor 62-62 iken son hücumu iyi savunduk ve maçı uzatmalara taşıdık. 5 dakikalık uzatma bölümüne iyi bir başlangıç yapsak da devamında Fenerbahçe kısalarının oyunda farklarını hissettirdiklerini gördük ve maç sonunu rakibimiz daha iyi oynayarak 71-75'lik bir galibiyet aldı. Bu yenilgiyle birlikte bu sezon ligde 5. kez kaybettik.

Açıkçası hayal kırıklığı yaratan ve bir parça da umut kıran bir maçı geride bıraktık. Kaybedilen bir derbinin ya da lig mücadelesinin ötesinde şu an için en önemli rakibimiz Fenerbahçe karşısında belli bir noktadan sonra yetersiz kalabileceğimiz göze çarptı. Genel anlamda iyi savunma yaptık ve yüksek tempoda yüksek skorlara ulaşmayı seven rakibimize karşı oyunun şeklini biz belirledik ama kazanan uzatmalar sonucunda da olsa onlar oldu. Burada özellikle Birsel - Pondexter - McCoughtry'li dış oyuncu rotasyonlarına karşılık bizim cevap veremediğimizi gördük. Hem bu maç özelinde burada üstün oldukları anlaşıldı, hem de sezonun devamı için kötü bir mesaj aldık maalesef. Işıl - Harding - Torrens üçlüsünden en az ikisinin çok iyi performanslar ortaya koyması gerekecek buradaki eksikliğimizi giderebilmek adına ki bu maçta hiçbirinden çok özel bir performans göremedik. En iyi oynayan isimlerimiz ise her iki pota altında müthiş bir enerji ortaya koyan Sancho Lyttle ve özellikle hücumdaki bitiriciliğiyle bizi rahatlatıp 19 sayı üreten Ann Wauters'dı. Ancak bunlar yeterli olmadı. İstatistiki anlamda bakıldığında ise rakibi 18 top kaybına zorlamamız pozitif bir noktaydı ancak bunu avantaja çeviremedik. Burada özellikle toplamda sahaiçi şut yüzdemizin rakibe oranla geride kalması esas sebeplerden. Ayrıca ribaundlarda toplamda 31-39 yenilmemiz ve rakibe verdiğimiz 9 hücum ribaundu üstün olduğumuzu söylediğimiz pota altında gücümüzü tam yansıtamadığımızı da gösterdi.

Fenerbahçe karşısında alınan bu mağlubiyetle birlikte ligde 24. Hafta sonunda 5. mağlubiyetimizi aldık ve normal sezon liderliği şansımız neredeyse 0'a indi. Dolayısıyla olası bir play-off eşleşmesinde ev sahibi avantajı da onlardan yana olacak. Tabi bu da şampiyonluk şansımızı düşüren bir etken. Ancak bundan öte şampiyonluk şansımızı bu maçta belirli noktalarda yetersiz kalışımız daha fazla düşürmüş olabilir. Whalen'ın gidişinden sonra Ekrem Memnun, kendi düzenlerini en iyi işleten oyuncusunu kaybetti ve Harding'in oyun kurucu rolünde bu boşluğu dolduramayacağını, daha farklı özellikleri olduğunu görüyoruz. Tüm bunlar şampiyon olamayacağız anlamına gelmiyor tabi, ama Whalen sonrası oynadığımız ilk Fenerbahçe maçında böyle bir tablonun ortaya çıkmış olması hocanın işinin ne kadar zorlaştığını gösterdi maalesef.. Tabi Galatasaray bitti demeden bitmeyeceğini  de biliyoruz, bu yüzden sonuna kadar bekleyeceğiz. Ama bu son mutlu bir son mu olacak, yoksa şampiyonluğu yine erteleyecek miyiz, bunu zaman gösterecek...

Karşılaşmada oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Işıl Alben : 6 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 2 top çalma, (2/5 şut)
Ann Wauters : 19 sayı, 6 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 blok, (5/13 şut)
Şaziye İvegin : 11 sayı, 2 ribaund, 1 top çalma, 1 top kaybı, (4/11 şut)
Sancho Lyttle : 14 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 3 top kaybı, 3 top çalma, (4/11 şut)  
Alba Torrens : 6 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, (3/8 şut)
Şebnem Kimyacıoğlu : 2 asist, (0/1 şut)
Bahar Çağlar : 4 sayı, 2 ribaund, 1 top kaybı, (2/3 şut)
Lindsey Harding : 11 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 5 top kaybı, 1 top çalma, (4/12 şut) 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0